Хвалба от Лукойл – поставили 30% от уредите "Танов"

Били им нужни $27 млн. за всички измервателни кранове
Обновена: 20 авг 2011 17:23 | 20 авг 2011 16:08,
97
Хвалба от Лукойл – поставили 30% от уредите "Танов"
Снимка: архив Булфото

30% от исканите по закон измервателни уреди вече са поставени в "Лукойл Нефтохим" - Бургас, обяви главният инженер на рафинерията Илшат Шарафутдинов.

"Слагаме прибори в пълно съответствие на Закона за данъчните складове. Измерва се нефтът, който влиза, междинните продукти, които се движат между производствата, както и крайните продукти. Това е пълна отчетност, която редовно се предава на всички държавни институции, които ни правят одит постоянно, в това число и на Агенция "Митници", посочи Шарафутдинов.

Още по темата

Той обясни, че разликата между сега съществуващите уреди и новите е във времето на предоставяне на информацията, без да има намеса на човешкия фактор.

"Това по принцип сигурно е правилно, но никъде още по света не е реализирано и никъде не може да го видим", коментира още главният инженер на комбината.

27 милиона долара ще са необходими, за да бъдат поставени всички измервателни уреди, пресметна той.

На въпрос дали инвестицията в новите измервателни уреди ще окаже влияние на цените на горивата у нас Шарафутдинов обясни, че в пазарната икономика при всяка направена инвестиция се търси възвръщане на вложените средства.

"Няколко пъти сме обяснявали, че основно цените на горивата се определят от пазара и от международните котировки на нефт и нефтопродукти, и затова пазарът ще покаже колко ще струва горивото", посочи той.

Драмата около "Лукойл" се разигра в края на миналия месец, след като по заповед на шефа на митниците Ваньо Танов бе отнет лицензът на "Лукойл" за управление на данъчен склад.

Впоследствие съдът върна лиценза и рафинерията започна отново да произвежда горива.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
1
 
2
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
В България изборите трябва да са през 2 години.
72
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво Танов, Браво Бойко. Ще гласувам пак за ГЕРБ.
71
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВРЕМЕ Е да изчистим от УПРАВЛЕНИЕТО на държавата си ВСИЧКИ бивши и настоящи КОМУНО-СОЦИАЛИСТИ и тяхните производни МУТРИ!В противен случай - НИКОГА няма да се оправим!Вън на некадърните, червени *** от властта!
70
0
 
1
 
! Отговори
ДО 64 преди 12 години
Ти имаш ДЪЛГА ПАМЕТ - само това помниш.Сега рекета е в ръцете на мафията .Застраховането е задължително за всички българи , бензина е на фиксирана цена , финансовите пирамиди се трансформираха в банки държащи целия бюджет.Сега Мафията се организира и държи целия народ в ръцете си , а ти мааш като жена без мъж.
69
1
 
3
 
! Отговори
Калин преди 12 години
докопал тоя правешкия мутраген стотици терени до и около шистовото в нови пазар!!! ко разбирам, тоя правешки .. *** щял да заселва муфлони на тях :) ако не прасна една две грами .. до посолства да не ми е името :)
68
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
те хубаво са поставили уредите,ама къде са ги поставили ?въобще работят ли,настроени ли са ?
67
2
 
5
 
! Отговори
Калин преди 12 години
боко какъв е .. какво не му е комунското.. певачка в техния чалга обор!!!
66
1
 
2
 
! Отговори
ikavalov преди 12 години
...а изработката на уредите щеше да отнеме 3 години, според Златев
65
3
 
3
 
! Отговори
ДО 63 преди 12 години
Абре запри се , тия простотии ги прави Борисов , какви комунисти те гонят .Явно си се напил още от сутринта.
64
3
 
12
 
! Отговори
ЗА КЪСАТА ПАМЕТ преди 12 години
Помните ли бухалките, борците, насилствената охрана(застраховане) на магазини и коли, палежите за непослушните, кражбите на коли, магистралните обири, финансовите пирамиди, стоковите контрабанди през югоембаргото, купонните системи (характерни за военно време), разпродажбата на държавни предприятия за стотинки, хиперинфлацията, поръчковите убийства, отвличанията, банковите обири и обирите на спестяванията, чрез фалиране на банки, мораториума върху плащанията, клиповете със секирите, мениджърските дружества, симбиозата на МВР и подземния свят Р.Петков и Галевите, Алексей-помака и наглите, Пешо сумото(съветник на Гоцето Три-пера) и килърите, загробващите договори на комунистите с Братска Русия Белене, Нефтохима и т.н. и т.н. Ако искате пак същото гласувайте за ЧЕРВЕНИТЕ СВИНКИ !
63
1
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ВЪН ПРАВЕШКИТЕ РОГАТИ И ТЕХНИТЕ ЧАРШАФИ ОТ БАНКЯ И СИРЕЩНИК!!! ВЪН МАФИЯТА ОТ БЪЛГАРИЯ!! КОМУН ЛИ Е ПАЛИ!ДО ИЗБЕЛВАНЕ!
62
0
 
