Защо Путин праща наемници в Украйна?

Било очевидно, че не може да се справи сам със своята армия
Обновена: 11 мар 2022 22:17 | 11 мар 2022 21:30, Екип на Bulgaria On Air
132

"Турция е взела решение да евакуира своето посолство в Киев. Персоналът ще бъде преместен на друго място. Това е показателно. Искам да напомня вчерашния безуспешен опит на Турция и срещата на дипломатическия форум. Очакваше се, че няма да се разберат. Днес на този форум се изказа турският президент и той декларира, че ще направи всичко възможно да бъде преустановен този конфликт", каза Георги Димов в студиото на "Денят ON AIR".

"По-важното в случая е кога тази война ще приключи. Първият вариант - този, който напада, да си изпълни целите. На мен обаче не са ми ясни целите им, особено странното поведение на прехвалената руска армия, която действа изключително некоординирано - с огромни слабости в логистиката, с едно мятане на бомби. Не виждаме много от компонентите на една добре организирана армия", посочи общественикът Пламен Юруков.

Според него украинската страна, заедно с партньорите, които я подкрепят, първо е спечелила информационната война.

"Украинската армия по численост и по модерно въоръжение е трета в Европа. 8 години има много сериозна подготовка от НАТО. Нейната атака в момента е по-разумна, тя няма големи поражения. Излязоха официални коментари, които сочат, че е нормално украинците да са очаквали това нещо. Тепърва ще видим украинската армия. Тя излиза, атакува и с много малки жертви се прибира", изтъкна Юруков пред Bulgaria ON AIR.

А относно това защо му трябват на Путин наемници, Димов каза, че е очевидно, че не може да се справи сам със своята армия.

Той коментира и домакинската роля на Турция в преговорите между Украйна и Русия.

"В момента има заявени четири кандидатури за евентуално посредничество. Турция много правилно не зае открито страна. Фактически иска да продължи отношенията си  и с Москва, и с Киев. Турция не се присъедини към санкциите и не затвори въздушното си пространство", обясни Димов.

И двамата събеседници са категорични, че за да бъде една държава посредник в подобни преговори, тя трябва да притежава авторитет и довериe, да бъде независима.

"ЕС преживя един катарзис. Германия преосмисли цялата си политика за сигурността, за финансиране на военния си сектор. Европа разбра, че не може да не бъде обединена", подчерта Юруков.

Според него ЕС трябва да се замисли за лидерите, които издига - не бива да има пазарлъци между отделни партии, а е нужно да се избират хора, които могат да свършат работата на високо и добро ниво.

Гостите в студиото са на мнение, че е време Русия без Путин да "погледне" към Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: УкрайнаПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Блицкригът не се удаде, а наборници не следва да праща на ,,операция,,. Затова си измисли тия наемници, но ,,товар 200,, (загиналите)не връща в Русия, а праща походните крематориуми,за да заличи следите от новото Катинско клане.
94
2
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха...тотално изтрещяха руските *** останали без аргументи...вова,богатства,армии...за бога Света ни гледа и не вярва...православни руснаци с "приятели"чеченци"убиват православни жени и деца в Украйна...вова загби Украйна ...децата и внуците на украйнците никога няма да ви простят убийствата...Украйна ще е там,Света ни ще им помогне да се възстанови,ще им помогне да спре...адолф путин...свърши се,и са армий ако е небходимо...подценявате Света ни...така и хитлер умря!!!дядя вова...като убиец
93
7
 
3
 
! Отговори
Зуза преди 2 години
Последното, което прочетох за приемника на Путин, че той ще бъде такъв , че дядо Вова пред него ще изглежда като голям пухкав заек. Краварите нямат шанс да разпарчетосат Русия и помпат богатствата ѝ.
92
8
 
9
 
! Отговори
Ivan преди 2 години
Този *** нещо се обьркал Хохлите и армия тя е няма вече Вова ги праща в небитието Слава на Путин
91
5
 
