Бой вместо торта! Българи се биха на детски рожден ден в Германия

Трима възрастни и четири деца пострадали в мелето
14 фев 2018 08:50,
189
Бой вместо торта! Българи се биха на детски рожден ден в Германия
Снимка: архив, Reuters

Детски рожден ден с българи прерасна в кървав бой в събота в германския град Швалмщат. Празникът бил на хора от България, съобщи местната полиция.

Най-малко 7 гости са пострадали - трима възрастни и четири деца. Наложило се да бъдат повикани линейки, за да помогнат на ранените, пише "24 часа".

Гостите били поканени в местен общински клуб. Те се скарали по все още неясна причина за властите и спорът бързо прераснал в бой.

Част от гостите се стекли в близкото полицейско управление, за да подават сигнали едни срещу други. Причината за скандала е неясна, тъй като никой не говори немски, уточняват от полицията.

Според свидетели – две групи от гостите се карали дълго време на висок глас и по някое време започнали да си разменят юмруци. Полицията пристигнала на място към 21:20 часа. Извикали ги съседи, които подали сигнал за твърде висок шум.

Детският рожден ден бил съпровождан от оглушителна музика през целия следобед и след 20 часа хората в околните сгради започнали да правят забележки, но без резултат.

Една от съседките разказала на полицията, че след 20 часа виковете вече не звучали като от празненство, а като от скандал. Погледнала през прозореца и видяла как група младежи подкрепят свой приятел, явно набит. В клуба, в който се провеждал празникът, няма щети, уточнява полицията.

Само преди месец в Аахен полиция трябваше да разтървава родители на деца в местно училище. По време на училищно първенство по борба една от майките направила забележка на детенце, че не спазва правилата. Друга майка го защитила, дошли родителите на ученичката и кавгата бързо прераснала в бой.

Намесили се и други майки. Според властите в родителския бой участвали над 20 души. Майката, причинила скандала, обаче избягала, преди да дойде полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
18
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
Ако са от ,,Берачите на боровинки,, значи не са БЪЛГАРИ...
45
1
 
18
 
! Отговори
Кви преди 6 години
Какви прабългари? Това са си чисти ..........
44
0
 
16
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Ами след като не ни позволяват да се справим тук на място с па*плачта-ще им ги пращаме да изпитат на собствен гръб прелестите от общуването с тях.Хак им е!
43
1
 
17
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 6 години
Явно не са се разбрали, кой да плати рокличката на момчето!
42
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тия са толкова българи колкото аз германка. Само по паспорт ама по манталитет първобитни ...... от индоевропейската група
41
0
 
22
 
! Отговори
Майтапчия преди 6 години
Не били българи,а "прабългари",от Майка Индия,ха-ха...
40
1
 
49
 
! Отговори
тнт преди 6 години
Забелязвам,че германците са много невъзприемащ народ. Това са културни особености на техните гости и те са длъжни да се присъединят към кючеците и кютеците.
39
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Kpивoдзypлати яcтpeбe
38
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 42! Прав си, човече! Явно си от останалите 10%! Успех!
37
0
 
30
 
! Отговори
АЗ СЪМ ПРОСТО ЧОВЕК. преди 6 години
ИНТЕГРИРАЙТЕ ГИ.НАЛИ ТАКА НИ МАХАХТЕ ПРЪСТ.....
36
0
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Бой вместо торта ?!Ааа, ... не е европейско !Европейско е така - бой с торта ?Накрая да се оплакват и на Меркел, ако искат.
35
2
 
36
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Германия падне ли, край с ЕС. Въпрос на време е. Сега сме в 4 Райх ако не сте се досетили. Ще рухне като първите три. Този път обаче не ще се възстанови. Ще го разкостят до кокал. Хак да им е. Не искат да раждат. Водиха две убийствени войни. На им сега. Първо гастарбайрери, а сега ядрени физици, доктори и брадати майки. Хаха
34
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До кога в бг паспортите на всякакаква *** ще пише българин/ка.
33
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е писна ти, да. И на мене ми е писнало отдавна, ама срещу медиите да скачаме файда няма, щото с нищо не се съобразяват. Също ми писна да наричат САЩ Америка, тва е няква масова шизофрения.
32
2
 
41
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Сигурни ли сте, че са наистина българи. Защото аз съм убеден, че не са точно българи, а едни по-други ......
31
0
 
37
 
! Отговори
Отбор Череша преди 6 години
Защо германците не са ги интегрирали? Не искат ли, не могат ли, що ли...
30
16
 
15
 
! Отговори
До qwert преди 6 години
Мен отдавна ме е срам, че съм българин. Споко!
29
0
 
17
 
! Отговори
Един преди 6 години
Чувал съм и за по лоши случки.Бой и после....
28
6
 
23
 
! Отговори
Сп???нс преди 6 години
То българите зад граница са все цвета на нацията. Колкото повече живея навън, повече разбирам Алеко и причините да напише "Невероятните приключения...". Отивам с още двама на баня, плащам 75 песети, обяснявам им че имаш 15 мин топла вода , къпя се и когато се обличам се чуват псувни от съседната кабинка , ама кънти цялата зала. И нашия с гол пищов отива да се разправя (на български) , че му спрели водата преди да се изплакне, и после с гордост разправя как ги сложил на място испанците...
27
0
 
20
 
! Отговори
акуд преди 6 години
малцинства :)