9
 
! Отговори
Посерко преди 12 години
*** глави, на Лукойл Нефтохим нищо не можете да му направите. Ама спреме ли да зареждаме по бензиностанциите на руските ***, поне дружеството, което е собственик на бензиностанциите ще клекне. Чрез него може да се окаже натиск на рафинерията.Ама глупавата ви овча мисъл като се лъже по обещания за 100 000 литра безплатно гориво, така ще е... Аз нема да стъпя в бензиностанция на Лукойл даже и за пакетче дъвки да си взема.
61
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 12 години
Какво стана с американският нефт,газ-до кога тази руска зависимост...америка,спаси ни!!!
60
2
 
4
 
! Отговори
Калин преди 12 години
Валентин Златев се оказа концесионера на залежите от шистов газ край Нови пазар. Няма да има нито търг, нито конкурс, защото директорът на Лукойл за България вече е купил земите с находището. Залежите, които ще стигнат за 300 години, бяха представени от правителството като сигурен източник на крупни финансови постъпления в държавната хазна. Само че се оказа, че печалбата ще отива директно в джоба на Валентин Златев, пръв приятел на премиера.Всъщност, находището на шистов газ е известно още от края на 80- те години. За никого в Нови пазар не е тайна, че земите от няколко години са притежание на руския лобист Златев, съобщава Торнадо. Местните не веднъж са виждали тъмни джипове и добре облечени бизнесмени,Бойко и Златев си поделят държавата на хапка и пийка които скитат из буренясалите поляни.Схемата, по която се действа е съвсем проста. Бизнесмените се свързват с геолози, които са наясно къде са открити залежи на природни ресурси. Обикновено находищата са разкрити още преди десетилетия, но така и не са били усвоени. Срещу колосални хонорари, геолозите се съюзяват с родни олигарси и им показват къде има сметка да инвестират. Земята се купува, много често доста евтино.Проблемът идва от хаоса в съществуващите закони и липсата на воля за създаване на по- прецизни. Държавата буквално харизва ценни земи на близки бизнесмени, без нищо да влезе в хазната. Порочната практика битува от много години, но досега нито едно правителство не се е заело да оправи положението, което едва ли е изненада. И Бойко Борисов също не направи изключение. Все пак, идват избори, а парите ги дават олигарси и бизнесмени, с очакването да си ги върнат стократно. А Бойко най- нагло продължава лъже, че нямал никакви взаимоотношения с Валентин Златев.От няколко години насам, усилено се говори, че добивът на шистовият газ ще бъде най- големият удар след откриването на петрола. Дори се говори, че шистовия газ ще смени промени геополитиката. Добивът му обаче крие много рискове за екологията.
59
1
 
6
 
! Отговори
КЪДЕ е ИСТИНАТА преди 12 години
Истината е да падне забраната за внос на горива , и избора на енергодоставчик.И всеки да има право да си пазарува топлото и светлото където прецени.Монопола е страшно нещо и избива хората , други несъгласни със системата правят престъпления.
58
4
 
5
 
! Отговори
чичо от село преди 12 години
и тоя цирк свърши, герберинките да мислят ново представление, че изборите са далече :))))))))
57
6
 
3
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 12 години
GERB SI OTIVA PRAVO KAM PREZIDENTSTVOTO DRUGARI.
56
1
 
2
 
! Отговори
KUTEV преди 12 години
MARTI SE KAZVA GLISTA OT ZADNIKA NA STANI6EV.DOGAN NE GO E NAMESTVAL OT MNOGO VREME I MARTI E PREVARTQL.HAIDE MARTI VLIZAI SI 4E DOGAN IDVA DA TE NAMESTI.
55
3
 
9
 
! Отговори
$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ преди 12 години
За нормално мислещите хора в тази държава наистина не е сложно да проследят, че един от факторите в петролния бизнес у нас, не е само компания Лукойл, но и близките до бившата СИК Интерпетролиум и Интерпетролиум енд партнърс. Последните две компании са управлявани от Румен НиколовПашата, Младен МихалевМаджо, Стоил Славов, Маргина и все хора, познати като ортаци партньори от миналото на Борисов. Плануван е ремонт на Нефтохима. Златев вдига изкуствено цените на горивата предварително след договорка с Борисов. Дянков продава държавния резерв на по високи цени. След ремонта цените падат и той го попълва отново. Разликата къде отива? Бойко излиза предизборно, че е уплашил Златев и е съборил цените. Цялото овче стадо блее във възторг
54
1
 
13
 
! Отговори
Бургас преди 12 години
Марти и пак до теб,защото виждам,че ти е интересно.Приборите които се монтират действително са доста скъпи(не си представяй някакви водомерчета).Цирка обаче е абсолютен,защото няма и месец след тази така наречена криза монтажа им започна,а уж бяха необходими не знам колко си месеца,че даже и повече от година.Всичко си беше театър приятел.Един голям театър изигран от некадърни актьори.Жалкото е,че в края на краищата прецакани сме пак аз и ти нали?