Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!

След случката Деница очаквала извинение, но така и не го получила
Обновена: 24 мар 2015 14:22 | 24 мар 2015 10:35,
685
Казусът в мола: Навсякъде гърди и мадами, а аз не мога да кърмя!
Снимка: bTV

"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди, как изведнъж става така, че аз да съм неудобна там".

Такъв въпрос повдигна майката на две деца Деница Панайотова пред bTV, която реши да съди столичен търговски център, който не й позволи да кърми детето си вътре. Деница има двама сина – Искрен и Ясен.

Неприятна случка в центъра, станала преди половин година, става днес повод за съдебно дело.

"Бебето беше много изморено и гладно и трябваше да го приспя. Седнахме на произволна пейка, дори не съм се оглеждала, тъй като бързах. И както го кърмех, дискретно разбира се, към мен се приближи охранител и ме помоли да напусна пейката и да отида в специалната стаичка. Не било желателно да кърмя там, защото много хора щели да се жалват от мен", разказа майката.

След конфузната ситуация, Деница очаквала извинение от търговския център, но така и не го получила.

"Почувствах се уязвена, детето беше изнервено. Не, те не се извиниха, трябваше аз да моля, аз да съм активната страна", допълни тя.

Затова жената решава да заведе съдебен иск. Казва, че кърменето е нейна кауза. Борила се е за това още с първото си дете.

"Аз не съм единствен случай, даже в плевенски мол майка е била заплашвана с полиция. Искам да имаме право на избор. Кърменето не е показност. Това е естествено право на всяка жена", сигурна е Деница.

"Нашата претенция е съдът да признае, че това което се е случило представлява дискриминация. Да осъди ответниците да се въздържат от подобно поведение в бъдеще", казва Адела Качаунова, адвокат от Българския хелзински комитет.

От търговския център не коментират официално случая. Но твърдят, че са създали перфектни условия за майките-кърмачки.

Деница си прави експеримент няколко седмици по-късно. Решава да отиде с приятелка да кърми на същото място. Тогава обаче никой не я гони. Според нея, търговският център е преразгледал своята политика. И е щастлива, че нейният случай е породил размисъл.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


685
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
475
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Навсякъде в мола има реклами на мадами по бельо и гърди"Абе то е пълно и реклами на *** крави, но това не значи, че можеш да си водиш кравата в мола.
474
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ясно е, че тази семпла персона търси съзнателно провокация. Тезата й, че била седнала на пейката, щото бързала да нахрани гладното си дете не издържа, след като после се е върнала да кърми нарочно на същото място, за да види как ще реагират в мола. Значи не нуждите на детето я интересуват, а собствената й незначителна персона, открила лесен начин да ни занимава със себе си. Проблемите на децата са съвсем други, а вие ни занимавате с мерака на тази слободна лигла да начеше публично суетата си.
473
10
 
4
 
! Отговори
Djo All banana преди 9 години
Kato gledam povecheto komentatori sa jeni deto sa protiv karmene na obshtestveno mesto, i tochno tezi jeni rabotqt na vitrinite iz chujbina goli pokazvat si putkite cicite pred minuvachite nezavisimo maje deca pod 12ili 10 godini
472
2
 
7
 
! Отговори
пешо преди 9 години
Епа оти да не цица бебенцето.ЕЙ ГОЛЕМА РАБОТА СТАНАЛО.
471
5
 
1
 
! Отговори
Абракадабра преди 9 години
Късметлия, добре че не направи това изказване пред мъжът ми. Спирам да пиша, няма смисъл, то се знае. Искрено се радвам, че аз съм далече от вас и детето ми също.
470
7
 
14
 
! Отговори
Късметлия преди 9 години
Ауууу, слава богу че не съм женен за такъв гугъл като Абракадабра/Алабала!Горкият и съпруг направо е за окайване, ако трябва да слуша по цял ден това, кърмещо по пейките на моловете, плямпало.Мно'о говориш, моето момиче. Too much! И то предимно глупости...
469
11
 
24
 
! Отговори
Трол преди 9 години
Много прости майки-кърмачки.Да ви имам сравненията:аз ли съм по-грозна от разсъблече на сили конка??Да ти си по грозната гледката,защото на това виме виси едно бебе!Грозно и гнусно е не кърменето,а тази показност.И стига ни занимавахте с тази комплексирана селяндурка.В Сирия и Ирак ежедневно избиват дечица,онкологичните отделения са пълни с болни хора,държавата умира,А ТЯ СЕДНАЛА ДА НИ УБЕЖДАВА В КРАСОТАТА НА ВИМЕТО СИ!!Проста ***.Да ти имам проблем *** грозна вещице проскубана
468
15
 
7
 
! Отговори
Абракадабра преди 9 години
Ле ле лее, сигурна ли си, че никой не оспорва кърменето? А ти като кърмеща жена, как би постъпила ако детето ти се разплаче и истеряса? Ще хукнеш ли да търсиш специалната стая, или ще седнеш на първото място което видиш. Да ти кажа тази специална стаичка нещо не съм я виждала. И не спирам да се изумявам - най злобно реагират точно жените. Срамота просто
467
4
 
