Държавният дял в Е.ОН България отива на борсата

Според Трайчо Трайков това ще привлече голям инвеститорски интерес
11 май 2010 10:50,
98
Държавният дял в Е.ОН България отива на борсата
Снимка: БГНЕС

Започва процедурата за приватизацията на миноритарния дял на държавата в електроразпределителното дружество Е.ОН, заяви енергийният министър Трайчо Трайков.

Държавният дял в групата, която има две поддружества у нас, е 33%.

Ще се започне с избор на инвестиционен посредник, който ще помага на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, така че се предвижда листването на практика да се извърши след три до пет месеца.

По думите на Трайков листването ще привлече значителен инвеститорски интерес. Министърът не назова очакваната сума от продажбата, а единствено уточни:

"Само от едното от дружествата очакваме сумата да бъде колкото от продажбата на Булгартабак".

Трайков допълни, че Е.ОН България е в добро състояние и печалбата на компанията за миналата година е около 55 млн. лв.

"В зависимост от обстановката и резултатите от листването ще видим как ще се процедира с държавния дял в другите ЕРП-та“, посочи още той.

Какво още каза Трайков
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
1
 
! Отговори
тони преди 13 години
бавно се оправят бакийте на три правителства , ако Б.Б. се реши на голям риск точно за две години всичко ще се оправи.Но за сьжаление и неговите хора имат сделки с предишните правителства и затова се действа по меко и го отнася просто масовият човек а се знае че от бедняк по лесно се взима
89
0
 
1
 
! Отговори
гневен преди 13 години
така ЕРП-тата ще си изкупят дяловете и вече никой нищо не може да им каже.
88
0
 
1
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Тя, държавата, отдавна е на борсата цялата, но въпроса е ,че няма кой да ни купи-само ядове с нас.За това ще ни почакат да се попържим в собствен сос, и ще ни вземат все пак, но на безценица, като дърта ***,почти умираща от глад.Жал ме е че пиша така за родината ни, но за мен това е самата истина.
87
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами съберете от 7 милиона души по стотина лева и си купете електроразпределението. какво са сто лева срещу евтин ток и стабилно напрежение. После по същия начин и в водата и т.н. Само че вие не може да съберете парното за един вход...
86
2
 
3
 
! Отговори
an преди 13 години
SPASENIETO E DA SE IZBQGA V BQLA DARJAVA. VSI4KI KADARNI IZBQGAHA O6TE PRES 90 te GODINI. TUKA SME BABI4KITE, STARCITE, MUTRITE, I ELEKTORATA DETO KA4VA NA VLAST SAMO OLIGOFRENI. OT ABSURDISTAN DARJAVA NE STAVA. KLATENETO E V PALNA SILA, VE4E 20 GODINI. TOVA AKO BE6E NQKOQ PROSTITUTKA, 6TE6E DA I SKAST ZADNIKA. NQMA NAROD B ABSURDISTAN, IMA OVCE KOITO SAMO BLEQT I GLEDAT TAPO.
85
0
 
7
 
! Отговори
MоРсКи преди 13 години
На 10000% подкрепям мнението на г-н Атанасов за забаваниата и стабилноста което е другия проблем... неможе в 21век в един от най-големите градове да има отклонения от 140 до 310 волта! А за спиранията.. няма да коментирам колко пъти са ме спасявали UPS те поради факта, че е нямало ток с часове... е тва е просто абсурдно. Едно време преди да дойдат тия маймуни не помня какво е тва токов удар или спиране на тока(нямам предвит когат бяха режимите на ток!)
84
1
 
8
 
! Отговори
Атанасов преди 13 години
До 83Май не се славиш с интелект. Е-он бави вкарване на вятърни електроцентрали, и непрекъснато покачва електричеството, предлага лоша мрежа, която е нестабилна. Да не говорим, че това са главни за една страна предприатия и не е нормално да са частни. Няма нормална държава, която да не притежава свои собствени ток, вода и комуникации.
83
1
 