11
 
! Отговори
Миш преди 2 години
САЩ три месеца бомбамдираха девет млн Югославия и нищо...Русия за 17 дена провежда операция и то пазеща цивилното население,в една 40 млн страна,с доста силна армия и русофобите пипнаха да се наакват от кеф...пилците се броят на есен..изчакайте
90
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вчера всички вирусолози,а от днес са воени експерти
89
8
 
8
 
! Отговори
До аналлизаторите преди 2 години
Досега се счупихте да лъжете как Русия е изпратила 18г. неопитни наборници насила....А сега пък защо били всъщност наемници ?! А какви да бъдат ? И в любимата ви US армия, какви са ? В желанието си да се натегнете на Козяк за няколко пробити или скъсани долара, не се усещате какви глупости пишете. А като споменавате наемници, защо не дадете информация за нацистите от батальона Азов и чуждестранните легионери, които осем години избиваха цивилни граждани защото говорили на руски ! Те какви са ?
88
3
 
2
 
! Отговори
Свети Петър преди 2 години
Израел и Америка са ***, а *** са отсечките на света
87
7
 
13
 
! Отговори
ДА преди 2 години
Защото в Украйна се бият наемници от Европа и други континенти,затова!
86
9
 
18
 
! Отговори
АнатемаНаСулюПасито преди 2 години
Защо ли!?Защото така трябва.По примера на краварете и фашистите от Украйна.Краварите изпращат наемници-убийци,Путин трябва да последва примера им.
85
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Днес на този форум се изказа турският президент и той декларира, че ще направи всичко възможно да бъде преустановен този конфликт" Може да го направи, ако нахлуе в Крим ще го освободи от руската сг.ан за 24 часа.
84
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз 91 Тоя, Юруков може би е експерт и по сърдечно съдовите операции, а се вижда , че не може да раздели сламата на 2 магарета, за да ги нахрани....
83
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стари кюнтове,се показват като гушери на слънце,за да не бъдат забравени.Осем години,тези които бягат по света като отвързани,се готвели за война и се въоръжили,чак да станат "трета" по въоръжаване армия.Глупости които могат да бъдат словата на този.Всеки ден очакваме,руските войници,да забият знамето,руското знаме в центъра на Киев.Не може под "носа" на Русия,да се струпват оръжия от натовците,превърнали територията на Украйна барутен погреб и Вл. Путин да гледа,без да действа.
82
19
 
7
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Как защо?!?! Защото не е остър!!! Съд за путчин и Ко!
81
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Само напред, Путин!! - > -... - само така, с краката напред!
80
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като приключи с лабораториите и Азов ще се оттегли споко.
79
26
 
37
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
путинизЪма няма бъдеще, целият свят видя грозното и уродливо лице на кремълските военнопрестъпници, тази война ще бъде началото на края за путин и кремълската му КаГеБейска върхушка, единствената им възможност сега остава ядреното куфарче и ядреният Апокалипсис който не трябва съвсем да се изключва, като се има предвид диагнозата на кремълските психопати ... лошото е че и в България се срещат пациенти с подобни отклонения, на които трябва да се оказва спешна медицинска помощ ... !!!
78
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гостите са на мнение, че е време Русия без Путин да "погледне" към Европа. Те са олицетворение на чисто българския лаф: Пpocт, па му се такова.
77
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин, върни ни СССР живеехме много по-добре.
76
6
 
20
 
! Отговори
анонимен64264 преди 2 години
вие не се научихте да представяте нещата истински,да ли това което казва този специалист е така и той откъде го знае,не е бил там ,само се дава сцена на някакви си сезнайковци да правят коментари , а защо никой от тези неговори за това, че украйна едиствена в европа има нацистки батальони със свастики на униформите и за техните лагери или това е вече прието в обединена европа,да не стане така , че тези батальони след това ще започнат да излизат извън украйна,затваряте си очите за явни неща