Записите на Танов – унищожени. Не могат да сравнят СРТ-тата

Продължават рзпитите, за да установят кой точно ги е изнесъл
Обновена: 20 яну 2011 13:46 | 20 яну 2011 12:10,
130
Записите на Танов – унищожени. Не могат да сравнят СРТ-тата
Снимка: Dnes.bg

Записите на шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов са унищожени в законовия срок, след като е водено разследване за контрабанда, но не е доказано престъпление, съобщава БТА, като цитира свои източници от Съдебната палата.

Именно заради това записите сега не могат да бъдат сравнени с вече разпространените разговори на Танов с финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов, премиера Бойко Борисов и бившия зам.-началник на "Митниците" Антоний Странджев.

Още по темата

Прокуратурата твърди, че продължавала да разпитва хора от ДОТИ, за да се разбере в кой момент евентуално е станал презаписът на СРС-тата, преди те да бъдат унищожени, и дали има такъв.

БТА твърди още, че вчерашната експертиза не е извършена от експерти на прокуратурата, а от МВР.

Именно в нея се твърдеше, че записите на подслушани разговори на шефа на Агенция "Митници" с хора от властта са манипулирани.

Експертите по криминалистика и криминология към МВР са открили, че във фоновия шум и на трите изследвани звукозаписа присъства служебен компютърен звуков сигнал. 

В началото и в края на трите изследвани записа имало записан звук, наподобяващ пращене от работа със звукозаписващото устройство или докосване на микрофон.

В заключението на експерите се отбелязва, че предоставените за изследване звукозаписи не са оригинали и върху тях е извършена  допълнителна манипулация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мишо Бирата, Лъчо Мозъка, Калинка, Мадъ Факъ от Бургас, Румяна Желева, Цецка....вижте само какви хора са свързани с управлението на държавата ни от година и половина насам!
125
0
 
1
 
! Отговори
inar преди 13 години
ZA SEVERNA kOREQ NE ZNAM...AMA VIJ DA NE NAU4ITE PUTQ ZA SIBIR.!!
124
0
 
2
 
! Отговори
rave преди 13 години
I tiq ot Franciq li sa 4erveni bokluci!Kvi markeri,kvi pet leva!Ima qsna ekspertiza ot nezavisima instituciq..Nai setne da si priznaqt puk prokuraturata i suda da postanovqt kvoto e po zakon!
123
0
 
1
 
! Отговори
rave преди 13 години
Ne me interesuva dali e spazen zakona! Interesuva me 4ii sa glasovete ot zapisite!Tova e vajno!Kvo iska6 da ti dokazvat o6te?!^tom evropa ni sankcionira za ekologiqta, 6e ni sankcionira i sa sme6niq ni premier!!
122
1
 
3
 
! Отговори
Jordan преди 13 години
Прочетете анализа в mediapool ... може и да са презаписи - ама на всички ни е ясно че Борисов е мутра ... дори и да е премиер в момента
121
0
 
2
 
! Отговори
То е ясно. преди 13 години
Хубава работа, ама ... пак нашенска. Закона е спазен срока също СРС-тата унищожени. Айде докажете, ако можете нещо ! Най-много, пак някой да изтръска богатата ни държава в Страсбург с няколко десетки хиляди ? . И няма край, и няма край !
120
3
 
5
 
! Отговори
НФБ преди 13 години
важното е `е разговорите са реални но се търси къртицата изнесла информацията,,факт е че лиценза е върнат че митницата е била изкарана от бирения завод факт е че б,б, се е застъпил,,,другото не е важно как къртицата е замаскирала следите си...партиите доят бизнеса и това нсяко хлапе го знае ...не станаш министър за 3000лв заплата а за другите 300 000 евро от лобиране..комисионни ето го цецо за нищо взел хонорар 300 000 а ако не беше министър нямаше да има тази възможност...и само той ли
119
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Записите са унищожени в законоустановения срок....снощи!
118
0
 
5
 
! Отговори
KAPO преди 13 години
По принцип е задължително да има някакви звукови маркери като минимум. Иначе няма как да се удостовери автентичността им и да минат за доказателство в съда.
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой знае ли дали не е задължително добавянето на НЕПРЕКЪСНАТ служебен компютърен сигнал с определени характеристики и честота още при първоначалният запис в реално време с цел избягване на манипулация и доказване на автентичността на записаното?
116
1
 
5
 
! Отговори
234 преди 13 години
Експертите към МВР са открили, че във фоновия шум и на трите изследвани звукозаписа присъства служебен компютърен звуков сигнал. В началото и в края на трите записа имало записан звук, наподобяващ пращене от работа със звукозаписващото устройство или докосване на микрофон.В заключението се отбелязва, че изследване звукозаписи не са оригинали и върху тях е извършена допълнителна манипулация - презапис от микрофон, добавяне на фонов шум и нискочестотен НЕПРЕКЪСНАТ сигнал от компютър:):
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Андрешко-вщини! За това най ни бива - да хитруваме.
114
6
 
4
 
! Отговори
petko преди 13 години
Айде червените *** да си хващат пътя към Северна Корея, докато не сме ги изринали насила! Не ви мина номера бетонени кратуни такива...
113
1
 
6
 
! Отговори
topor преди 13 години
Ужас! Записите са унищожени. Сега идва ред и на "живия свидетел" - Дянков?
112
0
 
4
 
! Отговори
хех:) преди 13 години
до Dan:Стабилно в парламента, извън него-не толкова. В смисъл - подкрепата му не е каквато беше. А тия вотове са просто политически ходове(каквито винаги са били).
111
7
 
4
 
! Отговори
Атака преди 13 години
Много им е кофти на бившите номенклатурчици, че им спряха лапането...Ама колкото и да реват, а и тук колкото да пишат такива от тяхната черга, то вече няма да го има това нещо!
110
5
 
4
 
! Отговори
Dan до хех:) преди 13 години
Да ще доведе! Хората казаха, че очакват да видят как ще се справи правителството със ситуацията, и така като гледам ще се справи, и ще им покаже, че е стабилно правителство и кьорфишеците няма да минат!
109
2
 
1
 
! Отговори
хех:) преди 13 години
До Dan:Да, но сега май ще доведе. Между другото - няма лошо от време на време да показваме зъби в чужбина.
108
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние сме прозрачни за ЕС. България има много, много лоша репутация, която се е натрупала от 45 + 20 г. насам, прави 65 г ! Почти един човешки живот ние имаме крайно лоша репутация. Единственият човек който се грижеше за авторитетът на БГ беше Л. Живкова, никой друг освен нея.
107
3
 
2
 
! Отговори
Dan до Дени преди 13 години
ЕК пак ни набеди в измами с европариВ България все още има проблеми при СЪДЕБНОТО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ИЗМАМИ с европари, разследвани от ОЛАФ. Не виждаме, за съжаление, добър резултатТова първо е за старите измами на приятелите на Гоце и тройната коалиция и второ, Борисов 100 пъти е казал, че съдебната система не работи, а той самият няма как да ги осъди нали!