Всеки трети вносител на коли нарушава данъчното законодателство

Предстои проверките на търговци, които внасят стоки от ЕС и при които има повишен риск от ДДС злоупотреби да се извършват периодично
14 авг 2008 11:50,
2
Всеки трети вносител на коли нарушава данъчното законодателство
Снимка: Булфото

Над една трета (1/3) от проверените вносители от ЕС на мобилни телефони, леки автомобили и резервни части за тях нарушават данъчното законодателство, съобщиха от НАП.

Това установиха служителите на Националната агенция за приходите при проверки в 162 обекта за съхранение и продажба на такива стоки на територията на цялата страна.

Инспекторите на НАП са отчели, че има съществени разминавания между количествата на стоките, описани в счетоводните документи и тези, открити на място при инвентаризациите. На всички предприемачи, при които са открити нарушения, са възложени ревизии.

Предстои проверките на търговци, които внасят стоки от ЕС и при които има повишен риск от ДДС злоупотреби, да се извършват периодично.

Проверките са част от мащабната кампания, която НАП предприе от началото на 2007 г. за засилване на контрола по спазването на данъчно-осигурителното законодателство след приемането на страната ни в ЕС.

Те целят да минимизират риска от недеклариране на вътрешнообщностни придобивания и съответно невнасяне на ДДС в бюджета. В тази връзка през август бяха възложени и проверки на търговци, при които се забелязва значително нарастване на количествата на стоките и материалите в счетоводните им баланси през последните години.

„Проверките и ревизиите в секторите от икономиката, които крият риск от данъчни злоупотреби, няма да спрат. Искам да уверя всички, че служителите на НАП ще продължат да вършат своята работа по опазване на интересите на цялото общество. Защото тези, които си позволяват да откраднат от хазната, на практика лишават от права всички останали съвестни данъкоплатци”, заяви по повод на проверките изпълнителният директор на НАП Мария Мургина.


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
Добре де, и като сте ги открили, защо веднага не са им наложени глоби над 500 000 лева, ами ще им налагате ревизии ? Вие нормални ли сте ? Ми те ще изпокрият всичко сега, и на ревизията ще ми откриете нали се сещате кое ?Е-*** скапаната държава е това България, открили нередности, ама сега пак ще проверяват ... а да измрете докато проверявате ви подкупна и продажна :)

Спонсорирани публикации