Радев вика спешно Цацаров и службите, темата - Турция

Съвещанието е за усложнените отношения със съседката ни
Обновена: 20 мар 2017 16:04 | 20 мар 2017 15:55, Веселина Йорданова
168
Радев вика спешно Цацаров и службите, темата - Турция
Снимка: архив, Олег Попов, Dnes.bg

Президентът Румен Радев свиква спешно съвещание във връзка с усложнените отношения с Турция.

В него ще участват главният прокурор Сотир Цацаров и шефовете на специални служби, съобщи "24 часа".

Съвещанието започва в 16 часа на "Дондуков" 2.

Още по темата
Сбирката е точно седмица преди предсрочните парламентарни избори у нас.

Напрежението с Турция възникна в началото на месеца след опитите на турски политици да агитират български изселници предизборно в полза на партията на Лютви Местан ДОСТ.

Впоследствие по тази причина в МВнР беше извикан турският посланик Сюлейман Гьокче.

Служебният премиер Огнян Герджиков призна, че има напрежение със съседката ни и изрази надежда да не се стига до крайности като скъсване на дипломатическите отношения между София и Анкара.

Българският посланик в Република Турция Надежда Нейнски също бе извикана на консултации в МВнР, за да докладва за обстановката в Турция и във връзка с подготовката на вота.

В съседна Турция ще бъдат открити 35 изборни секции - максимално допустимият брой за страна извън ЕС. Тя бе посочена от правителството ни сред страните, в които се очакват опашки в изборните секции от желаещи да пуснат бюлетина. Традиционно от там за гласуване у нас пристигат автобуси с изселници, което пък предизвиква задръствания по ГКПП-тата със съседката ни.

Въпреки напрежението от МВнР обявиха, че ще поддържаме конструктивен диалог с Турция. Председателят на коалиция "Обединение ДОСТ" Лютви Местан пък заяви, че няма турска намеса в изборите в България, а се подготвя патриотарско мнозинство.

Междувременно обаче трима турски граждани вече са с наложена забрана да влизат в България за срок от 5 години. Сред тях е главният секретар на валийството в Одрин Ибрахим Таранджъ.

Стана ясно и че в последната седмица в Турция на турски език се върти рекламен клип, насочен към изселниците от България, който, връщайки мъчителните спомени от Възродителния процес, насърчава да се гласува за ДОСТ.

Прокуратурата в Кърджали пък бе сезирана от местната структура на ГЕРБ за публикувано изображение с чужд флаг и изписани години. Според партията така се прави внушение, че друга държава подкрепя коалицията и се правят асоциации с илюстрации за минали периоди от историята на България, свързани с нашествие на чужди войски на българска територия.

Родни политици неколкократно призоваха да се затворят секции в Турция извън дипломатическите представителства, както и границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демонократи, преди 1989г. имахме 7 пъти по-многобройна и отлично въоръжена за времето си армия и пак целта и беше само да задържи турците докато дойде съветската армия! Днес, след като вие демонократи, съсипахте армията ни и разбихте отношенията ни с Русия, бихте ли казали от кого да чакаме подкрепа в случай на турска инвазия??? Сега разбирате ли защо трябва да ви се търси сметка за НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО???
94
0
 
7
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До Що е РусияОпределено за независимостта ! Благодарност и молитви единствено към Бога и родителите, прародителите! т.с За мен Властта е в Бога /нито ще властват над мен, нито желая аз да властвам над когото и да било! пп. по друг начин казано : нито ще позволя да съм роб на някого /освен Висшият разум-Бога /, нито желая някой да ми е роб! В социума Русия, Турция, ЕС всички желаят да господстват над другия, но просто не са Бог или онова което аз влагам под това понятие
93
1
 
15
 
! Отговори
Яваш яваш преди 7 години
Светкавична вечеринка със само един месец закъснение.Националната доктрина явно е "дано Господ е българин".
92
6
 
0
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 7 години
Трябва,идват избори и електората трябва да е нахъсан за битка.
91
0
 
