След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка

Бившият ни посланик в САЩ казва, че напуска поста по лични причини
Обновена: 2 мар 2017 10:41 | 2 мар 2017 10:41,
167
След кражбата във Варшава: Поптодорова хвърли оставка
Снимка: кадър Нова тв

Ръководителят на централно-европейския офис на Американския еврейски комитет (АЕК) Елена Поптодорова е подала оставка, съобщи еврейската телеграфна агенция JTA.

Бившият дипломат, която беше уличена в кражба на козметични продукти от безмитен магазин във Варшава, е посочила лични причини за оставката, подадена след инцидента.

Още по темата

Бившият посланик на България в САЩ обяви първоначално, че е станало недоразумение, тъй като в момента, в който тя е разглеждала козметика в магазина, звъннал телефонът й, като получила обаждане, свързано с възрастната й и болна майка. Тогава излязла от магазина, за да проведе разговор и неусетно взела разглеждания от нея продукт.

По-късно обаче стана ясно, че задържането се е случило три дни след кражбата. Според полските власти инцидентът се е случил на 24 февруари, а Поптодорова била задържана на летището на 27 февруари, след като е била установена самоличността й.

От полската полиция също споделят, че българката е признала вината си, върнала е откраднатото, приела е доброволно наложеното и наказание и случаят е приключил. 

В сряда Американският еврейски комитет е изпратил официално изявление до JTA, в което съобщава, че е приета оставката на Елена Поптодорова, ръководител на варшавския офис на комитета от септември м. г. Българката е казала на шефовете си, че "се оттегля по лични причини".

Заглавието на агенцията е "Официален представител на АЕК признава кражба на козметика, подадава оставка.

"За временно изпълняваща поста директор на централно-европейския офис на АЕК е определена полякинята Агнешка Маркевич, информира "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Заради телефонен разговор с майка си ли?
50
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
половината финансиране на БСП замина
49
0
 
25
 
! Отговори
Важното е преди 7 години
и нещо не го виждам в коментарите ви, българи - тя е еврейка, два пъти посланик в САЩ, преди това преводач на бай Тошо. Посланието е ясно - етнически българи НЕ могат да заемат подобни високи позиции. Софиянски, Божков, Поптодорова, Шулева, Велчеви, Дянков - все евреи. Българите да копат дупки по камънака. Разбрахте ли, че сте роби в територията България.
48
1
 
20
 
! Отговори
Bg. преди 7 години
Да й се отнеме българския паспорт.
47
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гнусно и жалко е за България. Сигурно много пъти е пипатала и по американските магазини, ФБР със сигурност са знаели, хванали са е на тесно и затова беше дълги години посланик послушник в САЩ до като им бе изгодна.
46
0
 
3
 
! Отговори
Циник до Пенка преди 7 години
Ам то хубу...ама първо земи я тури некъде на видно, че другарката - да мое да си я крадне...оти иначе нема да и е интересно!
45
1
 
23
 
! Отговори
мим преди 7 години
Лъжи,лъжи,лъжи...приемам го като начало на прочистването на лъжеполитиците.Ако това беше се случило на БГ летище си мисля,че щеше веднага да се покрие и никой нямаше да разбере щото просто със заплахи щяха да бъдат предупредени много хора.
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахахахавече ни имат за пълни ***, щом си позволяват да ни пробутват такива простотии
43
2
 
13
 
! Отговори
Пенка от Шишенци преди 7 години
Я на Ленчето можем да предложим натурална йефтина отвара от билки и краставици.Държи *** млада веке 100 години. А и Вуте като *** види ква съм убава от нея , полудева като бик !
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БъзАко Виденов е бил крадец, какво точно е откраднал? А Костов какъв е? А Царя? А Борисов?
41
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Имам един съсед върл комунист,приватизатор и хайдук.Той не е спокоен,ако се върне без нищо материално в палата си.Като си хареса нещо си го иска като подарък.Ако не го получи ще го открадне.За покупка изобщо не говорим,а като има кьор софра е първи.Така са научени,някой да работи за тях и да ги храни и издържа.
40
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На мен всичко ми се изясни, само не разбрах къде в схемата е мармота дето увива шоколада в алуминиево фолио.Иначе нещата са ми ясни...
39
6
 
5
 
! Отговори
А Н Т И преди 7 години
Чиста българка.
38
2
 
19
 
! Отговори
многуми сиибе преди 7 години
До баба КутаТи не бери грижа , била на заплата на Външно и на Държавния департамент на САЩ ( ЦРУ) т.е. дълги години е предавала България
37
7
 
29
 
! Отговори
Аксиома 22 преди 7 години
Комунистите не мохат да спрат да крадат дори когато имат всичко
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Клептоманията е разстройство върху контрола на импулса. Разстройството представлява невъзможност да устоиш на изкушението за извършването на определен акт, вреден за личността или за останалите.Хората, развили клептомания, знаят че техните действия са вредни. Но импулсът за кражба е толкова силен, че не могат да го овладеят и да му се противопоставят. Това ги прави тревожни или ги изпълва с напрежение, ако не извършат дадената кражба. За да успокоят чувството те крадат."
35
0
 
33
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Мале мале, докъде я докарахме! И масоните вече започнаха да крадат. Еми и те ако са я закъсали с парите.... Значи целият свят е доста зле.
34
1
 
20
 
! Отговори
Стоян преди 7 години
Ами ако беше влезнала в някой секс шоп и си вземе нещо,а.
33
1
 
30
 
! Отговори
многуми сиибе-япония преди 7 години
На грозното бабе не е за първи път кражбата ,станало е рецидив,спасява я дипломатичния паспорт
32
0
 
36
 
! Отговори
българка преди 7 години
Защо някои смятат, че госпожата е клептоманка ?!? Защото има пари и може да си позволи да си купи тези стоки ли ? Не мисля, че така. Тя НЕ Е КЛЕПТОМАНКА, А ОБИКНОВЕНА КРАДЛА И ЛЪЖКИНЯ И ДЖЕБЧИИЙКА СИГУРНО ! Вероятно много други пъти е крала и и се разминавало. Защо да плаща за нещо, като може и да не плаща. Но никога не е късно да станеш за резил, а когато остарееш и паднеш отвисоко най-много боли - етикетът остава до гроб, това е единственото нещо, което вече ще се казва за нея.