Защо Путин праща наемници в Украйна?

Било очевидно, че не може да се справи сам със своята армия
Обновена: 11 мар 2022 22:17 | 11 мар 2022 21:30, Екип на Bulgaria On Air
132

"Турция е взела решение да евакуира своето посолство в Киев. Персоналът ще бъде преместен на друго място. Това е показателно. Искам да напомня вчерашния безуспешен опит на Турция и срещата на дипломатическия форум. Очакваше се, че няма да се разберат. Днес на този форум се изказа турският президент и той декларира, че ще направи всичко възможно да бъде преустановен този конфликт", каза Георги Димов в студиото на "Денят ON AIR".

"По-важното в случая е кога тази война ще приключи. Първият вариант - този, който напада, да си изпълни целите. На мен обаче не са ми ясни целите им, особено странното поведение на прехвалената руска армия, която действа изключително некоординирано - с огромни слабости в логистиката, с едно мятане на бомби. Не виждаме много от компонентите на една добре организирана армия", посочи общественикът Пламен Юруков.

Според него украинската страна, заедно с партньорите, които я подкрепят, първо е спечелила информационната война.

"Украинската армия по численост и по модерно въоръжение е трета в Европа. 8 години има много сериозна подготовка от НАТО. Нейната атака в момента е по-разумна, тя няма големи поражения. Излязоха официални коментари, които сочат, че е нормално украинците да са очаквали това нещо. Тепърва ще видим украинската армия. Тя излиза, атакува и с много малки жертви се прибира", изтъкна Юруков пред Bulgaria ON AIR.

А относно това защо му трябват на Путин наемници, Димов каза, че е очевидно, че не може да се справи сам със своята армия.

Той коментира и домакинската роля на Турция в преговорите между Украйна и Русия.

"В момента има заявени четири кандидатури за евентуално посредничество. Турция много правилно не зае открито страна. Фактически иска да продължи отношенията си  и с Москва, и с Киев. Турция не се присъедини към санкциите и не затвори въздушното си пространство", обясни Димов.

И двамата събеседници са категорични, че за да бъде една държава посредник в подобни преговори, тя трябва да притежава авторитет и довериe, да бъде независима.

"ЕС преживя един катарзис. Германия преосмисли цялата си политика за сигурността, за финансиране на военния си сектор. Европа разбра, че не може да не бъде обединена", подчерта Юруков.

Според него ЕС трябва да се замисли за лидерите, които издига - не бива да има пазарлъци между отделни партии, а е нужно да се избират хора, които могат да свършат работата на високо и добро ниво.

Гостите в студиото са на мнение, че е време Русия без Путин да "погледне" към Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: УкрайнаПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
21
 
! Отговори
Тия експерти преди 2 години
Що се чудят? Това досега не беше война, а специална операция. Путин ви го каза още в началото. А вие изхождате от политически коректната но фактически погрешна презумпция, че е война и се чудите защо не е война.
34
7
 
17
 
! Отговори
преди 2 години
Сирийците са за градската война, понеже имат опит за такъв тип действия.Като цяло положението изглежда все по зле.Украйна,ако й е мил народа й,просто да се раздели с Крим,който си е 300 годишно руско пристанище и без това изгубено от години. И Донецк и Луганск не знам за какво са й на Украйна,и те изгубени от години,а членство в НАТО е абсурд щом си до Русия,ако мислиш за сигурността на целия регион.
33
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С защо Зеления наркоман праща наемници срещу руснаците?
32
8
 
9
 
! Отговори
Геополитик преди 2 години
Чрез обстрелите засега се предупреждава накъде отиват нещата и кара хората да бягат. Все пак Киев все още има ток, вода и интернет даже. Просто трябва поне 10млн да напуснат, после и с мъжете да отидат към 15-20. Останалите ще са предимно възрастни дето до 10-15г. ще са си отишли по естествени причини. Който вряка много ще изчезне. После 2000 трактора да орат и това е. За съжаление малко ми прилича на България само че без война.
31
9
 
