Бой вместо торта! Българи се биха на детски рожден ден в Германия

Трима възрастни и четири деца пострадали в мелето
14 фев 2018 08:50,
189
Бой вместо торта! Българи се биха на детски рожден ден в Германия
Снимка: архив, Reuters

Детски рожден ден с българи прерасна в кървав бой в събота в германския град Швалмщат. Празникът бил на хора от България, съобщи местната полиция.

Най-малко 7 гости са пострадали - трима възрастни и четири деца. Наложило се да бъдат повикани линейки, за да помогнат на ранените, пише "24 часа".

Гостите били поканени в местен общински клуб. Те се скарали по все още неясна причина за властите и спорът бързо прераснал в бой.

Част от гостите се стекли в близкото полицейско управление, за да подават сигнали едни срещу други. Причината за скандала е неясна, тъй като никой не говори немски, уточняват от полицията.

Според свидетели – две групи от гостите се карали дълго време на висок глас и по някое време започнали да си разменят юмруци. Полицията пристигнала на място към 21:20 часа. Извикали ги съседи, които подали сигнал за твърде висок шум.

Детският рожден ден бил съпровождан от оглушителна музика през целия следобед и след 20 часа хората в околните сгради започнали да правят забележки, но без резултат.

Една от съседките разказала на полицията, че след 20 часа виковете вече не звучали като от празненство, а като от скандал. Погледнала през прозореца и видяла как група младежи подкрепят свой приятел, явно набит. В клуба, в който се провеждал празникът, няма щети, уточнява полицията.

Само преди месец в Аахен полиция трябваше да разтървава родители на деца в местно училище. По време на училищно първенство по борба една от майките направила забележка на детенце, че не спазва правилата. Друга майка го защитила, дошли родителите на ученичката и кавгата бързо прераснала в бой.

Намесили се и други майки. Според властите в родителския бой участвали над 20 души. Майката, причинила скандала, обаче избягала, преди да дойде полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ганьовска работа.
85
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв Рожден ден е ,ако не се сбият ?:)))))))
84
1
 
63
 
! Отговори
Мюлер Даскалов преди 6 години
Тея ги знам на него. Те от Ихтиман са. Ногу кубав българи са, обичат да пият и да са бият. Само двукат Марковски да упрай на негу тука и го пращам на Аахен да свубуждава българите там. Шай шукария паламанде ромале ! п.п. И не ристувай жината, трябва да работи, дитету гладну на нея
83
9
 
12
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 6 години
До Мосю Густава това не означавали че са българи с БГ гражданство -в България има разлика и сортове на Българските граждани.извън пределите на България всички са Български гаждани.като излезеш на вън ще го разбереш кой знае от кое село си
82
1
 
32
 
! Отговори
С.В. преди 6 години
Това което писах в редуния си коментар,колко престъпници се разхождат по улиците с ефективни присъди.И за съжаление всички те са българи несамо по паспорт. Наистина сме *** и напаст по целия свят. Щом не сме им сложили намордника на "ромите", и нуе сме същата стока. Щом сме го докарали да ги издържаме а те да ни нападат и убиват,сме същите. И другите държави не са длъжни нито да ги приемат,а най малко да ги интегрират.Много скоро ще ги изритат от всякъде и ние " българите" пак ще си траеме.
81
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хахах т'ва е ценностна система на културната общност. Боят е средство за забавление!цяла тумба хора и никой не знае немски, но празнуват в Германия рожден ден.Сещам се само за едни хора които и български не знаят но живеят тук...
80
1
 
61
 
! Отговори
Мосю Густав преди 6 години
Сигурен съм, че не са българи - просто имат български паспорти...
79
0
 
72
 
! Отговори
вурст фон леберкез преди 6 години
В статията се казва, че - цитирам: '' Причината за скандала е неясна, тъй като никой не говори немски, уточняват от полицията.'' Държа да уточните, че и българският език на лицата, участващи в сбиването също е непонятен за тях! Да се знае!!!
78
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма вече възпитание и ценности сред младите. Няма вече светли личности, които да дават пример и да водят народа. От кой да взимат пример младите? От Слави Трифанов и Азис ли? Днешните родители от чалга поколението са трагедия. Какви да бъдат децата им? Там където свършват образованаето и ценностите, започна оскотяването, опростачването, дехуманизирането, радикализирането, наркоманията, деградацията, покварата. "Християнските ценности" не са куха фраза. Защо ли толкова държат да ги изкоренят!?
77
0
 
