КЕВР пита защо няма парно и ток навсякъде в София

Регулаторът иска информация какви мерки са предприети
60
КЕВР пита защо няма парно и ток навсякъде в София
Снимка: архив, БулФото

Регулаторът КЕВР иска до три дни да получи обобщена информация от ЧЕЗ и "Топлофикация София" за причините за прекъсване на електро- и топлоснабдяването в последните дни в София.

Още по темата
Регулаторът е изпратил писма до ръководствата на дружествата, в които иска и данни за броя на засегнатите абонати и предприетите мерки за отстраняване на авариите.

"Дружествата са лицензианти и целта на исканата информация е да се установи изпълнението на издадените им от КЕВР лицензии по отношение на качеството на предоставяните услуги. След получаване на докладите от "ЧЕЗ Разпределение България" АД и "Топлофикация София" ЕАД относно точните причини за прекъсванията, КЕВР ще прецени по-нататъшните си действия", съобщават от пресцентъра на КЕВР.

Във връзка с получени запитвания от граждани и медии, Комисията информира клиентите, че в Общите условия на дружествата ясно е разписана тяхната отговорност в случаите на нерегламентирано прекъсване на електрозахранването и на топлоснабдяването.

Когато повредите в топлопреносната мрежа или абонатната станция не са отстранени в срок от 48 часа по вина на продавача, той дължи неустойка в размер на стойността на недоставената топлинна енергия за периода на закъснението.

В случай, че потребителите останат без електрическа енергия по вина на дружеството повече от 24 часа след получаването на уведомление от потребителя, електроразпределителното предприятие заплаща на потребителя обезщетение в размер на 30 лева и по 20 лева за всеки следващ период от 12 (дванадесет) часа без осигурена електрическа енергия. Това обезщетение не изключва отговорността на електроразпределителното предприятие за имуществени вреди в по-голям размер, нанесени на потребителя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: топлофикацияЧЕЗкевр
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
14
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 7 години
Какво значи преекспониране? Има клиенти които плащат за услуга която не получават. И един абонат да е трябва да се поправи в срок, а тук говорим за цели квартали. Или щом е по-малко от половината не е проблем? А ако на теб са ти спрели парното и топлата вода и си с малко дете да речем дали ще преекспонираш? То и в Ечемишка само една жена умря? Да не преекспонираме и там, а?
6
3
 
15
 
! Отговори
смЕх преди 7 години
Що за *** въпрос какви мерки са взети е тия КЕВР къде бяха до сега? Когато едно нещо се експлоатира години наред ,а поддръжката му е сведена до голи намерения за инвестиции и ремонт пък само се вдигат цените какво може да се очаква естествено аварии в най-натоварените моменти и то се случва, а КЕВР както винаги са изненадани.
5
2
 
11
 
! Отговори
До 4 преди 7 години
В Младост продължава да няма топла вода и парно а тока прекъсва постоянно последните 2-3 дни.
4
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Малко трудно доказуемо е кога са спряли услугата и кога са я пуснали пак. За тока искат уведомление от потребителя, а телефоните на ЧЕЗ не работят.
3
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайде стига сте преекспонирали случката. Няма парно единствено в източната част на Гео Милев и западната на квартал Слатина.
2
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм разбрал че няма ток и парно в София. При нас не е спирал, пък и никой от приятелите ми не се е оплакал. Явно са поредните герберастки балони. Откраднаха парите и сега вият на умряло.
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От топлото се оправдават с авария на голяма магистрална тръба, но никой не ги вижда да работят или да отстраняват някаква авария. Да не им е свършила газта? Топлофикация София е общинска. Данчето е шефа на общината, така че оставка! Отделно последните дни в Младост е като дискотека, тока прекъсва през няколко часа!