Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат

Митническият шеф беше на разпит в следствието
Обновена: 20 яну 2011 16:32 | 20 яну 2011 16:20,
132
Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат
Снимка: Булфото

"Имал съм много разговори с премиера, но този е пълен фалшификат", каза пред журналисти директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод изнесения подслушан разговор с Бойко Борисов. 

Танов беше на разпит в Националната следствена служба повече от три часа.

Той посочи, че е разговарял по много теми с Борисов, но не и по такива, каквито се споменават в записа.

"Никога не съм извършил действия, които да са в нарушение на законодателството", категоричен е шефът на митниците.

"Подслушван съм бил по целесъобразност, а не по законосъобразност", заяви още Танов.

"Няма защо да си подавам оставката", подчерта той и посочи, че не би допуснал в скандала да бъде забъркано и семейството му.

По думите му има много хора, които целят да го  дискредитират. Ваньо Танов заяви, че не познава хората от престъпна група за контрабанда, които твърдят, че са в близки отношения с него и заради които започна досъдебното производството срещу него. "Всеки митнически служител, който съм уволнил за корупция, има интерес аз да бъда дискредитиран", каза Танов.

Той е категоричен, че и разпространеният разговор между него и депутата от ГЕРБ Менда Стоянова също е фалшив.

"Този текст, който прочетох, между мен и Менда Стоянова, той беше пълен фалшификат. Категорично го заявявам. Защото някой беше написал сценария, само че не може да намери думи, защото ги няма в моя речник. Виждате, че не беше публикуван никакъв гласов файл от разговора между мен и Менда Стоянова.

При условие че са записвани в продължение на шест месеца мои разговори, има достатъчно голям арсенал от думи. Aко напишете един текст и го сложите на компютър, той ще ги подреди в съответния ред", смята Танов.

В сряда от прокуратурата оповестиха експертизата, извършена от института на МВР, според която записите на изтеклите разговори на Танов с хора от властта са манипулирани.

Още по темата

По-рано пък парламентарната комисия за контрол на СРС съобщи, че Танов е подслушван законно по разследване за контрабанда и това е станало по искане на прокуратурата.

Днес пък източници от Съдебната палата съобщиха, че записите на шефа на Агенция "Митници" са унищожени в законовия срок, след като е водено разследване за контрабанда, но не е доказано престъпление.

Именно заради това записите сега не могат да бъдат сравнени с вече разпространените разговори на Танов с финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и бившия зам.-началник на "Митниците" Антоний Странджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Ваньо Тановразпит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
33
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Ревете ***..-поредната ваша манипулация не успя..-след тази зима хептен ще оредеете..-живота в землянките не е лек..-хубавото е че народа е с Бойко и той мисли за него.
18
2
 
20
 
! Отговори
MARKIZATA преди 13 години
KUSNO TANOV, KUSNO. ZAPISITE SA SI SUVSEM REALNI I KAKVOTO I DA KAZVA6 SEGA E KUSNO.BORISOV 6TE SE SPASI I IZMUKNE NO HORATA SE PITAT, ZA6TO SE OBEDNQVA TAKA?NALI GERB DOIDE DA NI SPASI OT TRIGLAVATA LAMQ I KAKVO SE OKAZA, RAZDELI BULGARIQ NA SVOI I 4UJDI.4UJDITE SE BRULQT DA PLA6TAT NA BORISOV ZA DA NE GI ZAKA4A, A SVOITE SI LAPKAT PARI4KITE.KUDE E DOSTOINSTVOTO NA TOVA PRAVITELSTVO? ZA PARI SA GOTOVI I MAKITE SI DA PRODAVAT SAMO I SAMO DA SA V PARAMENTA.ZA6TOTO TAM E ZDRAVO GU6ENE.
17
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само не разбрах,как разговора не се е състоял,като Бойко е звъннал на Цветанов?И после защо звъни той на странджев?
16
2
 
27
 
! Отговори
Бат Вал преди 13 години
Унищожили СРС-тата,но... от вестник,,Галерия,, ги пазят.Продължението следва.
15
5
 
3
 
! Отговори
до лъжливата преди 13 години
измий си очите след това с мръсната вода, ще изглеждаш по-добре 10
14
1
 
24
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Разтешителни се дават за подслушване на ЗАПОДОЗРЕНИ лица ! А не на телефони на лица, на които заподозрените лица биха могли да се обадят!Това може да стане САМО СЪС СЪГЛАСИЕТО И СЪДЕЙСТВИЕТО на НЕзаподозрения!ВСИЧКО ОСТАННАЛО Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!А, ако няма престъпление и Танов е бил предупреден и съдейства, ДА ОБЯСНИ ЗА КАКВО прави това театро че случайно разбрал??(сякаш го планира, да изтече и да видим "героя" Танов) За да не го питаме за "патриотичното" театро което разиграва по телефона ли???
13
2
 
25
 
! Отговори
Танов преди 13 години
"Наведена/покорна главица сабя не я сече!"
12
0
 
20
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Какво значи "пълен фалшификат" - взимани са думи от други разговори и монтирани в нов контекст? Специастите от Института по криминалистика да кажат нещо смислено най-сетне!
11
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Танов е 'хванат' и в момента е пионка в ръцете на Боко и Цецо. Записите са надежно съхранени в касата на Цецо!
10
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой знае ли дали не е задължително добавянето на НЕПРЕКЪСНАТ служебен компютърен сигнал с определени характеристики и честота още при първоначалният запис в реално време с цел избягване на манипулация и доказване на автентичността на записаното?И в какво се изразяват манипулациите - в това , че е презаписан от микрофон,или в нещо друго, неспоменато до сега?
9
5
 
30
 
! Отговори
свежарка преди 13 години
Най-обичам да пера с голи ръце мръсните боксерки на Бойко
8
6
 
40
 
! Отговори
до 2 преди 13 години
Не само Странджев, ми дори и Борисов каза, че има такъв разговор, но бил изваден от контекста. Сега Танов твърди обратното под натиска на ченгетата на Цецко. Цецко пак накисна шефа си, защото излиза, че Боко лъже.
7
26
 
11
 
! Отговори
свежарка преди 13 години
Заврете се в кочинката си комунисти и не излизайте от там
6
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия гейбери не разбраха ли, че трябва да си ходят или искат да играе тоягата?!
5
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И ти се оказа пълен продажник!
4
4
 
39
 
! Отговори
ууууууууууууу преди 13 години
"Никога не съм извършил действия, които да са в нарушение на законодателството", категоричен е шефът на митниците....ОХ,УМОРИХТЕ НАРОДА ДА ВИ СЛУША,И ГЛЕДА!!АПАШИ!
3
9
 
40
 
! Отговори
1 преди 13 години
пълно ла*** излезна тоя
2
10
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, как бе Танов,как,като Странджев каза че разговора ти с него е 1:1? А вашия разговор следствие от разговора с Бойко ли е, или е твоя инициативата да се покровителства Бирата?Ако е така признай си и оставка!!!!!
1
14
 
44
 
! Отговори
хахахаха преди 13 години
Да ти приличаме на ***......крадец и мошенник си ти....е затова си и там поставен!!!