Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат

Митническият шеф беше на разпит в следствието
Обновена: 20 яну 2011 16:32 | 20 яну 2011 16:20,
132
Танов: Разговорът с Борисов е пълен фалшификат
Снимка: Булфото

"Имал съм много разговори с премиера, но този е пълен фалшификат", каза пред журналисти директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов по повод изнесения подслушан разговор с Бойко Борисов. 

Танов беше на разпит в Националната следствена служба повече от три часа.

Той посочи, че е разговарял по много теми с Борисов, но не и по такива, каквито се споменават в записа.

"Никога не съм извършил действия, които да са в нарушение на законодателството", категоричен е шефът на митниците.

"Подслушван съм бил по целесъобразност, а не по законосъобразност", заяви още Танов.

"Няма защо да си подавам оставката", подчерта той и посочи, че не би допуснал в скандала да бъде забъркано и семейството му.

По думите му има много хора, които целят да го  дискредитират. Ваньо Танов заяви, че не познава хората от престъпна група за контрабанда, които твърдят, че са в близки отношения с него и заради които започна досъдебното производството срещу него. "Всеки митнически служител, който съм уволнил за корупция, има интерес аз да бъда дискредитиран", каза Танов.

Той е категоричен, че и разпространеният разговор между него и депутата от ГЕРБ Менда Стоянова също е фалшив.

"Този текст, който прочетох, между мен и Менда Стоянова, той беше пълен фалшификат. Категорично го заявявам. Защото някой беше написал сценария, само че не може да намери думи, защото ги няма в моя речник. Виждате, че не беше публикуван никакъв гласов файл от разговора между мен и Менда Стоянова.

При условие че са записвани в продължение на шест месеца мои разговори, има достатъчно голям арсенал от думи. Aко напишете един текст и го сложите на компютър, той ще ги подреди в съответния ред", смята Танов.

В сряда от прокуратурата оповестиха експертизата, извършена от института на МВР, според която записите на изтеклите разговори на Танов с хора от властта са манипулирани.

Още по темата

По-рано пък парламентарната комисия за контрол на СРС съобщи, че Танов е подслушван законно по разследване за контрабанда и това е станало по искане на прокуратурата.

Днес пък източници от Съдебната палата съобщиха, че записите на шефа на Агенция "Митници" са унищожени в законовия срок, след като е водено разследване за контрабанда, но не е доказано престъпление.

Именно заради това записите сега не могат да бъдат сравнени с вече разпространените разговори на Танов с финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и бившия зам.-началник на "Митниците" Антоний Странджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Ваньо Тановразпит
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахахахахахахахахахахахах, мисли, мисли танов и го измисли...като комунист на разпит *** "нищо не знам, никого не познавам и по телефон не говоря даже"утре ако се окаже че танов е извънземен да не се изненада някой, ей!!!
38
5
 
5
 
! Отговори
Dan до 26 преди 13 години
Както ми пишете под ника, така и записите сте направили това Ви е в природата не можете да се промените , долни и подли комунисти! Съжалявам Ви щом не можете да си измислите ник и да си отстоявате написаното! Аре у лево!
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Подслушван съм бил по целесъобразност, а не по законосъобразност", заяви още ТановАко това не е връх на милиционерското мислене-здраве му кажи.
36
3
 
23
 
! Отговори
mm преди 13 години
Браво Танов вече няма да подслушваме сина ти! започна да приличаш на ГЕРБаджия най-накрая се научи да лъжеш сега трябва да ти оправим краденето че почти изпълни събираемостта си на преправения бюджет. Друго си е вместо 93% събираемост да е 66%. Танов верно ли е че мишо Бирата е теглил кредит от СИ банка. Танов верно ли Мишо бирата като почетен консул на бразилия за благодарств ви е организирал новогодишното посрещане на празниците или и това е манипулация
35
9
 
7
 
! Отговори
... преди 13 години
Само едно предположение. Защо записите излезоха на яве, след като е минал законовият срок за унищожаване? Ако бяха автентични следваше да ги публикуват веднага, за да може да се сравнят. Повтарям не изключвам възможността да са истински, ама май се получава като оная приказка за сестрата. Бирата си каза, че е говорил с Гоце за лиценза, а не с Бойко. Гоце мълчи. Бойко казва, че е наредил произведената бира САМО да се бутилира. ЯЯ не го коментирам. Избори идват.
34
2
 
