Защо Путин праща наемници в Украйна?

Било очевидно, че не може да се справи сам със своята армия
Обновена: 11 мар 2022 22:17 | 11 мар 2022 21:30, Екип на Bulgaria On Air
132

"Турция е взела решение да евакуира своето посолство в Киев. Персоналът ще бъде преместен на друго място. Това е показателно. Искам да напомня вчерашния безуспешен опит на Турция и срещата на дипломатическия форум. Очакваше се, че няма да се разберат. Днес на този форум се изказа турският президент и той декларира, че ще направи всичко възможно да бъде преустановен този конфликт", каза Георги Димов в студиото на "Денят ON AIR".

"По-важното в случая е кога тази война ще приключи. Първият вариант - този, който напада, да си изпълни целите. На мен обаче не са ми ясни целите им, особено странното поведение на прехвалената руска армия, която действа изключително некоординирано - с огромни слабости в логистиката, с едно мятане на бомби. Не виждаме много от компонентите на една добре организирана армия", посочи общественикът Пламен Юруков.

Според него украинската страна, заедно с партньорите, които я подкрепят, първо е спечелила информационната война.

"Украинската армия по численост и по модерно въоръжение е трета в Европа. 8 години има много сериозна подготовка от НАТО. Нейната атака в момента е по-разумна, тя няма големи поражения. Излязоха официални коментари, които сочат, че е нормално украинците да са очаквали това нещо. Тепърва ще видим украинската армия. Тя излиза, атакува и с много малки жертви се прибира", изтъкна Юруков пред Bulgaria ON AIR.

А относно това защо му трябват на Путин наемници, Димов каза, че е очевидно, че не може да се справи сам със своята армия.

Той коментира и домакинската роля на Турция в преговорите между Украйна и Русия.

"В момента има заявени четири кандидатури за евентуално посредничество. Турция много правилно не зае открито страна. Фактически иска да продължи отношенията си  и с Москва, и с Киев. Турция не се присъедини към санкциите и не затвори въздушното си пространство", обясни Димов.

И двамата събеседници са категорични, че за да бъде една държава посредник в подобни преговори, тя трябва да притежава авторитет и довериe, да бъде независима.

"ЕС преживя един катарзис. Германия преосмисли цялата си политика за сигурността, за финансиране на военния си сектор. Европа разбра, че не може да не бъде обединена", подчерта Юруков.

Според него ЕС трябва да се замисли за лидерите, които издига - не бива да има пазарлъци между отделни партии, а е нужно да се избират хора, които могат да свършат работата на високо и добро ниво.

Гостите в студиото са на мнение, че е време Русия без Путин да "погледне" към Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: УкрайнаПутин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според украинското разузнаване: 13 батальонни тактически групи (БТГ) на противника са разгромени, други 18 БТГ са небоеспособни. Руските сили вкарани в Украйна се оценяваха на 120-125 БТГ (от общо 170 БТГ в руската армия). Всяка БТГ наброява 600-800 души механизирана пехота, с 40 танка и 10 единици артилерия.Това значи 25% небоеспособни или разбити
54
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ели Юрукова я знаем от Югославия. Остава въпросът кой Пламен Юруков. Дали е наследникът й.
53
10
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 2 години
Така е. Брюкселските чехълчета от първия ден на войната питаха из сайтове и телевизии: "сега какво ще кажете путинофили?" Казваме че обичаме Русия още повече и подкрепяме Путин! Давай вова смачкай ги тия украински пс3та!!!
52
18
 
11
 
! Отговори
РУСИЯ =ИДИЛ преди 2 години
ПУТИН =ОСАМА БЕН ЛАДЕН...
51
10
 
23
 
! Отговори
До 53 преди 2 години
И как точно Русия ще се превърне в страна от 3 я свят, след като цяла Европа е зависима от газта, петрола, зърното и метала, които идват точно от Русия?
50
14
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига сте писали простотии. Един страната причина, все още Путин да не ги е смазал, в че не иска да пострада мирното население, което в момента го ползват като щит. Така наречените бежанци бягат не от войната а от Зелленски. И това го казват самите те. Не вярвайте на медиите
49
13
 
17
 
! Отговори
Защото преди 2 години
самите руски войници нямат мотивация, не желаят да се бият, броя на убитите е голям! Имайте предвид,Руската Армия не е безропотен слуга на някой в Кремъл! Правили са преврати! И пак могат!
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министерството на отбраната на Руската федерация широко използва високоточно оръжие. Пентагонът преброи общо (към 8 март) изстрелвания на повече от 670 крилати ракети, които нанесоха най-тежки щети на военната инфраструктура на въоръжените сили на Украйна. Важно е да се отбележи, че няма нито един случай на отклонение от целта. Американците считат, че в Киев действат руски военни, които насочват Калибрите към военната инфраструктура.
47
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наемници се използват за убийства в малки населени места с цивилни , това са ***, кадировци и сирийци,...просто отвратителна работа! Срещу хора които те считат за руснаци?
46
4
 
9
 
! Отговори
Експерти, сър! преди 2 години
Някакъв общественик изказва мнение за некоординирано мятане на бомби. Завалията нито е бил там, нито разбира нещо по темата, но да се изока и той, нали затова е там. А американски експерти изказват мнение, че калибрите много точно поразвали целите се. Допускат, че има групи, които ги насочват. Но какво ли разбират америкаците от война.
45
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако дойдат руснаците бг къде ще се криете това не мие ясно
44
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дните му са преброени. Няма шанс. А Русия я върна в каменната ера.
43
7
 
19
 
! Отговори
Ххх преди 2 години
Много смело е да се криеш зад неовърежения народ! Чудесна подготовка от нато! Вие като пишете статиите четете ли какво и как пишете?
42
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
За да пишете небивалици,затова.
41
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя няма ли кой да го гръмне!
40
20
 
14
 
! Отговори
До 47 преди 2 години
Специалната финансова операция на богатия свят няма да приключи с края на войната. Видяхме, че и Китай се подчини и следва санкциите. От това следва, че единствения начин за край на операцията е връщане на Крим и всичко друго към Украйна. Ситуацията е ако искаш пари връщаш Крим, ако не Русия ще се превърне в страна от 3тия свят, с БВП по- ниско от на африканските държави и тотална изолирана. Ако не, твой си проблем.
39
8
 
18
 
! Отговори
Санкциите преди 2 години
Няма да бъдат вдигнати, дори и руснаците да се изтеглят в Русия. Оттук нататък Русия трябва да разчита единствено на себе си и някои близки съседи. Най-добре да се регистрира като отделна пранета.
38
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото руския войник не става за нищо, но те вече пратиха чеченци, които явно също не стават. И новите също няма да стават, срещу себе си нямат араби. Пълна безизходица за пудинг. Надявам се да го гръмнат по-скоро.
37
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позицията на Украйна,ината й за членство в НАТО,и стремежа да задържи вече изгубени територии е нелеп.Но така става като обслужваш чужди интереси.Жалко за всички жертви и от двете страни.Ще имаме огромна икономическа криза,ако войната не спре веднага и не вдигнат тъпите си санкции.В резултат на кризата,която идва от санкциите,в близкия изток и Африка се очаква нова арабска пролет,породена от допълнителна мизерия,нови войни,нови бежанци.Познайте дали тези бежанци ще отидат в САЩ
36
2
 
3
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
До ЗЕЛЕНСКИ=ЛЕВСКИА сега искам да цитираш пример от хората, които изброи. Давам бас, че не си чел и фраза от произведенията на тези велики личности!Ако въобще можеш да четеш.