4
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Никъде няма да заминавам в България съм роден и тук ще си остана който иска да заминава някъде си...Това е за мен родината и никъде другаде не бих отишъл ако ще и тока да е по 1 стотинка на месец.
82
0
 
5
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Да бе то е ясна далаверата с "излекуваните" електромери която си пак тяхна... И техни служители с/у 300-500 лева ходят да ги "излекуват" а после ЕРП то те глобява то тая схема са замесени Българите спор няма! Немога да разбера в кой свят живееш ? Като каза че се съмняваш за надписванията.. Ще кажеш, че само на мен се е случвало? Ти мерил ли си си колко ток изразходваш и как ти го таксува тяхната "***" ? Щото то си има спецелизирани уреди за тая работа и то там много точно си показва точноста..
81
0
 
5
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
Мен ми е ясно, че работят хиляди Българи там! Но неможе да ме убедиш, че онея чужденци са за слава тука... Имам доста наблюдения особено над едно от ЕРП тата тъй като доста разправии имах с тях заради зашишени смедки с 4 цифрено число на апартамент който почти не се ползва.. И не само там.. имам много история с тия :) . Дори и да си прав и да не паднат цените пак съм съгласен но да се махат и да си остане държавно. И тия надписванки да спрат!
80
0
 
4
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
83... да ама никой не говори да се продават на цена по ниска от нормалната. НО в момента ЕРП тата много яко ни клатят с тока! Ама толкова много че направо ви е бедна фантазията. Може да се направат държавни и при това има 2 плюса.. единия, че тока ще падне като цена може да не е много но ще падне, а другия е че парите ще си отиват директно в държавата. Защо чужденци да вземат парите? Все едно някой друга държава да пусне БГ тя да прибира пари те .... това е ПЪЛЕН АБСУРД!
79
0
 
5
 
! Отговори
Атанасов преди 13 години
Продайте тока, продайте водата, продайте комуникациите и после се чудете защо цените скачат и кризата се задълбочава.
78
0
 
4
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
79 ти , като си много кадърен що не заместиш Министъра и да оправиш БГ ? А ? тъ*ак
77
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
поредната олигофрения. Хайде да смятаме 33% от 55млн. печалба прави 18, 15 млн. лева чист приход в държавната хазна, без абсолютно никакви ангажименти. ама за кво са й на държавата тия 18 млн. като може да одерат още малко от хората. нека тия да ги дадем на някой гладен милионер. ей племе българско още колко ще търпиш тия тикви да те крадат?!? то бива то може ама.........
76
0
 
5
 
! Отговори
an преди 13 години
SLEDVA6TITE IZBORI HODETE, I GLASUVAITE PAK . OT 90 NE SAM GLASUVAL ZA NIKOI. ZA6TOTO RAZBRAH OT KADE *** VQTARA. NO DRUGITE DRUGARI, HODEHA I KA4VAHA SAMO OLIGOFRENI NA PIEDESTALA. I TAKA 20 GODINI ***, SLED *** SE IZREDIHA NA ELEKTORATA.
75
0
 
2
 
! Отговори
sdf преди 13 години
ewreiskite shemi prodyljawat
74
0
 
3
 
! Отговори
лудия преди 13 години
енергетиката трябва да е държавна изцяло не да се продава на дружества и да не е ясно дали не ни подават ток с ниско напрежение и така да израсходваме повече за една деиост и да надписват сметките.
73
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пита се, кое е вярно
72
0
 
7
 
! Отговори
МоРсКи преди 13 години
68 ми прав си НО защо им е продала такъв голям дял? Трябвало да е точно обратното да си остане държавно и да има участие на ЕРП тата! Ама наще са се продали пак! Къде в коя държава е така ?
71
0
 
3
 
! Отговори
! преди 13 години
Интересно, хем дружествата реват че са на загуба, хем не раздават дивиденти, хем ще има голям интерес и ще постигнат добра цена.Кое от всичките не е вярно?