Без България в новите батальони на НАТО. Засега…

Въпросът за засилено присъствие на пакта в Черно море предстои
Обновена: 9 юли 2016 12:47 | 9 юли 2016 12:45,
94
Без България в новите батальони на НАТО. Засега…
Снимка: БТА

Не се предвижда България да участва под каквато и да е форма в сегашния етап на разширяването на силите на НАТО в Източна Европа. Това стана ясно от думите на военния министър Николай Ненчев. Той участва в срещата на върха на пакта в полската столица Варшава.

Ненчев обясни, че въпросът за по-засилено присъствие на НАТО в Черно море не е обсъждан. Темата обаче предстои да бъде обсъдена и това ще стане най-вероятно на нова среща през октомври.

Още по темата
Лидерите на държавите в НАТО вчера одобриха решението за разширяване на военното присъствие в източната част на алианса с четирите батальона в Полша, Естония, Латвия и Литва на ротационен принцип. Канада ще бъде рамковата нация за Латвия, Германия ще води батальона в Литва, Великобритания - в Естония, а САЩ ще бъдат рамкова нация за този в Полша..

Попитан как вижда по-засилено присъствие на НАТО в Черно море, министър Ненчев напомни, че по силата на споразумението от Монтрьо чужди кораби не могат да присъстват повече от 21 дена в акваторията му. Така че, ако има подобна инициатива, което вероятно ще се случи, тя ще бъде извършвана на ротационен принцип, каза министърът, цитиран от БТА.

Ненчев коментира и планираната в Румъния многонационална бригада,. Той потвърди, че сме заявили готовност да участваме с до 400 души, което не означава, че точно толкова ще бъдат изпратени  и че ще бъдат там постоянно. "Ще участваме в различни обучения и тренировки съвместно с румънски и други колеги, с до 400 души, което може да означава, че 20 ще отидат, ще престоят известно време и после ще се върнат в България", поясни Ненчев.

"Критики към България не е имало", отвърна министърът на въпрос дали партньорите от НАТО не са ни критикували, че не сме хомогенни в позициите си спрямо заплахата от изток.

"Позицията ни е изключително балансирана с оглед на възможностите, с които разполагаме, и мисля, че нашите колеги проявяват изключително голямо разбиране", отбеляза министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
18
 
! Отговори
турчин преди 7 години
Скоро ще изгонят България от Нато
20
3
 
28
 
! Отговори
и за винаги преди 7 години
Без България във всякакви батальони на НАТО. Засега, Сега и Винаги.
19
6
 
24
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Което за пореден път доказва, че България и Россия сме една държава - няма как брат срещу брата, православен срещу православен да тръгне да воюва. Русите са ни освободили два пъти до сега, ще ни освободят и трети път, вече от робството на Брюксел!
18
3
 
4
 
! Отговори
до: 17 преди 7 години
Така поне пише черно на бяло , всеки поже да прочете в Википедия
17
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ефективното разграждане на комунизма в България предизвиква у няколкото останали каскета свиване на стомаха, истерия, озлобяване, бръчки по лицето, безпричинни емоционални изблици, нарушения на съня, хиперактивност и дефицит на вниманието, ограничаване на социалните контакти, сексуални смущения, язви на стомаха и дванайсетопръстика, ускорено деградиране на зъбите и костите, пълна загуба на чувство за хумор, а също така и на възприятие за радост.
16
16
 
8
 
! Отговори
Факти преди 7 години
Кога България я имало някъде , още при подписване на Санстефанския мирен договор 1878 между Русия и Османска империя България не била поканена а продадена като стадо племе на Русия , как така при положение че през 1878 България се освобождава нали това е офицялвн празник за България , излиза че няма никакво Осбождение а само Договор между Русия и Османска империя
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И ако може и без Роско !
14
3
 
15
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
Не можах да вдяна. Флотът какъв ще бъде, надводен или подводен? Или подземен? В смисъл на 2 метра под земята?
13
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве, к'во става с Митьо? Не сте писали цели 2 дни за него. Бива ли такива работи?
12
3
 
27
 
! Отговори
комисионер преди 7 години
Каква комисионна ще вземе Ненчев от НАТО, за да прати 400 българи да се бият в Румъния за САЩ срещу Русия?
11
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
на румънците им дават рамо да вземат молдова и може да ни вкарат в беля!! затова и съседите приказват за засилване на корабите в 4ерно море!!нали сега немец им е президент.... ! а ина4е нашите/нато/ са намислили нещо и сега ни обработват да сме готови както да кажем за асад!
10
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко, нали искаше лодки и яхти в Черно Море?! Пак обърна палачинката, лицемерен пожарникар!
9
3
 
15
 
! Отговори
ДИСАГИТЕ преди 7 години
в поредната смешна поза!!!!!!!Ама му и приляга на този !!!!!!!!
8
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
8, какво е това нещо толеризъм? "Толерантността" ли искаше да напишеш, брат?!
7
3
 
28
 
! Отговори
хммм преди 7 години
Толеризма е хубаво нещо за една медия, но минете ли границата му си навличате гнева на тези които ви изкарват хляба-читателите!А те определено не ви харесват вече, защото сте с/у тях. Човек не може да изрази мнение срещу мигрантите или да подкрепи национализма което е толкова хубаво нещо. Вие МАНИМУПИРАТЕ общественото мнение така! Отсявате само коментарите които ви харесват и се създава различно мнение на обществото! Нищо чудно че статиите ви вече не са толкова четени а коментарите все по-малко
6
6
 
18
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 7 години
Николайчо, не бързай, брачед! Онази хамериканска на Дондуков 2 не се е произнесла още!
5
8
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
насила ни тикате кьм граж воина да се избием помежду си русия не ни е врагза нас враг е нато и ес
4
6
 
30
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 7 години
Държавите нямат нужда от големи тромави армии. Ето Башар Асад разполага с 300 хилядна армия, самолети, танкове и 4 години не може да размаже некви партизани със сандали. НАТО хвърля милиарди само за да се зъби на Рисия. И точно това ще му изяде главата. Защото врагът не е вече външен, а тук сред нас. Видяхме какво стана в Далас. Расова война. Бъдещите войни ще са на расово религиозна основа. И няма да свършат за по 4- 5 години като ПСВ и ВСВ. Гаранция.
3
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По въпроса за отношенията с Русия отан се раздели на две: пуделите са за влошаване, но сериозните играчи не искат скандали и горене на мостове.
2
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
и леля Сам тоже!

Спонсорирани публикации