Некском: Цената за Б-лиценза значително надвиши прогнозите ни

Независимо от продължителността на търга – 6 дни и половина, процедурата бе спазена и нито един от участниците не изказа забележки по нея
1 ное 2005 10:09,

Достигнатата цена в търга за лицензии от клас Б значително надвишава прогнозираните от компанията нива. Причината за това не е пазарна, а фактът, че до търга беше допуснат оператор със значително въздействие на пазара, чиято основна задача е ограничаването на възможната конкуренция, каза Милко Георгиев, маркетинг мениджър на Некском България. Компанията бе една от трите спечелили лиценз клас Б за технологията „точка към много точки” на цена от 6,172 млн. лв.

Независимо от продължителността на търга – 6 дни и половина, процедурата бе спазена и нито един от участниците не изказа забележки по нея.

В рамките на една година от Некском ще са готови да започнат да предлагат на своите клиенти високоскоростен Интернет, телефон и факс, абсолютно независими от традиционния оператор, а на по-късен етап – доставка на съдържание – мултимедия (ТВ, видео по поръчка).

Провеждането на двата търга за лиценз А и Б по технологията „от точка до много точки” е доказателство за реалното либерализиране на телекомуникационния пазар, смятат от Некском. На практика за първи път конкурентни оператори на компании със значително влияние на пазара получават технологична алтернатива, позволяваща широколентов достъп до крайния абонат.

Некском България е основана през 1998 г. Компанията е със 100% участие на  американския оператор Nexcom Telecommunication LLC, която е петата компания в световен мащаб, развиваща технологията пренос на глас през Интернет (VoIP). Некском България има изградена национална мрежа в 28 града.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации