Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията

Премиерът потърси президента, за да изяснят позициите си по темите
Обновена: 3 юли 2017 14:37 | 3 юли 2017 14:35,
145
Радев и Борисов – очи в очи: За армията, полицията и корупцията
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов се срещнаха в президенството и обсъдиха очи в очи напрежението около модернизацията на армията, полицията и темата за корупцията на политиците.

Миналата седмица шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов и държавният глава влязоха в задочна схватка по въпроса за закупуването на новите изтребители. Цветанов обвини Радев, че е съдействал за взимане на решение за закупуване на "Грипен" и направи намек за корупция.

Няколко дни по-късно лидерът на депутатите от ГЕРБ сигнализира и че не е бил допуснат на среща с местни политици в Свищов по искане на държавния глава.

Междувременно президентът обяви, че ще инициира създаването на  органсрещу корупцията, който да разследва политици. Радев обясни и че Цветанов трябва да свикне с мисълта, че политици може да се срещат и без него.

"Държавните институции трябва да работят заедно по важните за българското общество въпроси", обединиха се днес след разговорите президента и премиера, съобщиха от "Дондуков" 2.

Инициатор на разговорите е бил Борисов.

Според информацията на президентския пресцентър държавният глава и премиерът са обсъдили проектите за модернизация на Въоръжените сили и позициите на Република България в международен план.

Борисов и Радев са говорили и за решенията от  последното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност за подобряване на мотивацията на служещите в сектор "Сигурност".

"Процесът на модернизацията на Българската армия не трябва да спира", е бил категоричен държавния глава.

И той, и Борисов са се обединили около позицията, че страната ни се нуждае от ефективна борба с корупцията, която да отговори на очакванията на българските граждани за справедливост.

Министър-председателят оцени високо призива на президента Радев за създаването на единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта, обявиха още от "Дондуков" 2.

И Борисов, и Радев се обединили около мнението, че отстояването на позициите на страната ни в международен план изисква съгласие и общи действия от страна на всички държави институции.

По време на разговорите премиерът разказал и посещенията си във Франция,Германия и Хърватия, а Радев – за визитите си в Югоизточна Европа и с предстоящите си посещения в Република Черна гора и Италия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виждайки снимката на тези двамата всеки може да си отговори на въпроса защо младите бягат от родината си
16
3
 
27
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Генерале, Борисов няма да те разбере какво му говориш по тези теми, защото в главата му е само саниране и че за друго няма пари, но не и за крадливите политици.
15
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единият работи за мафията, а другият за интересите на най-големият враг на България!
14
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Двама *** ( Ф1 И Ф2 ) като се срещнат нали знаете за какво си говорят:Ф1: Единия вика, свих чорапите, потниците, гащите и сапуните на ротата и си ги занесох на село - ще ми стигнат до пенсияФ2: Втория вика, аз гепих рибицата от новите доставки за артелната и довечера ще консервирам месо за зимата
13
1
 
9
 
! Отговори
ни са знай преди 6 години
Каква само поза, какво величие лъха от него, че даже и харизма.....А пък ако можеше и да управлява държавата така................
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
двете институции ще си пускат политически пасове. и ниски и високи зада минава премето на срещата. Ние от публиката знаеме резалтата.
11
2
 
20
 
! Отговори
Оруел преди 6 години
Цветанов пак си изигра ролята на лошото ченге :)
10
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойло към Радев: Ей, Румба, друг път ще делиш с нас рушветите
9
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ББ и РР се разбират защото са лаладжии
8
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бойко, урво, как съществуваш още?
7
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Начело на държавата милиционер и военен. И двамата полирани да служат на една партия и една друга държава. После, що сме на това дередже? Еми няма как да стане!
6
27
 
9
 
! Отговори
Либералист преди 6 години
а Нинова - отново гледа отстрани! Вечната догонваща!
5
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Затова демокрацията е работещ строй, защото осигурява взаимен баланс и контрол.иначе разни цветановци и прочее решават, че са хванали господ за шлифера ... какъвто е случая в русия, венецуела и куба.
4
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А Цветанов наистина е крайно време да го отрежат отвсякъде! На всички омръзна да се обажда по всички теми и да се прави на компетентен по всеки въпрос!
3
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ръка за ръка
2
55
 
4
 
! Отговори
асен преди 6 години
Нещата около Грипена трябва да се изяснят , а не да се потулват , доста станаха издънките от началото на президентския мандат и защо беше това бързане за самолета и какви точно разговори са водени и обещания давани !!
1
8
 
70
 
! Отговори
Смях преди 6 години
На снимката: Един истински български генерал, смел мъж и добър летец се ръкува с един бутафорен "генерал" от милиционерското училище в Симеоново, с мутренско минало, прочел 1 книга... първите две глави.