Защо Путин праща наемници в Украйна?

Било очевидно, че не може да се справи сам със своята армия
Обновена: 11 мар 2022 22:17 | 11 мар 2022 21:30, Екип на Bulgaria On Air
132

"Турция е взела решение да евакуира своето посолство в Киев. Персоналът ще бъде преместен на друго място. Това е показателно. Искам да напомня вчерашния безуспешен опит на Турция и срещата на дипломатическия форум. Очакваше се, че няма да се разберат. Днес на този форум се изказа турският президент и той декларира, че ще направи всичко възможно да бъде преустановен този конфликт", каза Георги Димов в студиото на "Денят ON AIR".

"По-важното в случая е кога тази война ще приключи. Първият вариант - този, който напада, да си изпълни целите. На мен обаче не са ми ясни целите им, особено странното поведение на прехвалената руска армия, която действа изключително некоординирано - с огромни слабости в логистиката, с едно мятане на бомби. Не виждаме много от компонентите на една добре организирана армия", посочи общественикът Пламен Юруков.

Според него украинската страна, заедно с партньорите, които я подкрепят, първо е спечелила информационната война.

"Украинската армия по численост и по модерно въоръжение е трета в Европа. 8 години има много сериозна подготовка от НАТО. Нейната атака в момента е по-разумна, тя няма големи поражения. Излязоха официални коментари, които сочат, че е нормално украинците да са очаквали това нещо. Тепърва ще видим украинската армия. Тя излиза, атакува и с много малки жертви се прибира", изтъкна Юруков пред Bulgaria ON AIR.

А относно това защо му трябват на Путин наемници, Димов каза, че е очевидно, че не може да се справи сам със своята армия.

Той коментира и домакинската роля на Турция в преговорите между Украйна и Русия.

"В момента има заявени четири кандидатури за евентуално посредничество. Турция много правилно не зае открито страна. Фактически иска да продължи отношенията си  и с Москва, и с Киев. Турция не се присъедини към санкциите и не затвори въздушното си пространство", обясни Димов.

И двамата събеседници са категорични, че за да бъде една държава посредник в подобни преговори, тя трябва да притежава авторитет и довериe, да бъде независима.

"ЕС преживя един катарзис. Германия преосмисли цялата си политика за сигурността, за финансиране на военния си сектор. Европа разбра, че не може да не бъде обединена", подчерта Юруков.

Според него ЕС трябва да се замисли за лидерите, които издига - не бива да има пазарлъци между отделни партии, а е нужно да се избират хора, които могат да свършат работата на високо и добро ниво.

Гостите в студиото са на мнение, че е време Русия без Путин да "погледне" към Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: Украйнапутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
12
 
9
 
! Отговори
Ами, щото от чеченци преди 2 години
Остана само Рамзанчо !
74
13
 
12
 
! Отговори
Зеленски преди 2 години
А,бе,къде е Копейкин ?!
73
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ли ще се пържи Путин в ада?!!Или еврейчето е безнаказано?!!
72
18
 
17
 
! Отговори
Иван Калчев - Глиги преди 2 години
В Киев съм ! И чакам мужиците !Свобода за Украйна !
71
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позор е уж майката на православието Русия, да насъсква, мюсюлманските патриоти от Чечня да се гаврят и избиват православни. А колкото до Украйна, това е фалшива държава създадена от Световния ред, по голямата част са руснаци с промити мозъци,, само в западната част могат да се причисляват към полското малцинство, но като цяло всички са пан-славянски племена.
70
8
 
18
 
! Отговори
танер преди 2 години
а ние защо пращаме бомби и ракети??
69
20
 
16
 
! Отговори
LIVERPOOL CHAMPION преди 2 години
Свобода или смърт !Слава Украине !
68
17
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кефят ме психарите по форумите.Славната украйнска армия громи руснаците,руските жертви са десетки хиляди останалите живи нямат храна гориво и оръжие,бягат към Русия хаотично,украйнските самолети свалят всички руски изобщо разгромът е пълен.Само не казаха защо в Киев вече има руски танкове и войници а Зеленски призовава старци и деца на бой с голи ръце?
67
18
 
14
 
! Отговори
КЛИЧКО преди 2 години
Трябва да има мир !А Путин в Сибир !
66
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А относно това защо му трябват на Путин наемници, Димов каза, че е очевидно, че не може да се справи сам със своята армия. - Ха-ха-ха! По-важното е, че *** няма да може да се справи с роднините на огромния брой руски жертви, които ще даде в тази империалистическа агресия! Затова кътка арабско и друго пушечно месо на разни международни терористи!
65
6
 
25
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Г-н Юруков,вие какво разбирате от военни операции.Нали сте по вноса на кафе.Много експерти,много нещо.поне учебна рота имате ли в биографията.Или и вие,като математика ,на всяко гърне мерудия.
64
5
 
23
 
! Отговори
Бай Х преди 2 години
На тази територия наречена България, няма ли кадърни хора, които да правят адекватни изказвания? А излизат математици, които се изказват за ковид и война и хора като този правят смешни и неадекватни изказвания.
63
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така е, аналиааторе, украинската армия излиза и атакува с малко жертви, защото руската я пази. По жертвите ли ще оценяваме една война? Обратно. Украинската армия стреля на поразия, без значение чужд или свой. В случая нещо е защитаваме главорези, които не се съобразяват с нищожна, знайки, че зад гърба си имат цяло ото еурохендъркoобщество.
62
12
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 88 смени си хапчетата. Путин ще ги унищожи за 10 мин ако не беше мирното население. А украинските диктатори не ги пускат, защото ги ползват като жив щит. Това го казват самите украинци. В момента те бягат от диктатора зеленски, не от войната
61
8
 
19
 
! Отговори
натовски наивник преди 2 години
тоз говори само несързани неща -Украинската армия била запазена и сега вече показвала и т.н. почти цялата и армия е без логистика ,обкръжена и до дни ще падне най-голямата пленен а часъ край краматорск.няма въздух ,няма летища кви глусти говори човек пеобуран за кандидат за военен министър
60
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Публична тайна е, че в Ирак действаха частни армии от наемници. После Блеър бля като овца и мънка, че уж американците ги подлъгали. Никой не му дреме за домокрацията. Довчера англоамериканците не знаеха къде е Украйна. Днес станаха много загрижени за нея. Пълен фарс и лъжа. Не, че случващото се там е цвете, но това е само резултатът, а причините се премълчават тихомълком. Скоро всичко ще свърши и никой англоамериканец няма да си спомня за Украйна. Както е било винаги. Това е картинката.
59
24
 
11
 
! Отговори
Цеци преди 2 години
Защото е психопат.Защото няма доверие във руската войска.Защото накрая ще завърши с коршума от собствената си ръка.Това е съдбата на самозабравилите се диктатори като получат просветление в опиянените си мозъци
58
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбрахте ли най накрая защо воюват. Всичко е заради олиото от Кауфланд. Течното мазно злато от България.
57
22
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото Путин се страхува че ако изпрати руснаци то те ще се разбунтуват срещу него. Тази война няма никаква популярност в Русия. Наемниците на Путин са крайно отчаяни хора от Сирия биещи се за 200-300 долара. Путин подготвя и указ за амнистия на затворници които да се бият за него в Украйна. Все по-отчаяни действия на диктаторът психопат.
56
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само едно не нога да разбера, всички, които уж сте българи, защо защитавате украинците. Нима забравихте, че същите тези украинци през 2015 избиваха и колеха българите в Бесарабия? И гориха българските знамена? Защо тогава не говорехте и не искахте да помогнем на нашите сънародници, които безмилостно бяха избити от украинците