Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"

Версията за нелегална гонка досега не е потвърдена
Обновена: 9 авг 2011 13:46 | 9 авг 2011 07:19,
329
Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"
Снимка: Архив Булфото

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев и другия шофьор, които с колите си пометоха двама пешеходци, разказват запознати с разследването пред „24 часа”.

С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха на място мъж и жена, които чакаха на спирка на градския транспорт  на бул. "България" в края на миналата седмица.

„Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

Досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, припомня вестникът. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавия инцидент на бул. "България" двамата водачи - 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили.

Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат.

Още по темата

Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил - 3 години. Имали са доста, но дребни нарушения на пътя - актове за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.

Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите.

Версията, че двамата са участвали в незаконна гонка по булеварда, досега не е потвърдена, съобщава „Труд”.
“Не разполагаме с данни, че двамата са се познавали”, каза пред вестника зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как условне като има убити?!!!!!!!! Тези съдии нормални ли са?! На КОЙ БОГ служат?!!!!!!
3
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом е прокурорски син може, ако беше моя син не може. Тоя син благодарение на баща си и приятелите от ДС ще стане и той прокурор и неговия син, ще има лъскава скъпа кола и нулев морал и т.н. България бавно и сигурно ще затъва в следствие влиянието на комунистическите порядки.
2
0
 
94
 
! Отговори
Гнусна държава!!! преди 12 години
150 в града, убива двама млади хора, но не е виновен, защото досега само е катастрофирал леко, карал е без колан и е паркирал неправилно!!! Значи прокурорското синче е достатъчно зряло за да кара кола, но е младо и зелено за затвора?!?! Ако бях родител или близък на загиналите, щях да го издебна, да го осакатя и да избягам от страната.
1
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Руска работа, претоварваш кораба с години, става белята и убиваш 100 човека хоп глоба и условно. Комунистическите съдилища по света са еднакви в Чалгария е същата работа.