След пожара край "Чернобил": Повишена радиация няма

Всеки може да следи нивата на страницата на МОСВ
9 авг 2015 12:14,
6
След пожара край "Чернобил": Повишена радиация няма
Снимка: архив Reuters

Екоминистерството съобщи, че няма изменения в радиационния фон на страната. Така МОСВ реагира на информацията за нов пожар край атомната централа в Черномобил.

Както Dnes.bg писа днес е избухнал огън в местността около украинската АЕЦ. Местните власти съобщиха, че горят треви и ниски храсти и че няма опасност от разрастване на огъня.

Още по темата
При предишния пожар край Чернобил у нас се създаде паника заради информацията за радиационна вълна, наближаваща страната. Това обаче бе отречено от българските власти.

”Към настоящия момент Националната автоматизирана система за непрекъснат контрол на радиационния гама-фон не е регистрирала изменения на радиационния гама-фон на територията на България”, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по околна среда към Министерството на околната среда и водите днес.

Конкретни стойности за радиационния гама-фон се публикуват всеки ден в 11.00 часа на страницата на Агенцията, чрез Ежедневен бюлетин за радиационната обстановка.

От МОСВ съобщиха и че на страницата на Агенцията има линк към Европейска платформа за обмен на радиологични данни (EURDEP), където могат да се наблюдават автоматично актуализиращите се осреднени данни за последните 24 часа от всички автоматични системи, включително и от Националната автоматизирана система за непрекъсната контрол на радиационния гама-фон.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: АЕЦЧернобилрадиация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
3
 
! Отговори
ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ преди 8 години
ДАЛИ ИМА ИЛИ НЯМА РАДИАЦИЯ --НЕ Е ВАЖНО!ВАЖНОТО Е ЧЕ ИЗЧИСТИХМЕ ТОЯ ПРОБЛЕМ С АЕЦ-БЕЛЕНЕ И СЛАВА БОГУ!ИНАЧЕ И НИЕ ЩЯХМЕ ДА ТРЕПЕРИМ ЗА ЖИВОТА СИ И ЖИВОТА НА ДЕЦААТА СИ ОТ РУСКИТЕ РЕАКТОРИ!ВЕЧЕ СЪМ ИЗЧИСТИЛ ВСИЧКО "РУСКО" И РИСКОВО ОТ ДОМА СИ!ОСТАВА ДА ИЗЧИСТИМ И БЪЛГАРИЯ ОТ ТОЯ ***!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
blajenni sa viarva6tite. tiahno e zarstvoto nebesno.