Гърция търси финансиране от Китай

Страната се опитва да продаде на Пекин до 25 млрд. евро облигации
27 яну 2010 10:34,
52
Гърция търси финансиране от Китай
Снимка: GettyImages/Guliver Photos

Гърция се опитва да убеди Китай да закупи до 25 млрд. евро от нейните държавни облигации, чрез които страната иска да финансира огромните си дългове, предава Financial Times.

Американската инвестиционна банка Goldman Sachs лобира за сделката пред китайските власти, които отговарят за управлението на огромните валутни резерви на страната.

Гръцкият финансов министър Георгиос Папаконстантину заяви, че ще посети Китай през февруари по време на т.нар. road show за представяне на емисията.

Според Financial Times в разговорите между Goldman Sachs и китайските власти е ставало въпрос за емисия в размер на 20-25 млрд. евро, но Пекин не се е съгласил на предложението.

Предполага се, че по-скромна сделка от порядъка на 5-10 млрд. евро може да бъде постигната по време на посещението на Гари Кон, ръководител в Goldman Sachs, в Атина този месец.

Вижте още 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Някой да ми поясни , моля ! Валутен борд не значи ли , че държавата ,в която е въведен е фалирала ?! Слушайки нашите корифеи икономисти , излиза , че сме наи добре финансовата държава ! Четейки повечето коментари тук , излиза че е така ! Явно сме единственият народ , който си заслужава мизерията , която го е налегнала , а и май си ни харесва да сме на този хал !
49
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Виждам, че на много хора тук им се иска Гърция да страда ! Само не мога да разбера с какво ви е виновна Гърция , че тук в България са ни управлявали продажни политици ?! Бихте ли ми припомнили кой е последният достоен държавник начело на БГ , 4е нещо не се сещам !
48
0
 
0
 
! Отговори
bvb преди 14 години
Изглежда Китай се превръща в най големият кредитор в света.В начолото на кризата първи бяха "сащ" сега Гърците кой е следващият...Някои пророчества вече започват да се збъдват.Новият световен лидер ще се казва КИТАЙ.
47
0
 
0
 
! Отговори
edmon преди 14 години
V Odrin e palno s gartsi.I ako bulgarite mogat da badat malko tarpelivi,gartsite shte im doidat na raka.Sega bulgarkite shte im vrashtat
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ГРАКА-какво е това бе селянин?кой знае от кое загубено село си отишъл ...на "запад'!Живеят,ама сега ЩЕ СИ ПЛАЩАТ,а за отиването-ДИВАНЕ ПРОСТО,ако в" ГАРЦИЯ" има 150 хиляди български работници/половината сезонни на "богатите"фАрмери/,ТО 1,500000 ИМ ПЪЛНЯТ Жобовете на "гарците" по "грацките"курорти!
45
0
 
0
 
! Отговори
china преди 14 години
очаква се след гърция испания да *** на китайската банкова порта просто във момента гледат как ще завършат обстоятелствата със гръцките облигации.................
44
0
 
0
 
! Отговори
graka преди 14 години
6tego duhash ti 45e ako te vikat da rabotish tam vednaga 6te otidesh smotanqk parvo nemojem dasi vidim nashta darjava kolko e smotana 4e naroda raboti tuk samo za nqkakvi vav parlamenta 6te govorim za gr qgo duhaite vsichki vav bg
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те май вече си доминират. Защо гръцкото правителство иска заем от Китай, а не от САЩ или ЕС да речем? Много просто - те и САЩ и страните от ЕС се чудят как и те да си оправят бюджетните дефиците, а пък за подобни заеми и дума не може да става дума. До 5 години когато Китай стане и най-голямата икономика в света, а и следователно покачи вътрешното си търсене и стане най-големия пазар в света, ролята на САЩ на световен лидер тотално ще избледнее.
42
0
 
0
 
! Отговори
graka преди 14 години
ei prostaci otidete da vidite garcite kak jiveqt neshtasnici kotoe smotana darjava zarat tui li im tarsim huq tam a kolko bg rabotqt tam we smotanqsi garciq nemojem daq stignam i sle 200 g vij te horata kak protestira a ne kat nas se prodavame po za edno dupe nai nakraq vi kazvam davi *** maikata svinska podlizurkovci balgariq 6tee dobre ako ni vzeme nqkoq darjava ot balkanite za da moje dani bvkara malko vav red duhaite smotanqci takiva
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хайде икономически експерти. чакам да чуя гениалните ви теории и изводи за това какво ще стане от тук нататък. нека изказването на тъпите ви теории започне....СЕГА !!!
40
0
 
0
 
! Отговори
БОБИ преди 14 години
ГЪРЦИТЕ СА ТЪРГОВЦИ НО ТОЗИ ПЪТ ЩЕ ГО ИЗДУХАТ
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Гърция е била от първите държави които покрепиха членството на България в ЕС и е приела много Българи да работят там също така Гръцките фирми което деистват в Бг отворят нови работни места..Стига с тези Турцки пропаганди понеже съм разбрал че повечето са турци и исмислени ''древни'' македонци които коментират в този саит както и в всичките Бг саитове и форуми..Гърците фармери притежават правата си на всяка цена, Българите имат много да учат от Гърците
38
0
 
0
 
! Отговори
safa преди 14 години
Aбе минете пустата граница,отидете поне до Серес вижте малко и тогава пишете за гърците и държавата им.С тази дървена ваканция виждам,че много са се увеличили разбирачите.
37
0
 
0
 
! Отговори
Фред Астор преди 14 години
Свиквайте с такива новини и учете китайски език.Англииския език ще е работен само за проститутките и крадците.След 10 год. Китай ще доминира в света.2009год. китайската икономика приключи с растеж от 8.9%,подобен растеж очакват и през следващата година.
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браточк, сам си говориш !
35
0
 
0
 
! Отговори
това ми хареса :)) преди 14 години
ПРЕДЛАГАМ ИДЕЯ !!! Тия *** винаги са се опитвали да ни пречат,като се започне от членството ни в ЕС ,че се стигне да продажбата на наши стоки на техния пазар...Затова предлагам да се обяви бойкот на закупуването на гръцки стоки от магазините и да се пропагандира хората да не отиват на почивка или екскурзия в Гърция..А и данъчните да започнат проверка в гръцките фирми,ще видят какви нарушения има там,от неплащане на заплати,осигоровки до използване на хората като роби,особено в шивашките фирми
34
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Купувам гръцки остров ! Изгодно !
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
1. Финансова ревизия на всички фирми с гръцко участие.2. Пускат се слухове и после се обявяват гръцките банки в БГ за несигурни.3. Боикот на гръцките стоки, тотално.4. Блокади и от наша страна по великден, гергйовден, лятото за курорта. 5. Непрекъсната административна атака в Брюксел и вадене на кирливите им ризи. Има и още номера, ама дали има политици да го организират и изпълнят не се знае, вероятно не.
32
0
 
0
 
! Отговори
Марсиано преди 14 години
Марсианци ще финансират гърците.
31
0
 
0
 
! Отговори
ДЕД преди 14 години
То ва с заема нема да стане но ако внесът малко китайци всичко ще се оправи.При нас в Илийнци само са китайци и всички стоки са само китайски.Само мълчат и нощем работят коага се обадят обаче става мноаго късно.