Шофьор без книжка и със спряна кола блъсна дете

Мъжът избягал след инцидента, но полицията го спипала
20 окт 2015 14:37,
24
Шофьор без книжка и със спряна кола блъсна дете
Снимка: архив Булфото

21-годишен шофьор блъсна дете с колело в Казичене. Шофьорът няма книжка, а колата му е спряна от движение. След инцидента водачът избягал.

10-годишното момче е в болница без опасност за живота, става ясно от съобщението на МВР.

Полицията тръгнала по следите на шофьора-беглец и не след дълго го задържали. Съставен му е акт.

Шофирането без книжка да се наказва със сваляне на номерата на колата и спирането й от движение предложи преди време МВР с проект за промени в закона за движение по пътищата.

Все още обаче измененията не са влезли за разглеждане в пленарната зала на парламента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
откога преди 8 години
20 годишните станаха мъже.Малко променете заглавието моля.
16
0
 
2
 
! Отговори
Рюхо преди 8 години
Ми то това не е като да се криеш из храстите около неправено поставени или трудно видими знаци и да събираш рушвети. За да се хванат такива трябва и да се работи.
15
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като му е "спряна от движение" колата, та какво?Можете и "номерата да му вземете"- ефектът ще е пак такава кръгла нула!Конфискация на МПС само може да вкара до някъде в ред нещата.
14
0
 
5
 
! Отговори
КАТ е вреден преди 8 години
Така ще бъде - нарушения и катастрофи, докато КАТ спи и не изпълнява закона. В закона няма акции на КАТ, там има, че когато има нарушения, КАТ трябва да наложи съответстващото по закона наказание, винаги, а не мно-о-о-ого рядко, както е сега. Явно КАТ е вреден и трябва да се закрие.
13
1
 
4
 
! Отговори
за 16 преди 8 години
Вбесявам се от такива като номер 16. Аз искам доброто за всички, т.е. шофьорите да не правят нарушения, да няма катастрофи, да няма загинали, да няма хора в затвора. Номер 16 иска да има нарушения, катастрофи и загинали, за да се кефи, че шофьорът ще отиде за 20 години в затвора. Това е като във вица, в който Нане казва: Не е важното на мен да ми е добре, важното е на Вуте да е зле.
12
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В затвора за 20 години!!! Тази държава е ненормална. Толкова се вбесявам от простотиите на политици и съграждани, че няма на къде вече. Ако някой блъсне детето ми, директно ще го заколя! Без съд, без поиция, без допълнителни нерви! И накрая ще се направя на луд и ще си излежа 5-те години и ще съм освободил държавата от един *** по-малко. Това не е държава, това е пълна клоака.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съда няма търпение да отмени акта и да го пусне на свобода, после този ще ни осъди в Страсбург, че му е отнето от личното време докато са го разпитвали.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре дошли в БГ, това тук е нормално поради липса на държавните органи
9
2
 
11
 
! Отговори
... преди 8 години
Съставили му акт????? Тоя е за ЕС бре господа полицаи, къв акт??? ЕС - Електрически Стол.Кара без книжка, спряна от движение кола, блъска дете и бяга от местопроизшествието. Тоя рецидивист е за смърт, вие актове му пишете. Пълно беззаконие. Нямам думи.................. За кво го гонихте толкова и търсихте? Да му напишете акт ли? Майко Българийо. Това ако се случи в германия, тоя ще лежи поне 10 години само за това че е избягал. Отделно за другите неща
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тука нещо генерално е сбъркано, няма документи, колата нерегистрирана, блъска, бяга ... и ченгетата му съсставят акт?! явно поне ЛК има, сериозен е :)по новия закон щели да му вземат номерата на колата, която е ... без номера така или иначе, я пак да го прочетем...чета и си мисля, че по всички критерии е много по-добре да избягаш, ако те хванат, ще си платиш акта, ако не те хванат - печелиш. Много яка система.
7
2
 
1
 
! Отговори
ттт преди 8 години
Номерата на колата свлени ли са? Ако да, да му сложат скоби срещу заплащане на стойността им. Ще му върнат парите, когато си вземат непокътнати скобите.
6
0
 
9
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
Какво би го спряло ...Задаваш хубав въпрос, но защо не си отговаряш сам?Какво спира шофьорите в нормалните държави да правят нарушения? Спира ги убедеността,ч е ако извършат каквото и да е нарушение, веднага ще си понесат наказанието наложено им от контролният орган на държавата, който за България трябва да е КАТ.
5
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече втори мандат, това е ежедневие и се приема от материала за нещо нормално ... за съжаление.
4
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво като му отнемат книжката, ако изобщо има? Какво би го спряло утре пак да се качи на кола, която е спряна от движение (значи без преглед, застраховка, данък и т.н) и да кара?Като оня "хубавец", който уби няколко човека, дето казваше - кЪнижката не кара кола?!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо КАТ чака да се случи катастрофа и евентуално да има ранени и/или загинали, за да се сети какви са му задълженията по Закона за движение по пътищата. Нещо много сбъркано има в българският КАТ.
2
2
 
15
 
! Отговори
Факт преди 8 години
Този е ясно от кои е, номер едно го е казал. Интересното е, че колкото и да са високи наказанията записани в закона, те не спират нарушителите, а защо е така, може да се сети и малко дете - наказанията не се прилагат от КАТ. Като знаеш, че няма да те накажат, не ти пука, че в закона е записано примерно 10-20 години затвор, конфискация на колата, отнемане на книжката до живот и т.н. Очевидно е,че трябва да се намали размерът на сегашните наказания и да се накара КАТ да наказва за всяко нарушение
1
2
 
33
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Едва ли има нужда от уточнение, че иде реч за римски гражданин ;)