ГЕРБ вдига заплатите и пенсиите, ама ще е друг път

Депутатите твърдо подкрепят министър Тотю Младенов
Обновена: 23 фев 2011 19:25 | 23 фев 2011 19:25,
226
ГЕРБ вдига заплатите и пенсиите, ама ще е друг път
От ГЕРБ защитиха социалния министър Тотю Младенов. Снимка: Булфото

Верни на премиерския съвет – да отговарят веднага след като бъдат нападнати, депутатите от ГЕРБ Снежана Ангелова и Валентин Николов контраатакуваха Корнелия Нинова от БСП.

По думите им позицията на Нинова за незабавно увеличаване на заплатите и пенсиите и за оставката на социалния министър Тотю Младенов е „стъпка за оглавяване на социални протести и бунтове.” „Те искат да ги провокират, за да влязат в дневния ред на обществото”, прозря Николов.

Според него вариантите за незабавно увеличаване на доходите са два – или чрез по-високи данъци, или чрез отиване към процедура по свръхдефицит, за което България ще плаща глоба. „Ако е така, да го кажат ясно”, призова депутатът от мнозинството.

Според Валентин Николов България е сред първите четири страни в Европейския съюз по ръст на икономиката.

„Те искат да изместят темата и да кажат, че хората не ядяли магистрали. Единственият начин за нарастването на икономиката е чрез магистралите. Това го знае и най-малкото дете в Европейския съюз”, посочи Николов.

Още по темата

На въпрос дали в рамките на мандата ГЕРБ смята да увеличи доходите на българите, Валентин Николов отговори „категорично да – това ще зависи от приходите и приходната част на бюджета. Когато расте икономиката можем да ги индексираме”.

„Това може да се каже в най-рано в средата на годината, когато се видят макроикономическите показатели”, помогна колежката му Снежана Ангелова.

Естествено ГЕРБ припомни греховете на тройната коалиция, които не пипали заплатите и пенсиите в годините на икономически растеж, а го направили предизборно – през 2008-ма и 2009-та година. „Благодарение на този предизборен популизъм, ние заварихме дефицит в бюджета, когато поехме управлението през юли 2009-та година”, заяви Ангелова.

На въпрос дали и настоящите управляващи няма да подходят по същия начин – оставяйки огромни задължения към наследниците си – Валентин Николов отговори: „Аз съм сигурен, че следващото правителство ще е на ГЕРБ – благодаря ви!”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още по темата: Тотю Младеновгерб
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами криза е! Заради такива като тези мутри, които ни управляват от 20 години, как няма да е криза!
164
8
 
3
 
! Отговори
kokal преди 13 години
da ama idi im obiasniavai na seliacite.kak da obiasni6 na tozi prost narod 4e kato nima pari niama i visoki zaplati...taka e po cial sviat.
163
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ниски заплати+растяща безработица = ниска покупателна способност + растяща криза и напрежение у народа
162
5
 
5
 
! Отговори
ódfw преди 13 години
edin trazvomisle6t.....kak da se iskat visoki zaplati v uslovie na kriza?!?!?!?!?!?!?!?!
161
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Режимът на Кадафи е виновен за заразяването на децата в Бенгази с вируса на СПИН, обяви в сензационно интервю министърът на правосъдието на Либия Мустафа Мохамед Абделжалил,
160
7
 
6
 
! Отговори
ñihdwf преди 13 години
abe ne6to ne razbiram tuk....kak iskate da narastnat dohodite v uslovia na kriza v edna bedna darjava i kakto celia sviat e v kriza........i az iskam zaplata 5 000 no......v cial sviat rejat dohodi tuk oba4e bulgaroida iska da mu ia vdignat
159
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще гласувам за ГЕРБ, ама ще е друг път
158
2
 
9
 
! Отговори
HM преди 13 години
Ръст на доходите е възможен само чрез инвестиции от големи компании. За да ги има държавата трябва да създаде условия. След като се вдигнат доходите ще има повече кредити, разрастване на малкия и среден бизнес. Иначе просто ей тъй дайте пари... нема да стане. Най - рано 6, 7 години и то не с много!!!
157
2
 
9
 
! Отговори
ДО 97 преди 13 години
До 97 - Приятел ,объркал си рейса.При Комунизма Държавата работи за хората,а при Демокрацията хората работят за държавата.Вземи се ограмоти малко,има толкова много книги за социалните отношения,и социална държава. В момента България се намира в Див Капитало-Финансово-Робовладелски Строй.
156
6
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ами той този беше БСП, после подкрепя и слугува на ДПС, докато се подреди в ГЕРБ. Поне 50 % от ГЕРБ са неуспяли превърженици на БСП,ДПС и НДСВ.
155
1
 
16
 
! Отговори
Контра - Атака преди 13 години
Валентин Николов - ГРОБ - "Според него вариантите за незабавно увеличаване на доходите са два или чрез по-високи данъци, или чрез отиване към процедура по свръхдефицит, за което България ще плаща глоба. Ако е така, да го кажат ясно, призова депутатът от мнозинството."Има и трети вариант Вальо, недей да лъжеш ..."НЕЗАБАВНО СПИРАНЕ НА 5-ТЕ МИЛИАРДА ГОДИШНИ ДЕТСКИ И ПОМОЩИ,ЗА *** ***"
154
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според Валентин Николов България е сред първите четири страни в Европейския съюз по ръст на икономиката...............................................-И на последно място по доходи, но за това не се говори.
153
19
 
21
 
! Отговори
до Червените писачи преди 13 години
Проклети да сте вие и вашето семе, Червени Кхмери. "Благодарение" на Вас сега България тъне в мизерия , *** геноцид, турски сериял...
152
3
 
22
 
! Отговори
!!! преди 13 години
Интерестно как ли ще изглежда парламентът цилия в пламъци, заедно с абсолютни всички политици вътре докато горе, защото май е време за такива радикални мерки. То бива то може ама тези взеха да преминават всякакви граници. Какъв ти ръст на икономиката братче какво 4-то място в Европа, като освен сива друга не остана. Толкова ли е трудно да крадат както в другите даржави по света тоест с граници и освен да мислят само за себе си да правят нещо и за хората.
151
4
 
14
 
! Отговори
РАЧО преди 13 години
ЩЕ ВЗЕМА ПАРИЦИ ,АКО ДАДЕШ ОТ ТВОИТЕ!ЧЕТИ АКО МОЖЕШ,КОЛКО Е БЕЗРАБОТИЦАТА.ДОКАРАНА ОТ ТОВА *** ПРАВИТЕЛСТВО!!!!!!
150
2
 
3
 
! Отговори
iliqpi7 преди 13 години
към149 -бравоооо
149
4
 
2
 
! Отговори
до153 преди 13 години
Дядо Попе ,ако обичаш не се изказвай!Взимай си париците и си трай!
148
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Слвдващото правителство ще е на ГЕРБ" на тази фраза най-отива заглавието на статията "ДА АМА ДРУГ ПЪТ" . То ако изберем пак тези некадърници , тежко и горко на страната.
147
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Слвдващото правителство ще е на ГЕРБ" на тази фраза най-отива заглавието на статията "ДА АМА ДРУГ ПЪТ" . То ако изберем пак тези некадърници , тежко и горко на страната.
146
2
 
4
 
! Отговори
ПОПА преди 13 години
ПО ГОЛЯМ *** ОТ 113 НЕ БЯХ ЧЕЛ.ОТ ТАКИВА К.....ВИ БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ.ИСКАРАЙ ГО ОТ КЪДЕТО ТРЯБВА ,ИНАЧЕ ЩЕ БОЛИ!!!