Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"

Версията за нелегална гонка досега не е потвърдена
Обновена: 9 авг 2011 13:46 | 9 авг 2011 07:19,
329
Глоба и условно – вероятната присъда за ужаса на "България"
Снимка: Архив Булфото

1500 лева и условна присъда най-вероятно чакат прокурорския син Бисер Андреев и другия шофьор, които с колите си пометоха двама пешеходци, разказват запознати с разследването пред „24 часа”.

С над 150 км/ч ауди и БМВ блъснаха и убиха на място мъж и жена, които чакаха на спирка на градския транспорт  на бул. "България" в края на миналата седмица.

„Такова наказание ще има едва когато се докаже, че и двамата имат вина за тежкото произшествие. Като знаем големия обществен отзвук, почти е сигурно, че ще има съвина", коментира началникът на сектор "Тежки произшествия" Иван Златанов.

Досега в България има само една присъда за умишлена катастрофа и тя е през 80-те години, припомня вестникът. За по-тежко наказание е необходимо да се докаже умисъл или да има алкохол в кръвта на шофьорите.

При кървавия инцидент на бул. "България" двамата водачи - 21-годишният Бисер и 23-годишният Людмил, не са били пили.

Освен това не са избягали от мястото на инцидента, а са се включили да помагат с каквото могат.

Още по темата

Бисер е имал едва 2,5 години стаж като шофьор, а Людмил - 3 години. Имали са доста, но дребни нарушения на пътя - актове за неправило паркиране, каране без колан и лека катастрофа заради шофиране на заден ход.

Комплексната автотехническа експертиза ще стане готова до месец. Тя ще даде по-конкретен отговор на въпросите за това каква е вината на водачите.

Версията, че двамата са участвали в незаконна гонка по булеварда, досега не е потвърдена, съобщава „Труд”.
“Не разполагаме с данни, че двамата са се познавали”, каза пред вестника зам. градският прокурор на София Божидар Джамбазов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


329
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА!
23
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом за двама души присъдата е условна, предлагам да вендетата да започне от съдиите.Един по един да се причакват в тъмницата,пък дано тогава се сетят за цената на човешкия живот.
22
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
На нас мафия и престъпност не ни трябват, ние си имаме съдебна система....
21
1
 
22
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Ти досега къде си живя?! На Марс ли?! Щом 31 години няма опандизен за убийство при катастрофа, защо смяташ, че точно прецедентът ще е с прокурорско синче?!
20
2
 
36
 
! Отговори
Бай Хой преди 12 години
Ако съм роднина на загиналите - без умисъл ще им размажа капачките на коленцата, без умисъл ще им натроша всяка една костица на ръцете с тесла...После няма да избягам и ще помагам!
19
28
 
3
 
! Отговори
Прокурорчето преди 12 години
Кво ревете бе, вашта мама плебейска, вие знаете ли, че са им нарушени правата на момчетата с такива изявления бе???? Ще ви осъдя всичките тука, майка ви ще разплача! Голтаци!
18
4
 
10
 
! Отговори
13-1 преди 12 години
това не значи, че няма да има виновен и осъден, но от сега да коментираш наказанието- това направо е безумие. А по- смешното е, че "глоба" в никакъв случай, ама при никакви обстоятелства и съдебни процедури, не би могло да се наложи, но автора трябваше да си прочете книжките, и по- специално- нормите на НК, а не да се прави на "много вещ и знаещ". Не лъжете хората, поднасяйте им истински и коректни новини и статии
17
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Съдебната система е враг на народа и интимен приятел на мафията. За пореден път го доказва!
16
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е безобразие ! Ако обикновен човек беше бутнал прокурорския син на тротоара, щеше да има вой до небесата и максимална присъда. Няма справедливост за малкия човек.В почивната станция на прокуратурата на Бяла тия пият и ядат за смешни цени. И във всички почивни станции е така. Всичко за наша сметка !
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз едно се моля, другият път да смачакат някой роднина, или дете на прокурор, съдия, или адвокат, а най- добре- и на тримата! Мачкай и се не бой!
14
0
 
34
 
! Отговори
stef преди 12 години
СРАМОТА!!! Това е Бг....как не ги е срам??? 2 убити и условна и някакви мижави 1500....Господа съдии,спите ли спокойно вечер,ааа?
13
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не мога да разбера защо се пишат такива статии- за рейтинг, за да бъркат в раната на близките на жертвите, или за да си чешат езиците. А може би- за да се подклажда едно абсолютно ненужно противопоставяне на съдебната система срещу народа. И от статията е ясно, че по делото още не е налице нито един категоричен извод- кой е виновен, кой с каква скорост е карал, кой носи вина за случилото се, не е формулирано обвинението, няма експертизи, въобще...още нищо не е ясно. Това не значи, че няма да има
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 5 грешиш 750 евро е цената на ДВА човешки живота.Досуш като в русия и там нищо не струва живота от къде ли сме се научили
11
1
 
55
 
! Отговори
Мусайбе преди 12 години
Накрая като се отърве от затвора му дайте и орден "Стара планина" затова че след като уби 2 души е слязал уж да "помага".Сигурно е въртял телефони на мама,тате,вуйчо..... ама нали е прокурорски син,слязал е оказва помощ.***,кирлива държава!!!
10
1
 
41
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
КАТО СА И ПОМАГАЛИ НА УБИТИТЕ УБИЙЦИТЕ , ДА ВЗЕМАТ ДА ГИ НАГРАДЯТ ТОГАВА!!!!! *** И СМОТАМАТА ДЪРЖАВА В КОЯТО ЖИВЕЕМ. САМО САМОРАЗПРАВАТА ЩЕ РЕШИ ПРОБЛЕМИТЕ, А ТАЗИ СЪДИИ ТРЯБВА ДА ПОЛУЧАТ ПОЗДРАВИ ОТ НОРВЕЖЕЦЕЦА С АВТОМАТА!!!
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде, айде, стига се дълбоча, кого са осъдили досега ефективно??????
8
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Коментара е излишен.......................................................................................
7
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Статията е дилетантска и търси евтина сензация, като се позовава на тотално некомпетентно мнение на представител на МВР, ако изобщо този служител е изразил такова. Размерът на наказанието в едно наказателно производство е въпрос, който се решава в края на процеса пред първата инстанция, но нека се преклоним пред псевдожурналиста, който априори е предрешил същия, демонстрирайки титаничната си мисъл, пардон - ментален и интелектуален дефицити.
6
0
 
71
 
! Отговори
c0ldblooded преди 12 години
аз вече съм АБСОЛЮТНО УБЕДЕН че най-лесния начин ако искаш да убиеш някой в тая държава е с кола...2 човешки живота = условна присъда (не е ясно колко ама няма особено значение) и 1500лв. Ако не беше тотална кретения щеше да звучи смешно...
5
0
 
75
 
! Отговори
Инфлация преди 12 години
Цената на човешкия живот в *** - 750 евро!