Държавният дял в Е.ОН България отива на борсата

Според Трайчо Трайков това ще привлече голям инвеститорски интерес
11 май 2010 10:50,
98
Държавният дял в Е.ОН България отива на борсата
Снимка: БГНЕС

Започва процедурата за приватизацията на миноритарния дял на държавата в електроразпределителното дружество Е.ОН, заяви енергийният министър Трайчо Трайков.

Държавният дял в групата, която има две поддружества у нас, е 33%.

Ще се започне с избор на инвестиционен посредник, който ще помага на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол, така че се предвижда листването на практика да се извърши след три до пет месеца.

По думите на Трайков листването ще привлече значителен инвеститорски интерес. Министърът не назова очакваната сума от продажбата, а единствено уточни:

"Само от едното от дружествата очакваме сумата да бъде колкото от продажбата на Булгартабак".

Трайков допълни, че Е.ОН България е в добро състояние и печалбата на компанията за миналата година е около 55 млн. лв.

"В зависимост от обстановката и резултатите от листването ще видим как ще се процедира с държавния дял в другите ЕРП-та“, посочи още той.

Какво още каза Трайков
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
3
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Стига си писал глупости. Взимаш една информация и размахваш революционно, като знаме на барикада. Не смятам, че е нормално да се купува скъпо и да се продава евтино, но не смятам, че с приватизацията на 100% на ЕРП, този факт ще се промени. Нали твоят господар каза, че ще национализира, защо сега ще приватизира.
49
0
 
2
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Всички можем само да плюем и да отказваме да гласуваме. Това променя ли нещо? Нека си зададем въпроса какво прави всеки един от нас, за да живее в по-хубава страна. Все си траем и мълчим като овце. И докога така?
48
0
 
6
 
! Отговори
присмехулник преди 13 години
Този младеж съвсем ни взима за аборигени. Какъв инвеститорски интерес/освен на самата Е,ОН/ може да предизвика минотарен дял при този търговски закон. Някой който е имал глупостта да влезне в приватизационен фонд, да има някакво влияние с акциите си, да получава девиденти...Трайков преди да стане министър, не работеше ли сам в същото ЕРП. Ако съм се заблудил да извинява, но ако не съм да си получава там комисионната/нищо ново под слънцето българско/, но да не ни прави на ***.
47
0
 
4
 
! Отговори
пате преди 13 години
Даже и в ЕП са изчислили, че засега тока от ВъзобновяемиЕИ, като широка консумация е доста по-скъп от АЕЦ-а. Дори и заради специфичните производственни и електроразпределителни ресурси. Така,ч е АЕЦ-а, ВЕЦ, засега са най-рентабилни като КПД/цена/1 квт/час. ЧУдното е, че имаме големи специалисти, а нито един не се нае да модерницира сектора ни, под държавен контрол, а го разпарчосват. Но затова са виновни и българските икономисти, защото все реват, че искат предпирятията на борсата. Е, честито!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A ти какво правиш по въпроса? Всички се възмущавате и плюете, а никой не прави нещо конкретно. И докога така?
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ni6to ne stava ot tova pravitelstvo sajelqvam 4e glasuvah za gerb
44
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това беше неизбежно.От Европа казват кой ще е .Не се заблуждавай и никой да негласува само твърдите ядра пак ще си избират посочения.Това Демокрация си е една бутафория като социализъм ,капитализъм ,религия и тем подобни за ръководене на масите.
43
0
 
6
 
! Отговори
До Дан преди 13 години
Не повтаряй глупостите ,които говори Премиера-ел енергията от АЕЦ-а в момента е под 50 лв.Тия 90лв човека слънце ги получи като събра тока от АЕЦ,от ТЕЦ и възобновяеми източници и го раздели на три.Само ,че дела на последния който е над 220лв е под 10% в тоя микс.Ако искаш да си компетентен трябва да четеш ,а не да слушаш
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не само за тях, за никого!
41
0
 
6
 
! Отговори
пате преди 13 години
Аз не съм съвсем глупав. Виждам нещата как се развиват. Просто все се надявах някой родолюбец да е останал и да работи за възстановяването на Българският Род, на стабилна, но създадена от нас Икономика, а не продадена на външни и като техни слуги и роби. Но явно съм бил ***, да си въобразявам. Е, всяко въображение си има край - и хубавото и лошото. Просто се затварям като щраусите и спирам да ги мисля - то не останаха неща непродадени, вече. А народ, който си продава земята, активите, загива
40
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм му заглеждал носа..:)
39
0
 
4
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Я гледай ти, глупавия Dan пак се появил и пак се параноизирал :)))). А за купуването на тока не е нормално, ама кво от това? Боко Тиквата си направи фоерверка и толкова :). Що ли? Ами щото до преди 10 м. държавата я крадоха червени и турско сини, а сега я крадат гербави :))). А ако гледаш внимателно интервютата на твоя светия ще видиш, че още си милее за управлението на цар Симо (и лапкането при него). Тиквата има поне 10 изказвания, че ако Симо не го бил изтъргувал още щял да си е глав. сек у милицията, а Симо още щял да си лапка :). Ама понеше има много глупави хорица, като тебе, та направиха Тиквата премиер. Щото хубаво говорел - на просташки сленг :).
38
0
 
8
 
! Отговори
roventa преди 13 години
Никога повече няма да гласувам за ГЕРБ Никога
37
1
 
7
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
За да знаем какво ще прави правителството трябва да взимаме впредвид думите на ББ и да разбираме противоположното. ББ е един Буратино, който освен лъжи друго не умее...
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Напълно те подкрепям!
35
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Още един се усети че е в матрицата....По добре късно отколкото никога!
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво бе,ние очаквахме да ги изгоните,а вие какво правите?Сега,с колко,ще ни вдигнат тока?Не ви е срам.
33
1
 
11
 
! Отговори
Браво преди 13 години
Повече няма да ида да гласувам на избори, за никого. Мисля,ч е дори не трябва да мисля за политиката, защото като гледам от десетилетия, все се руши и продава, я на някой вътрешен човек на силните на деня, я на чужденец. Следващият път, когато отида на гроба на брат ми, дядовците ми, бабите ми, ще взема да плюя, задето бяха глупави да строят социализъм, да ги убиват свои, да ги връщат в ковчези, а всичко е било напразно. Повече няма да чествам нито един български празник, защото ги обезсмисляте.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трайков допълни, че Е.ОН България е в добро състояние и печалбата на компанията за миналата година е около 55 млн. лв.Добре де,кой продава нещо от което печели?И кой ще го купи ми е още по интересно?
31
2
 
2
 
! Отговори
Dan до Иванчо преди 13 години
Колт е Смях а Смях си ти...е нищо де ще си измислиш нови никове... и не дей да лъжеш за ***... щом смяташ ,че е нормално да се копува ел.енергията по 90 лева от НЕК а да се продава по 88 на ЕРП-тата както е до сега много си се загрижил за държавата...