Без България в новите батальони на НАТО. Засега…

Въпросът за засилено присъствие на пакта в Черно море предстои
Обновена: 9 юли 2016 12:47 | 9 юли 2016 12:45,
94
Без България в новите батальони на НАТО. Засега…
Снимка: БТА

Не се предвижда България да участва под каквато и да е форма в сегашния етап на разширяването на силите на НАТО в Източна Европа. Това стана ясно от думите на военния министър Николай Ненчев. Той участва в срещата на върха на пакта в полската столица Варшава.

Ненчев обясни, че въпросът за по-засилено присъствие на НАТО в Черно море не е обсъждан. Темата обаче предстои да бъде обсъдена и това ще стане най-вероятно на нова среща през октомври.

Още по темата
Лидерите на държавите в НАТО вчера одобриха решението за разширяване на военното присъствие в източната част на алианса с четирите батальона в Полша, Естония, Латвия и Литва на ротационен принцип. Канада ще бъде рамковата нация за Латвия, Германия ще води батальона в Литва, Великобритания - в Естония, а САЩ ще бъдат рамкова нация за този в Полша..

Попитан как вижда по-засилено присъствие на НАТО в Черно море, министър Ненчев напомни, че по силата на споразумението от Монтрьо чужди кораби не могат да присъстват повече от 21 дена в акваторията му. Така че, ако има подобна инициатива, което вероятно ще се случи, тя ще бъде извършвана на ротационен принцип, каза министърът, цитиран от БТА.

Ненчев коментира и планираната в Румъния многонационална бригада,. Той потвърди, че сме заявили готовност да участваме с до 400 души, което не означава, че точно толкова ще бъдат изпратени  и че ще бъдат там постоянно. "Ще участваме в различни обучения и тренировки съвместно с румънски и други колеги, с до 400 души, което може да означава, че 20 ще отидат, ще престоят известно време и после ще се върнат в България", поясни Ненчев.

"Критики към България не е имало", отвърна министърът на въпрос дали партньорите от НАТО не са ни критикували, че не сме хомогенни в позициите си спрямо заплахата от изток.

"Позицията ни е изключително балансирана с оглед на възможностите, с които разполагаме, и мисля, че нашите колеги проявяват изключително голямо разбиране", отбеляза министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
27
 
! Отговори
РОССИЯ преди 7 години
днеска турският град анталия срещнаха руските туристи цветя и букети да видят тези хаймани как се прави бизнес турчина се кланя на този от които има полза
40
20
 
1
 
! Отговори
нато срещу тато преди 7 години
След като руските фенове у нас са загрижени нашите военни да не участват в мисии под каквата и да е форма защо изобщо ни е нужна и армия,и без това "играта на войници" е скъпо удоволствие,доста безмислено похарчени пари биха били спестени
39
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Манипулацията , интригите , лъжите и подлостта на тази шайка от НАТО, водена от англосаксонците ме накара да се съмнявам доста силно относно версиите, причините, следствията , правотата и истината относно втората световна война , която е следствие от първата световна война.....Вече дълбоко се съмнявам в това дали Хитлер е бил наистина такъв злодей за какъвто го изкарват , и какъвто изкараха Муамар Кадафи, Садам Хюсеин , Башар Асад...Лъжи, лъжи, пропаганда... Това е НАТО и ЕС....
38
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И целта на тези НАТОВСКИ(американски)бази е да държат правителствата на съответните държави, покорни! Дават ти уж демокрация, независимост и да си правиш гей паради на воля , но всъщност нито демокрация има, нито независимост... Служиш им покорно без дори и да се усеща обикновения човечец...Русия се включила в надпреварата, но тя не заиграла по техните долни, подмолни игри, а директно си взела Крим...Защо толкова ревът?! Та те опитаха да отмъкнат цяла Украйна....С уж революция.............
37
1
 
10
 
! Отговори
жг преди 7 години
Всичко това е смешно празни приказки и ядене пиене днес там утре ги няма те ве се вечни
36
3
 
13
 
! Отговори
гт преди 7 години
Русия няма страх от нато дъртофели искат пари и не знаят в коя държава да отидат да хапват и приказват глупости ресия не ги слуша
35
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаете ли колко американски войници има в Германия?! А знаете ли колко американски войници , съответно и бази има в Европа?! А знаете ли колко американски войници има в Афганистан, Сирия, Ирак, Южна Корея, Япония, в Южна Америка и Африка ?! Отговорът е: МНОГО! А колко руски бази и руски войници има извън Русия?! И после, Русия била агресивна и се стремяла към поглъщането на територии....Няма русофили или русофоби, има факти, а те се разминават от твърденията им...
34
24
 