2
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
До все една стока:)) Кофти се чувстваме от богатия избор дето го имаме, де! А кой е по -щедър Русия или Турция? ЕС са прИбрани, скръндзи, и не само ... мерака е да управляват,преразпределят най-вече чуждата пара! пп. виж истинската история, но СССР не е днешна Русия, нито Турция е Османската империя!
90
0
 
25
 
! Отговори
... преди 7 години
Защо си играете на държава! Все едно сте някви сериозни институции, вече срещи мрещи... Айде по-сериозно. Дебелия прокурор му се нагледахме, НИЩО. Едно голямо НИЩО. Освен возене в луксозни лимузини и приказване на празни приказки.Както почти всеки предишен.Държава няма.Просто никой не е решил и не ни е взел.Тука има една сбирщина от възрастни хора, прости хора и крадци. Читави почти няма.И една върхушка, която краде безобразно, защото на никой не му пука.
89
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички са откачили, целият свят го тресе адска злоба, така се ловят риби в мътна вода. Не съм религиозен, но вече се замислям дали посанието за Апокалипсиса не верно и това не са последните времена. Не знам какво да направя, само имам интуитивното усещане, че ако реша да гласувам доброволно ставам част от ПИРА НА САТАНАТА, защото който и да победи ще бъде пирова победа, сигурен съм.Затова няма да гласувам.
88
1
 
16
 
! Отговори
ЕРДОГАН преди 7 години
КОГА ЩЕ ПОЧНЕМ ВОЙНАТА ?ТАЯ В СИРИЯ ПОЧТИ СВЪРШИ,НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВИСИ ПРОСТО ТАКА
87
2
 
8
 
! Отговори
BLOKADA ! преди 7 години
ZATVORETE GRANICATA I SI SPESTETE NEPRIATNOSTITE, IMA PODGOTVEN VARIANT SRE6TU BULGARIA I E V PALEN HOD. OPOMNETE SE PREDI DA E KASNO ! PROVOKACIA,KONFRONTACIA I DESTABILIZACIA -TOVA SA OSNOVNITE ELEMENTI V PREDIZBORNOTO PATUVANE NA PSEVDOBULGARITE !
86
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българин съм. На президента ще му пускат контра фалц , заради руското присъствие по разни крадливи фирми с участие без покритие от евро фондове. Това се забелязва от всеки малко поинтересувал се за тяхното присъствие тук Виждат от НАП, ДАНС, МВР Най много знае БСП, АБВ,ДПС,ВМРО, АТАКА , възможно е и други. И за тях се мълчи. Така че трябва смело президента , и подред да подкара и турски и руски.
85
0
 
12
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Разгледах проправителствения турски сайт Хабер7. Няма нищо за България. Главната новина е, че Милиардерът Рокфелер се изнесъл към вечните ловни полета.
84
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нали ви казвах, че *** го бива само да лъска кремълски ботуши. На ви с'я
83
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Събрал се е радеф с протежетата на ДПС за да се чуди как да се бори срещу спонсорите на ДПС
82
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 68А кой е казал, че Президентът свиква Консултативния съвет за национална сигурност? Свиква Главния прокурор и службите.
81
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Редеф да вземе да сложи една фурашка, че много ме дразни *** му изражение
80
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Румба, кажи на Владимир Владимирович, да върне на България мястото където се е родил Аспарух, а именно Крим
79
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мъпет шоу президент :D
78
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реджеп Редевоглу има план Б за България
77
1
 
15
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
Радев вика спешно Цацаров и службите, темата - Турция-----------------Браво Радев, но дано не е много късно да се постави на дневен ред темата! От 89та българските "политици", т.с политиканти, както и гл. прокурор и съд спаха ли ?
76
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-големия упадъл на България е когато бяхме сателити на Москва, без самостоятелна външна политика, без елит който да води народа, без свобода и равенство. Тъмно феодално минало, което такива като Радев и Нинова рекламират. Демокрацията казват те била вредна и ни дърпа назада. Докато диктатурата на живков била голяма работа, издигнала ни е до такива висоти, че рухнахме като картонена колибка