Соченият от МВР за атентатор само отклонявал вниманието

Не е изключено взривът да е направен в България, смятат експерти
Обновена: 24 юли 2012 09:15 | 24 юли 2012 09:11, Елка Василева
152
Соченият от МВР за атентатор само отклонявал вниманието
Мъжът е правил всичко възможно да бъде забелязан. Снимка: БТА

Шест дни след атентата продължават догадките за самоличността на атентатора, взривил автобуса на летище Бургас, за броя на организаторите на атаката, както и за версиите за произхода на взривното вещество.

Самото поведение на сочения от МВР за терорист - мъжа от разпространените снимки от летището, показва, че той е правил всичко възможно да бъде забелязан, каза арабистът Киряк Цонев пред bTV. Според него по този начин мъжът, заснет от видеокамерите на летището, може да е опитвал да отклони вниманието от истинските извършители на атентата.

Цонев допусна възможността информацията, подавана до медиите, да е грешна, за да не се пречи на разследването, а и да успокоят хората.

Експертът по антитероризъм Николай Радулов пък не изключи взривът да е направен в България. За човек, който желае на си направи взрив, не е проблем да го намери, смята Радулов. Той визира и оръжейните заводи у нас, от които можело да се изнася взривен материал, например тротилови шашки.

Профилът на камикадзето

Той е фанатик, това лице може да бъде лесно манипулирано. Камикадзе стават предимно млади хора, които не са решили по един или друг начин проблемите си , предимно от битово естество – те нямат образование, работа, каза Цонев. Сред тях по думите му безспорно има и образовани и хора с добри доходи, завършили престижни западноевропейски учебни заведения.

Те вярват искрено, че ако се „гръмнат” за каузата, която им е внушена, отиват директно в рая.

Николай Радулов отбеляза, че не само мюсюлманската религия може да проповядва самоубийствен атентат – това се срещало и в протестантството и други религии, с изключение на будизма.

Отговорност

Някой иска да развали отношенията ни с Иран, каза Киряк Цонев, но отказа да посочи дали това е Израел. След атаката страната посочи веднага, че зад нея стоят Иран и Хизбулла.

Такива трагични инциденти често се използват от политиците, но изказванията, преди да станат ясни резултатите от разследването, показват такъв уклон, добави Радулов. Това, което трябва да извлекат политиците от този атентат, според него е, че трябва да се вдигнат мерките ни за сигурност.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
7
 
! Отговори
... преди 11 години
Боко, вдигни си гащите най-накрая и ги изгони тия бе, нали беше много ербап? Нагъзил си се и вече си личи, ножичката за лентите се вижда къде си я носиш.
68
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Страшен отговор: Защото имали тъмно минало и религията им проповядвала , че са велик народ !!! Е и какво от това ? Познавам евреи , ама лошо от тях не съм видял , не само аз. В момента не правят нищо друго , освен да се защитават и го правят доста успешно !
67
13
 
8
 
! Отговори
бивш българин преди 11 години
Ай сиктир от червени ченгета-пазванти, самообявили се за "експерти" като тоя гръцко-комунистически *** Кирияк отвореното, дето от сто години агитира за вечна дружба с най-големите *** сред арабите и персите (доколкото днешните ирански *** са перси)! Радулов не го знам какъв е, но сигурно и той е от тая мая. За такива няма нищо свято - нито смъртта на невинни хора, нито националната сигурност на България. Само да зареват и завият, колко лоши са Израел и най-вече САЩ.Смърдящи ***!
66
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само на мен ли този по никой начин не ми прилича на арабин мюсюлманин?
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И да добавя - и юдеите, и мюсюлманите искат ни повече , ни по-малко световно господство.Едните са взели за оръжие парите, вторите - религията. Не е нужно да се правят прогнози, нали?...
64
1
 
8
 
! Отговори
до 76 преди 11 години
Защото имат доста тъмно минало... и религията им проповядва, че са богоизбран народ, а господ им е обещал цялата земя. Накратко - присвояват си бога за лична употреба и мотивират претенциите си към целия свят за разлика от мюсюлманите, които считат, че само те знаят какво точно иска същият.
63
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако някой от пишещите срещу евреите и наричащи ги ***,може да даде смислено обяснение , защо ги мрази , ще скоча в ............леглото на Ким Кардашиян !
62
2
 
4
 
! Отговори
аман от експерти преди 11 години
откакто преди 7 години се "сблъсках" със експерти по криминалистика или както там се наричат,аз съм английската кралица,нищо че съм мъж.Тъй нареченият експерт не знаеше как да различи,4е една разпечатка на принтер е от масленоструен или от лазерен принтер.беше смях в съдебната зала.А съдиите още по-кухи,трябваше да им се обясни от моя адвокат като на ***.
61
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е за отвличане на вниманието , можеше да си сложи табела на гърдите : Аз съм терорист !Обаче тоя ми изглежда некъдърник !
60
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
накрая ще излезе че този нма нищо общо с атентата
59
4
 
6
 
! Отговори
Borislav1 преди 11 години
аде стига спеколацйи ,всички знаем че това е инсценирано от Република България.
58
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя беше муле, кво ли не, сега пък стана и мюре(изкуствена патица).
57
1
 
12
 
! Отговори
bg преди 11 години
по принцип ако камикадзето е арабин,вярата не му позволява да се яви пред алах по бермуди,нещата нещо са мътни ,жалко за невинните хора
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
този си е сложил перука отишъл е на летището чакал е полицайте да го забележат и да го питат Ей ти кво правиш тука ста перука на главата
55
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-точно някой иска Иран да последва Сирия!
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
знаят къде е спал ква кола е карал кво е ял но не знаят как изглежда
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
значи този от снимката е помощника щом е искал да отклони вниманието
52
1
 
3
 
! Отговори
до 58 и останалите преди 11 години
Изречение се започва с главна буква, пише се догаДки, самоличносТТа, не могат се пише разделено не могат, въпросително изречение завършва с въпросителен знак.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
камикадзето правил всичко възможно да го разпознаят ама наште полицай -спят на 10 метра от него / и полицай се виждат на снимката /
50
1
 
2
 
! Отговори
а преди 11 години
Дядо Киряк ги приказва едни, че не разбираш кое, как стои. На 75 години настъпват старчески изменения и не е лошо човек да се оттегли.