11
 
! Отговори
Геополитик преди 2 години
Русия има за цел в момента да изгони украинците на запад и да прибере руснаците при себе си. Едва ли скоро ще спре с обстрелите, до момента няма чак толкова много жертви. Също така е трудно да се изравни Киев или Харков със земята, ще трябва да се бута внимателно, спира се ток вода, дават се коридори за изтегляне и така лека полека. Всички бързат войната да свърши, но Русия и САЩ нямат интерес от това - следователно продължава. Все пак руските сили са 150к, а не 1млн.
30
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украинската армия е обградена на изток, скоро ще се справят с нея. На запад почти няма останала армия. Толкова за третата по сила армия. Всичко друго е разтягане на локуми.
29
4
 
9
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
И още малко..нито Полша ,нито Унгария не си увеличала граничните полицаи при пропусквателните пунктове ..както е било и преди и с километрови опашки..но иначе много са се загрижили за бежениците.но не откриват допълните ПРОПУСКВАТЕЛНИ ПУНКТОВЕ..
28
14
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом Путин е стигнал до наемници,значи нещата са ясни,пълен провал за него
27
7
 
13
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Досега имаше заповед ..да се пази мирното население ,да се минимилизира жертвите в цивилните граждани,да се избягва да се встъпва сражения с украинската армия,щото тя е притисната от нациоалистите..сега вече заповета е друга ..да се минимилизират жертвите във войнските ни части ...и вече им дадена заповед ..да воюват...на война като на война и след това зачистка от вътрешните войски,росгвардията на Кадиров,16 000 от Близкият изток. Да ,информационата война загубиха РУСНАЦИТЕ,но до 2 месеца финиш
26
1
 
1
 
! Отговори
Кой казва това преди 2 години
I'm leaving in few hours. If don't fire that prosecutor you are not getting billion dollars.-But yo have no authority.-Call the president.-Well son of a bitch got fired hahahah.
25
7
 
7
 
! Отговори
До 34 от Ямб.цървул преди 2 години
Прав си.Въпреки,че Путин и той има трески за дялане.
24
9
 
10
 
! Отговори
Крахът на Путлер преди 2 години
Тази снимка на гледащият със сълзи в очите Путин от предстоящия му некролог ли е?
23
10
 
14
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Защото СРАТО, ЕС и САЩ вече изпратиха и не го крият. Всеки може да се запише да убива хора напълно легално в посолството на Украйна във всяка една точка на света. Парите са от СРАТО И фащ.
22
5
 
9
 
! Отговори
До 29 от Ямб.Цървул преди 2 години
Ограничен си.Предполагам,че слушаш чалга и си гласувал за Просто Киро.Обективен съм.Нито съм за Путин,нито за Зеленски!А ти си кухарка като моята китарка!
21
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най- срамното в тази война е мълчанието на руските медици . Зловещо мълчание. Как пък един не се обади срещу войната.
20
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека всеки си гледа в канчето и како са казали старите хора ,,Голям залък хапни , голяма дума не казвай " Ние се набутахме пак с неадекватни управляващи и сега ще им сърбаме попарата , която ни надробиха .Нека си трайкаме в девета глуха където сме набутани и много да не се обаждаме срещу големите . Когато атовете се ритат , магаретата страдат !Някои умници си дават мненията , но само вредят на останалите с това.
19
5
 
10
 
! Отговори
До 14 преди 2 години
Само нинджи и Ямбол ски Царвули сте с откачения Нацист
18
5
 
8
 
! Отговори
Р преди 2 години
Защото руснаците нямат мотивация, затова. Трябват хора да вършат неща, които руснаците не биха, не и в Украйна.
17
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да не падне някой дрон в Скопие че тогава ке събудят баба меца най голямата военна сила,и на Путин света ще му се стори тесен..
16
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали путин ще лапне пистолета? Или цианкалия? Или неговите ще го удушат? Кой от руснаците ще подпише капитулацията? Медведев или Машустин?