12
 
! Отговори
dp преди 7 години
35, далеч не опира само до пропаганда, религия и глупости омразата.Какво да изпитва човек срещу чужди слуги, продавали и продаващи интересите наблизките си и на сънародниците си въобще слугувайки на окупатора с десетилетия,нямащи проблем с убийствата и гнусотиите, вършени под негово командване/закрила.Не, руските слуги заслужават много повече от едната омраза - и възмездието НЯМАда им се размине.
33
17
 
18
 
! Отговори
____________________ преди 7 години
Следваща стъпка:НАТО: Русия може да ни нападне, но не го прави! Въпреки това, опасността е твърде голяма, за това я нападнахме първи... Но Русия не ни остави никакъв избор с постоянната си политика на конфронтация , хибридна война и прочие... Няма съмнение кой е виновен за последващата война, употребата на ядрено оръжие и затриване на човечеството! Русия е най-големия агресор на Света, тя има почти във всяка страна агенти и за да ги неутрализираме, ние изградихме военни бази...Пълен фарс!
32
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ненчев обясни, че въпросът за по-засилено присъствие на НАТО в Черно море не е обсъждан. Темата обаче предстои да бъде обсъдена и това ще стане най-вероятно на нова среща през октомври."Хахахха на Роската му се объркаха плановете.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ви разиграват да се мразите, ама нали само така може да бъдете контролирани, дали сте им власт да ви разделят и манипулират по различен начин, с различна пропаганда, национализъм, религия, само така може да има конфликт, като се създават различия, ама щом продължавате да им играете игрите, значи ви кефи, макар че въобще не е необходимо да преживявате живота по подобен начин.
30
4
 
19
 
! Отговори
ответна реакция преди 7 години
Присъединяването на Крим към Руската Федерация беше ответна реакция на проведения от украинските фашисти въоръжен метеж в Куев. На кримчани не им остана нищо друго, освен да си спасяват живота от фашисткия терор. Същото важи и за ДНР и за ЛНР!
29
1
 
19
 
! Отговори
PD преди 7 години
Нато, колко да е НАТО. Някаква групичка военолюбци, вероятно от гилдията на номенклатурата, се заиграват с Полша, Румъния, прибалтийските републики и ги дрънкат едни. А в същото време, като се стигне да гласуват, се оказва, че тези нещо не ги броят много много. Така че за момента всичко е буря в чаша вода. Провокацията на Турция не мина, ала вероятно ще пробват нови, или ще ги разкарат от постовете им в НАТО, щото май не всички държави в НАТО, им харесва да са заложници на кариеристи.
28
5
 
21
 
! Отговори
Дъро преди 7 години
Може и да се случи,да ме принудят да ме пратят срещу руснаците....но ще стрелям много над главите им и точно в главите на "нашите"командири.....И най добре ще е да се върнеме в БГ с оръжие в ръка и да изчистиме натовските ***-миротворци!
27
2
 
25
 
! Отговори
грешка в мисленето преди 7 години
Добре де. Защо натовците първо не седнат да преговарят с руснаците? И чак след това, ако преговорите са неуспешни, да започнат да се въоръжават? А западняците правят обратното. Първо се въоръжават до зъби, изпращат войски на границите с Русия, и заявяват, че може би ще преговарят. Не е ли това грешка в мисленето на натовците?
26
2
 
30
 
! Отговори
до 18 преди 7 години
До Анонимен 1825 години го разграждате тоя комунизъм и свършване няма. Така оправдахте и разграбването на страната. То вече живи комунисти не останаха, ама пак продължавате да оправдавате некадърността си с тях. А измислете нещо друго или пък постройте някой завод да имат работа хората... на всякъде само руини от построеното от комунистите. Нещо, което да прозвежда, а не телефонни централи за аутсорсинг....
25
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Полша, Чехия, Словакия, България, Хърватия, Черна гора, скоро Украйна и Сърбия, на практика почти всички славянски държави сме в един съюз!
24
8
 
12
 
! Отговори
Боже, Пази България! преди 7 години
Тоз, който ни освободи Той ще ни пороби! Васил Иванов Кунчев-Апостола!!! ВЕЧНА ТИ СЛАВА ЮНАЧЕ БЪЛГАРСКИ НЕКА БОГ ТЕ ПАЗИ НА НЕБЕТО. ПОКЛОН!!! НЕКА СЕ ЗНАЕ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЗЕМЯ ПРАВОСЛАВНА БЕЗ ТРИ ПРЪСТА НЕМА КРЪСТА... Който с нож дойде от сабя ще погине!!! СЛАВА ТЕБЕ БОЖЕ!!!
23
4
 
7
 
! Отговори
за братя преди 7 години
До Су 34имаш + но за робството от брюксел - -- !! бъркаш ес и нато !! определено мястото ни е в ес но вън от нато а в европейска армия .
22
3
 
16
 
! Отговори
до: 17 преди 7 години
По темата само едно мога да кажа: Продажба на Имот без присъствие на СОБСТВЕНИКА

Спонсорирани публикации