БСП: Случаят в Павел баня е гербаджийска схема

Теньо Паунов принадлежал към ГЕРБ, управляващите отричат
11 фев 2013 19:24,
50
БСП: Случаят в Павел баня е гербаджийска схема
Снимка: Архив МВР

Случаят в Павел баня е поредният крупен опит за имуществено обогатяване на лица, свързани с ГЕРБ, заяви организационният секретар на БСП Красимир Янков.

Червените представиха пред медиите запис от 2007 г. В него Бойко Борисов декларира принадлежността на Теньо Паунов към партия ГЕРБ, коментира Янков.

На 8 февруари бяха задържани кметът на община Павел баня Станимир Радевски и концесионерът на плажния комплекс Теньо Паунов във връзка с незаконно прехвърляне на общински имоти, при което са нанесени щети за 800 хиляди лева. Теньо Паунов е съпруг на заместник-кметицата на община Павел баня Милена Паунова

По първоначални данни за периода от 2.08.2004 г. до 10.11.2008 г. Радевски е прехвърлил пет урегулирани поземлени имота, заедно с прилежащите към тях сгради и съоръжения, представляващи плажен и увеселителен комплекс на територията на града. По този начин е ощетил общината с близо 803 800 лв.

ГЕРБ се опита да манипулира обществеността за своята активност по разкриването на конкретния случай, посочи Красимир Янков. Той добави, че е направен опит да се внуши на обществото, че става въпрос за случай на криминално деяние без връзка с управляващата партия ГЕРБ и с т. нар. гербаджийски схеми.

Още по темата

Председателят на ГЕРБ в Павел баня и настоящ депутат Христо Чаушев се разграничи от задържаните и каза, че между тях и ГЕРБ няма никаква връзка, а съпругата на Теньо Паунов е активист на ГЕРБ, но като заместник-кмет е лично назначение на кмета на Павел баня Станимир Радевски.

От пресцентъра на партията също уверяват, че Станимир Радевски и Теньо Паунов не са членове на ПП ГЕРБ. Категорично отхвърляме отправените твърдения и опити за манипулация на общественото мнение от страна на БСП. Никога ръководството на партията не си е позволявало да разпъва политически чадър над когото и да било. Това е наша принципна позиция, която сме отстоявали от сформирането на партията, за разлика от БСП, където при доказани злоупотреби и нарушения, виновните не са били наказвани и политическото доверие в тях не е било снемано, се казва в позицията на партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
1
 
! Отговори
АТ преди 11 години
Съд за всички престъпници във властта, начело с агент Буда!
45
2
 
1
 
! Отговори
Дойн преди 11 години
До АНОНИМЕН 47Като е пребоядисан кариерист и печалбар защо ГЕРБ са го припознали? И то не от някой местен активист, а от председателя на партията - ББ?То е ясно, че не може само с нови ку---ви, нов бардак да правиш, но поне да бяха ги проверили за венерически болести? Именно те заразиха всичко наоколо - партия, държава, всичко вони на 20 годишно говеждо! Опс... това беше за земеделския министър. Ама то хвани единия та удари другия!
44
2
 
4
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
Този кмет си е чист пребоядисан бесепар,нагаждач и болен за власт спечелил втори мандат само и само да продължи с далаверите от тройното управление,да, ама ядец ...сега да си плаща за грабежите и чорбаджииството.
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Протестите срещу ЕРБ-тата и топлофикациите началото на края на ГЕРБ.
42
6
 
2
 
! Отговори
True преди 11 години
До marinkissТова значи ли, че трябва да потупваме по рамото гербаджиите, които ни доведоха до просешка тояга. На какво ти приличат демонстрациите срещу ЕРП-тата - на щастливи и радостни хора? Забрави ли кой продаде 33-те процента на държавата в тях - ГЕРБ ?
41
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Началото на края на БСП !
40
3
 
