Министерство на туризма с опознавателен тур за румънски журналисти

Той се проведе във Враца, Белоградчик, Вършец и Видин
14 май 2024 21:15, Инна Ангелова
5
Министерство на туризма с опознавателен тур за румънски журналисти
Снимка: Пресцентър на Министерството на туризма

Като част от своята туристическа кампания за популяризиране на страната ни сред чужди туроператори, журналисти, травъл блогъри и инфлуенсъри, Министерството на туризма организира рекламно-опознавателен тур в Северозападна България за румънски журналисти от печатни и онлайн медии, както и популярни инфлуенсъри.

Образователният тур се проведе от 7 до 10 май, като активностите в предварително подготвената програма от страна на Министерството на туризма имаха за цел да акцентират и да запознаят групата от румънски журналисти и травъл блогъри с туристическите богатства, културата и предимствата, които Северозападният регион предоставя на гостите на страната, отчитат от министерството.

Обиколката включваше посещение на градовете Враца, Белоградчик, Вършец, Видин, както и селата Боровица и Стакевци. Пъстрата програма предостави на участниците в обиколката възможността да се запознаят с красивата природа на Северозападния регион, а също и с историята и културата му.

В програмата на обиколката бяха включени посещения на някои от забележителностите в района - пещерата Леденика, Белоградчишките скали, Клисурският манастир и крепостта Баба Вида. По време на своята обиколка участниците се запознаха и с възможностите, които районът предоставя в сферата на СПА, уелнес и екотуризъма. Освен това гостите от Румъния имаха възможност да се запознаят и с българската кухня, дегустирайки местни деликатеси, приготвени по традиционни рецепти. Запознаха се и със спецификите при винопроизводството у нас, дегустираха специална селекция от бутикови български вина, поднесени с исторически разкази за региона. 

Участниците са сред най-популярните румънски медии и инфлуенсъри, с над 1,65 млн. читатели и последователи в своите сайтове и социалните мрежи, като в своите материали ще рекламират България като целогодишна дестинация, предоставяща отлични възможности за туризъм.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Врачанин преди 1 седмица
Разходки , забележителности , ядене и пиене . Кеф.Само обещание за реклама.Гостите са много доволни.
3
1
 
2
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 1 седмица
България ще се оправи когато Боко тиквата и Пеевски свинята влезнат в затвора. Амин искам да ги няма тези *** в България
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен Голямо дънО! Усещам че нито сезон ще има, нито приходи. Държавата върви към фалит, но се прикрива от заемите които това правителство тегли.Още от другия месец може да го почувстваме (ако още някой не го е усетил)!
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом сте опрели до "инфлуенсъри" за да рекламирате тая пустош...