По-привлекателни сме за чуждите инвеститори от Румъния

Очаква се най-голяма част от предстоящите нови инвестиции в ЦИЕ да бъдат привлечени от Русия, България, Хърватска и Украйна
9 сеп 2008 14:56,
2
По-привлекателни сме за чуждите инвеститори от Румъния
Снимка: Булфото

За периода април-юли Румъния е слязла с две места в класацията на най-предпочитаните страни за инвестиции в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), показва индексът на бизнес доверието на Ройтерс и австрийската банка OeKB. В края на наблюдавания период северната ни съседка се нарежда на четвърта позиция, става ясно от информация в румънския вестник Gardianul.

България пък се изкачва нагоре и заедно с Полша изпреварват Румъния. Покачването на доверието в нашата страна и в Полша е съвсем леко, но достатъчно, за да изпревари това в Румъния, която досега е била предпочитана пред България от немалко чуждестранни инвеститори.

Индексът на доверието на инвеститорите в бизнес климата в Румъния е спаднало чувствително през юли - до 53 пункта, в сравнение с 60 през април и 66 пункта в началото на годината. Индексите за България и Полша са на ниво 57 пункта, спрямо 59 и съответно 56 през април.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
е как не?! корупция, мизерни данъци, евтина работна ръка, никакви екологични ограничения... да продължавам ли?

Спонсорирани публикации