7
 
! Отговори
42 преди 11 години
Европарламентът получава пачките от Дянков под формата на вноски в касата на ЕС от всяка държава.
39
7
 
2
 
! Отговори
Петков преди 11 години
20, ти си много просто парче бе! :) На Кристалина нито ГЕРБ, нито държавата ни ѝ плаща заплатата, а я плаща Европарламента! Ейййй, аман от *** в тоя скапан форум!!!
38
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гроб ОСТАВКА!!!
37
5
 
2
 
! Отговори
38 преди 11 години
Казах ти, че Борисов плаща всяка година по половин милион лева заплата на Кристалина Георгиева, пари от джоба на всички българи, и още 1 милиарда евро всяка година се харчат от джоба на българите за заплати на еврочиновници.
36
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Агентите на БСП в интернет форумите няма да бъдат платени. Хората, които ще защитават идеите на социалистическата партия в световната мрежа, ще бъдат от младежката структура и ще работят на доброволни начала.Това обяви пред Dnes.bg депутатът от Коалиция За България Антон Кутев.Стратегията на БСП е чрез онлайн кампанията да се гарантира силно участие на партията в социалните мрежи "Фейсбук" и "Туитър".Другата задача на агитаторите ще бъде да защитават от нападки червени активисти във форумите на новинарските онлайн издания.Идеята социалистите заимствали от ДСБ, които от годи
35
15
 
14
 
! Отговори
marinkiss преди 11 години
Можете ли да си представите, че действащ министър от сегашното правителство дава държавни поръчки за 6 милиона лева на своя съпруг и син? Звучи скандално, нали?Препратката е към министър Масларова, която даде 6 милиона на семейството си, за да снабдяват с нафта за отопление социалните ведомства. Действащ министър от правителството на БСП.Ако подобно нещо се случи сега, този министър ще бъде обесен лично от ББ на първия уличен стълб!Така че червените да наведат виновно глава и да замалчат!
34
12
 
10
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 11 години
Те, тия от БСП-то много ги разбират схемите! Те са техен "патент" от преди 23 години, просто членовете на Партията станаха много игриви....А с времето Пицата става все по-малка, по-постна и вече глутницата освирепя-почнаха да се самоизяждат. Вадят си мръсното бельо един другимо на показ и чакат през юни, тогова пак тях да си избереме. Хак ни е! С БКП напред!!!!
33
3
 
13
 
! Отговори
nedjlko.grozev преди 11 години
Най после един /21/ проумял,че всичкият този театър е една политическа мимикрия!Време е да разберем,че всички партии са марионетки,чиито конци дърпат новоизлюпените банки,корпорации,новобогаташи и тем подобна ***.
32
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До АнонименБуда е само в тъпата ти червена тиква. Докато си с тази червена, гноясала пъпка между ушите ти, вместо сиво вещество, ще ти се привижда още дълго време буда
31
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Арестуван е, защото не е платил на ГЕРБ.
30
13
 
26
 
! Отговори
акуд преди 11 години
не зная дали този е от ГЕРБ но е арестуван, аз не си спомням и един арестуван по времето на предишните
29
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега разбрах защо Борисов изгони Трайков
28
3
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 11 години
Да бе, 1 милиарда лева Дянков събира от джоба на българите всяка година и плаща по половин милион лева заплата на Георгиева на година.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересно защо когато крадоха правеха схеми, преотстъпваха лицензи на хора които дори не знаеха само калъпиха енергийната крадлива схема всички мълчаха,. Къде беше Яне Янев ? СЕГА РАЗКРИВАТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЗА ГОДИНИ КРАЖБИ НА НАРОДНИ ПАРИ ОТ ПРЕСТЪПНА ЕНЕРГИЙНА СХЕМА. Престъпниците изготвили схемата за кражба от народа се знаят поименно но нито един от тях не е зад решетките, напротив всички са на свобода и на ръководни длъжности. Ще ме извини Борисов, министър председател той но не ги наказва