17
 
! Отговори
боян преди 13 години
а докато на тъпата рая й подмятат подобни циркове, бензинът тихомълком стана 2,40. скоро следват водата и тока, а вие си лайте по форумите, ***...
33
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как не те е срам да плюещ нашият вожд нашата пътеводна звезда мръсен долен КОМУНИСТ
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ZA POREDEN PAT SE NASRA BOKO TIKVATA
31
27
 
10
 
! Отговори
Dan преди 13 години
ГЕРБ е единствената алтернатива, по ли е добре да дойде пак Станишев и Доган и да продължат с разграбването на България!
30
22
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 13 години
КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ *** са нон-стоп в сайта и щом се появи новина - започват вкупом да плюят всичко що не е червено. В колко ви свършва работното време драскачи?
29
2
 
33
 
! Отговори
дааа преди 13 години
Добре! Разговорът е фалшификат! На кого тогава Свети Бойко казва да се спре проверката на Мишо Бирата???? Това безспорна е неговият глас и никой не отрича. Ако разговорът не ебил с Танов, значи е бил с друг и репликите са компилирави!!! Много еплитко за разумни хора, но не забравяйте, че лидерите в ГЕРБ са силоваци, охранители и физкултурници!!! Там разум няма!!!
28
3
 
28
 
! Отговори
ssd преди 13 години
Естествено,че така ще каже,не сме и очаквали да си признае!
27
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ужас! От ден на ден става все по-зле. Колкото повече говорят, толкова повече се оплитат. Драмата е пълна, но внимавайте, защото сме свидетели на безпрецедентни действия на хора без грам морал!
26
2
 
36
 
! Отговори
Спартак преди 13 години
Между свободния човек и роба има само една крачка.... и тоя *** е направи!
25
19
 
6
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Ние Герберите сме добри хора и ти вярваме Танов, всичко ще се оправи не се безпокой мой човек, тази случка ще ни укрепи като партия!
24
3
 
34
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
този *** всеки ден измисля по нещо ново.досега нищо не казваше за този разговор сега изведньж се сети, 4е е фалшификат.
23
2
 
36
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Добре де, аз едно не мога да разбера, защо трябваше да чака една повече от седмица за да каже това!?! Или просто сега измислиха как да се оправдаят, и вожда му се обади и го инструктира?! Много скалъпено ми изглежда, и проверката, и оправданията! Нищо категорично и ясно няма! А и щом е съшит записа от различни разговори, би трябвало да се разбере категорично и да се посочат думите даже! Правят ни на тотални балами вече! Писна ми от полицейска простащина и наглост!
22
18
 
10
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Има детектори на лъжата да ги подложат ако трябва, само ,че интересното в случая е , че записите не са дадени на прокуратурата,за да има такъв ход, а са дадени на вестник защо ли-еми защото като се окаже,че не са истина както в случая и няма последствия за никой нито за "Галерия",нито за Янев нито за Станишев, да де ама за червените експертизата лъже, е като лъже дайте ги на прокурор де, и после били изтрити оргиналните записи колко удобно е да удобно е ама за тези които ги пускат!Аман вече!
21
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе, Ваньо, абе, Танов!На теб ли да вярваме след две седмици "тих размисъл" и изявление след "новината", че СРС-то било изтрито или на Негова Светлост Бойко, който лично и от парламентарната терибуна каза, че за Бирата му се обадил Гоце и той затова се бил обадил на теб?В случая аз вярвам на простодушната първосигналност на Вожда :)
20
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТАНОВ ПРИДИ НЯКОЙ ДЕН КАЗА ЧЕ ЗАПИСА КОЙТО ЧУЛ БИЛ ГОВОРИЛ ,А ДНЕС СА ФАЛШИВИ , УРОКА СИ НЕБЕШЕ НАУЧИЛ ОТНАЧАЛО КАКВО ДА КАЗВА ,В ТАКОВА РЕШЕТО СЕ ВЪРТЯТ ЧЕ САМО Е ПЪРЗАЛЯТ ,НАЛЯВО И НА ДЯСНО