ЕП гласува резолюция за минималните доходи в ЕС

Българите търпели най-много материални лишения от всички европейци
Обновена: 18 окт 2010 15:48 | 18 окт 2010 15:48,
59
ЕП гласува резолюция за минималните доходи в ЕС
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Европейският парламент ще гласува резолюция за минималния доход в страните членки на Европейския съюз. Това съобщи евродепутатът Филиз Хюсменова, която е член на Комисията по заетост и социални въпроси в Европарламента.

Резолюцията препоръчва минималните доходи на гражданите в държавите членки да бъдат 60% от средния доход в съответните страни.

По последни данни за бедността и социалното изключване, публикувани от Евростат през януари 2010 г., страната ни се нарежда на предпоследно място по бедност в ЕС преди Румъния. Цитирано в доклада за резолюцията изследване за 2008 г. пък показва, че българите тогава са търпели най-много материални лишения от всички европейци.

Още по темата

Според Хюсменова резолюцията е важна като стъпка за преодоляване на бедността в ЕС. Българският евродепутат изрази увереност, че документът ще получи одобрението и на голяма част от българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: доходФилиз Хюсменова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой ти каза 5000? Виж в сайтовете за работа колко се предлагат.инак в Б-я и след 100 год няма да има 500 евро средна заплата.
55
1
 
1
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Че то тези дето наричат себе си беснесмени нямат понятие от бизнес, ти искаш тука пишещите да имаме, ми нямаме разбира се. Но при всичката липса на понятие за бизнес знам че в Европа-ТА заплатата е 5000 евро, а една бира - 3 - 6 евро в зависимост от качеството. Хайде сега да направим проста сметка, колко бири купува българина със заплатата си и колко германеца. Ей, до толкова разбирам бееее.
54
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
всички в българия са на принципа-никой не може да ни шиба толкова колкото ние може да издържим.
53
1
 
2
 
! Отговори
иво преди 13 години
До 1234 Прав си, това важи навсякъде , но не и у нас. Както всеки ден виждате, заплатите не се вдигат, но цените растът. Този феномен не мога да го обвържа с никаква закономерност. Не, не, май мога. На Коледа и Великден цените в цял свят падат, а при нас растът. Значи нещо , как го беше казал нашият човек от Мадрид-нещо с чипът на българина май беше.
52
9
 
5
 
! Отговори
1234 преди 13 години
Повечето от пишещите тук и понятие си нямат от бизнес. Заплатата е цена на труда и ако тя се вдигне, ще се вдигне и цената на произведеното. Няма как минималната заплата да е 500 евро, а хлябът да струва 1 левче, защото и хлебарите, пекарите, продавачките и т.н. получават заплати. Да не говорим за болшевишкото мислене - работодателят е изедник, той не плаща, краде и т.н. Тази държава няма да се оправи скоро точно заради това комунистическо мислене.
51
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 13 години
48, ама ти сериозно ли мислиш че щях да отида на работа при такъв работодател. Запитах го той самия какъв език владее и къде е учил и му казах първо да се научи да пише и тогава да има изисквания.
50
1
 
0
 
! Отговори
лудия преди 13 години
i kakwo 6te zadyljyt da ni pla6tat li?
49
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Виновни за да сме бедни са крадливите ни работодатели. Плащат 1/10 от това което трябва да плащат на работника. Лъжат като каруцари колко са закъсали, и работниците си и държавата, а с все по-скъпи коли и агромни палати се сдабиват. Как става това не знам
48
0
 
8
 
! Отговори
Орле преди 13 години
Ще ти кажа, че в публичния сектор работят много хора на минимланата защото са назначени по ПМС 66/96г. Което гласи, че не може да се получава повече от 240лв., а сложи им данъци и осигуровки и сметни колко пари са това на месец, ще ти помогна 189лв. и стотинки, а живей ти с тези пари! И хората работят по това ПМС защото в по-малките градчета няма работа! Не, че им харесва да бачкат по цял ден за толкоз ... И най-мразя като дойде някой и каже .. ти бачкаш за 1000 лв. заплата, а нищо не правиш! :(
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И взеха ли те на работа след това запитване? :)
46
1
 
8
 
! Отговори
Shark преди 13 години
до 45 - Какво изискване за западно образование, кой ще го постави това изискване. Че аз ако съм със западно образование първо няма да съм тук и второ 500 евро роботодателя да си навре отзад. Преди време когато си търсех работа попадах на обяви които са написани неграмотно, с правописни грешки, ама с изисквне за владеене на западен език. И то на високо ниво. Малее кво запитване му пратих на тоя тогава.
45
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да ми се обадят когато направят резолюция,гласяща,че минималната заплата във всяка страна членка е 50-60% от средната работна заплата в най-развитата членка.....иначе няма голяма полза..........-------- Е, ти какво искаш сега? Някой да работи и да те храни?
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха..500 евро минимална..ами веднага ще се въведе почасово заплащане с изисквания за западно образование и камери в офисите и познайте дали няма да падне даже и под сегашното ниво..щото както сме свикнали да си уплътняваме работното време..нещата са свързани - кофти образование, кофти шеф, кофти работник и кофти икономика
43
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vmesto baraki da ima bentlita ,mercedesi i bmw,gadovete da jiveqt v tqh!!!!govorq za qponskiq zatvor CHANGI,opisan ot james klavel v knigata mu ZCAR PLAH,samiq toi e bil voenoplennik i opisva vsi4ko ot svoi prejivqvaniq!!!!!!
42
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
''changi''-ot char plah na james klavel,eto tova opravq vsichko!!!!
41
2
 
9
 
! Отговори
Хмм да преди 13 години
В момента най-правилно и най-смело ще бъде, от страна на правителството,да вдигне минималната заплата на 500 евро.Никой да не се плаши от бизнеса,ако имат пари да правят бизнес,ако нямат да вървят да печелят от някъде другаде,а не от гърба на бедния народ.
40
0
 
11
 
! Отговори
Shark преди 13 години
Не се заблуждавайте, не сме прад Румъния. Там заплатите са по-високи, не много, но все пак са по-високи, а цените им са абсолютно същите. И на горива, и на ток, и на храни. Даже някои неща са по-евтини.
39
2
 
7
 
! Отговори
ДО 32 преди 13 години
Какво все плашите с увеличение на сивата икономика -- като се криминализират 3-4 работи и ще ти истиват краката само като си помислиш да лъжеш държавата .сива икономика може да има само ,ако държавата иска да я има ,,,,,
38
0
 
13
 
! Отговори
До 38 преди 13 години
Най-ценния капитал на една фирма е персонала й! Това е основно правило в мениджмънта. Бизнесмен които инвестира парите си единствено в Бентлита е обречен на провал или източника на приходите му е незаконен.
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ми обяснете в какво инвестират работодателите? В средства за увеличаване на производството или в "Бентлита" и палати. Ами там са минималните заплати от 500евро.