49
 
! Отговори
етно граф преди 6 години
"Празникът бил на хора от България, съобщи местната полиция.".........................А, не е ли спорно, дали са "хора"?
76
5
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите скъпи съюзници ни съсипаха. От 9 милиона сега сме 6 милиона, предимно старци. САЩ не махат визите, гнусят се от нас. Обаче имат бази тук. Поне за руснаците бяхме "братушки". За тия сме някакъв колониален придатък. Българинът вече няма самочувствие и се топи, гледа как да избяга. Ромите завладяват села и градове. Трагедията за този народ е ПЪЛНА.
75
10
 
20
 
! Отговори
Bg преди 6 години
Не обвинявайте ромите защото българите сме същите.В квартал "Гео Милев " в блок на третия етаж младеж е превърнал апартамента в свърталище на подобни типове.По цели нощи са крясъци,пиене,повръщане от терасата.Около блока под терасата им е боклучарник.Дори същото момче е назначено на работа в BTV да разнася камерите.Такива хора си ги създаваме в България и след това ги "изнасяме" в Германия.
74
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Туй да не са избирателите на ГЕРБ от Столипиново?
73
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Държавните граници се менят,а етноса остава.Е затова трябва да има графа етнос.Нали се гордеем с постижения на българи в чужбина,много от тях с чужди паспорти.Ама те по паспорт не са българи-що се гордеем тогава?Джон Атанасов и ред други.Така че гражданството е важно,а етноса не по-малко
72
0
 
33
 
! Отговори
Турчин преди 6 години
Нали ни се карат, че не умеем да ги интегрираме. Гледам, че там на немците също не им е лесно. Ще им ги изпратим всичките, да ги направят едни съвестни и коректни бюргери. Но преди това да не ни ги връщат!
71
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много тъжно, но след 30 години евроатлантизъм сме се превърнали в срамът на Европа... българин е лошо име в Европа. Нищо, че сме наследници на стара и велика цивилизация... на първо място сме по кражби, проституция, в трафика на хора и наркотици.. най-бедната и изнемощяла страна в ЕС. По времето на Бай Тошо всеки ром си имаше работа и не гъкваха. Имахме армия, икономика, здравеопазване, сигурност. Свърши комунизма и държавата умре. Не съм комунист и никога не съм бил, но това са фактите.
70
0
 
35
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Не само немски и български не знаят! На всички ни е ясен шведския манталитет - сватба, погребение и рожден ден без бой не може да мине!
69
0
 
38
 
! Отговори
Питър преди 6 години
Това е чудесно. Трябва всички "българи" да отидат в Германия, за да може България малко да живне. А немците трябва, разбира се, да подходят толерантно към тях, да се съобразят с особеностите им. Германия е силна, "ще се справи" :)
68
13
 
6
 
! Отговори
? преди 6 години
78Като някой етнос спечели златен медал те трябва ли да го обявяват ,ром е спечели златен медал от България или пък влах от България е спечелил среберен медел или пък татарин .............. ?) Или пък негер от САЩ или пък българин от Турция ? Как трябва да се пише ?Етнос ни е доста пъстър в държавата и като започнеш от татари,каталонци,турци,власи,помаци,***,македонци,сирийци ,виетнамци ... или пък да пише златен медел е спечелен от полубългарин и полувлах ?)Циркове ще гледаме и слушаме
67
1
 
13
 
! Отговори
Шкембе войвода преди 6 години
Оти се срамувате? Едно дете трябва да е добре гледано, а не да срами рода. Явно останалите българи са се изнервили на някоя хърба. Истинския мъж трябва да има шкембе. Като веднъж излязох от България и отидох във Вената позирах в центъра и виках Б.улгар! Б.улгар! Да знаят къде са истинските мъже. Добре отгледани и със самочувствие! Един там ми се засмя. Голяма грешка. Причерне ми, разкъсах си плетения пуловер на кука и тръгнах да го гоня по улиците. Ама нали беше хърбав, избяга.