12
 
! Отговори
ле ле лее преди 9 години
До АракадабраАлабала Леле, каква тирадаааа. Много шум - за нищо! Не знам дали си мъж или жена, но аз съм жена и сигурно тук във форума има и други жени, всичките преминали през "отчайващо" трудния път, който Вие така драматично описахте в 5 поредни поста...Никой не оспорва кърменето по принцип, а местото, на което се извършва. В случая, има си специална стаичка за това. Няма да коментирам повече останалите пунктове от тирадата Ви!Фокусът е само един.
466
10
 
5
 
! Отговори
АракадабраАлабала преди 9 години
Но минавате като пердета покрай цицорестите чалгарки, а може и да си ги слушате и възхищавате на силиконите. Минавате като слепи покрай толкова много вулгарност или може би греша. Може и да ви харесва и за това си траете. Но не - майката, кърмеща детето си е *** работа. Вие сте просто супер. Нещастници.
465
9
 
7
 
! Отговори
Абракадабра преди 9 години
А да ми коментирате какво прави майка в мола - еми гениални мозъци, знаете ли, че трябва да се купуват за децата разни неща? Или ще пратите сега жената да обикаля магазините по улиците? Какво фанатично има в това да кърмиш? Абе не сте в ред, честно. ВЕДНЪЖ да се наложи на жената да си използва гърдите ПО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ и се появяват такива като вас на които, им се вие свят от нелепата картинка.
464
8
 
5
 
! Отговори
Алабала преди 9 години
Еми да - цица като тази на майките ви. Или вас са ви минали по тази лесната система с дай му кисело мляко или каквото там дойде. Нелепи сте. Грозни сте. Глупави и извратени колкото си искаш сте всички вие, които намирате нещо толкова естествено, като кърменето за срам и позор. Гладно, неспокойно дете да се държи без кърма заради такива като вас.... пфф няма шанс
463
12
 
4
 
! Отговори
Абракадабра преди 9 години
Леле, лелеее, като чета какви нелепи коментари има и се чудя.... вие осъзнавате ли, че и вас майка ви е раждала? Осъзнавате ли през какви трудности минава жената за да стане майка? Знаете ли колко е изморително да кърмиш, да се лишаваш от толкова много неща в името на детето си? Май нищо не знаете. Не мога да повярвам, че единственото което се запечатва в малките ви мозъци, когато видите кърмеща жена, е ааааау цица. И то не каква да е, ами грозна, провиснала, набръчкана цица.
462
3
 
19
 
! Отговори
СЕГА преди 9 години
Сега, на мен това ми звучи по следния начин: Първо, охранителят не я е изгонил или нагрубил, ами любезно я помолил да отиде в специално приготвена за целта стаичка.Сега адвокатката й и тя самата виждат появила се възможност за изкопчат пари от МОЛа. Най-вероятно ще заведат иска за много пари и накрая МОЛа ще им плати някакво обезщетение по договорка, за да не се разправя с дела. Аз, също съм търговец и вече ми се повръща от хора, които само гледат как да изкопчат някакви пари с измислени казуси
461
10
 
20
 
! Отговори
Petya преди 9 години
Аман от фанатизирани кърмачки...
460
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не ми пречи, какъв е проблема, да си кърмят, където си поискат
459
3
 
16
 
! Отговори
до 566 преди 9 години
Къде видя пък ти такива коментари бе, търмък?!?Хората се възмущават, че майките не си гледат децата правилно, а ги влачат "изморени и гладни" (цитирам) по молове, бутици и кафенета...За доброто на децата става дума тук, а не за комфорта на клиентите или болните амбиции на някои майки да стават известни на гърба на изморените си и изгладнели дечица.
458
1
 
11
 
! Отговори
до 564 преди 9 години
Говорех не толкова за конкретния случай на тази жена, а за отношението към майките с деца изобщо - погледни някои от коментарите - пречели им в магазина, пререждали се, бутали се, създавали проблеми и т.н. - ами не е възможно децата да са напълно безшумни и да не правят бъркотия - все пак за това са деца. Разбира се, ако майките се държат просташки и самите деца са зле възпитани от тях, това е друго нещо, но е странно да очакваш децата да се държат като възрастни.
457
2
 
19
 
! Отговори
абе днес преди 9 години
айде една седмица да дъвчем една моя тема-знаете ли в онкологията в пловдив ,че поради липса на места болните се консултират с лекарите в коридорите,че на болните се правят вливки в коридорите пак поради липса на места ,айде като тая кифла-мамче да почна да упявам ама знаете ли колко е страшно това ,ама гъско намерила си с какво да занимаваш обществото,я ми кажи защо си махаме старите реактори,ами трябва да платим и едим милиард за това,е с това да се занимаваме,а не с тия гъски ,това е най-голе
456
3
 
11
 
! Отговори
до 561 преди 9 години
изобщо не е вярно ,че хората не обичат децата,напротив само детските личица ме карат да се усмихна и при най-мрачни обстоятелства,радвам се като чувам съседските деца как се смеят и играят и никога не правя забележки,тук става дума за поведението на една млада майка която е решела да ни занимава с глупостта си ,с риск да повторя преди пишещите,ама ходенето по моловете ли е най-важното нещо за едно дете,какви ценности развивате в тях,какви ще бъдат те в бъдеще,а иначе има и шалове подходящи за та