Държавата ще се оправя с митниците без Краун ейджънтс

Досега са им изплатени 90 млн. лева. Не е ясно дали си е струвало
28 май 2010 15:53,
52
Държавата ще се оправя с митниците без Краун ейджънтс
Снимка: БГНЕС

По 10 милиона лева на година е плащала България на „Краун Ейджънтс”. От 2002 година до сега английското дружество е получило от държавата почти 90 милиона лева, съобщи по време на петъчния парламентарен контрол финансовият министър Симеон Дянков.

Симеон Дянков отклони въпроса дали 90-те милиона, похарчени за „Краун ейджънтс”, са дали резултат, но увери, че няма да поднови договора с агентите короната, който изтича през юни. Тяхната работа остава в ръцете на държавата – МВР, НАП и Агенция „Митници”.

Още по темата
Договорът с агентите подписа правителството на двойната коалиция НДСВ-ДПС. Дружеството е извършвало дейности по две програми, разясни Дянков.

Едната е за подпомагане на събираемостта на приходите чрез създаването на популярните „мобилни групи”. Другата е с участието на НАП – тя трябваше да модернизира финансовата администрация на митниците.
 
Според Дянков прекъсването на отношенията с англичаните няма да се отрази върху нивото на контрабандата. Тя така и така ще се увеличава, но заради кризата, обясни за пореден път финансовият министър.

Депутатът от Синята коалиция Димо Гяуров, по чието питане беше повдигната темата „Краун ейджънтс”, благодари на министъра за конкретния отговор и коментира: „На всички беше ясна неефективността на фирмата”.

На петъчния парламентарен контрол Симеон Дянков почти счупи рекорда на колежката си Нона Караджова по кратък отговор на депутатски въпрос.

Депутатът от „Коалиция за България” Драгомир Стойнев излезе на трибуната и се оплака, че чака за отговор на въпроса си от 24 март. Министърът все намирал причина да не отговори.

Наболелият въпрос на Стойнев е дали в крайна сметка държавните служители ще плащат осигуровки или не.

След като разпалено разяснява, че въпросът му, от една страна, е загубил актуалност, но от друга – не е, защото всичко, което правителството съобщава е предпоследно, Стойнев получи от Дянков следния отговор:

„Размерът на социалноосигурителните вноски остава непроменен за тази година”.

С това финансовият министър изчерпа темата, която депутатът от БСП чака вече втори месец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
1
 
! Отговори
народник преди 14 години
Посоката е вярна, дано да има сили и нерви да продължи. Течовете трябва да се спират, а заеми от МВФ да не се вземат (както предлага Костов).Те го пратиха Дянков да събира вода, със счупена делва, че и постоянно се надава вой като се опита да я запуши.....Няма лесно, опрели сме до неволята.
40
2
 
2
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 14 години
Богата държава е нашата! Налива милиони на англичани миленвелчевци пишман цар доган за една консултация 1 милион прибрал...нямам думи. Добре е най сетне се намери икономичен финансов министър, да им ореже лапането поне малко .Браво на Дянков според мен взел е правилно решение
39
0
 
0
 
! Отговори
От Жужето преди 14 години
Жужето се казва Георги Софкин от сз и се върти около спортните събития и е председател на Малките хора
38
0
 
4
 
! Отговори
зяпач преди 14 години
Е, за "Краун Ейджънтс"-а, какво толкоз - кой ял - ял, кой пил - пил, кой гледал - гледал. Само че, ние все си гледаме, а сега поредните обирници-муфтаджии ще си идат, защото на тяхно място трябва да застъпи друга разновидност - не може все едни и същи да лапат. Виж, да зяпат може, едни и същи да го правят вече двадесет години.
37
2
 
5
 
! Отговори
д-р Маймуняк преди 14 години
Бях гледал някакво старо българско порно с едно джудже, което се казваше Малкия Мук.
36
1
 
3
 
! Отговори
zhka преди 14 години
Сега тепсията ще я вземат от "Краун Ейджънтс" и ще я поднесат на следващите, които пък на тях са удобни. Това - мисли за народа и България - само трябва да си невероятен фантазьор, за да им повярваш! Много жалко!!!
35
0
 
17
 
! Отговори
любопитно преди 14 години
Отказването от тях е добре, но няма ли да се потърси най сетне отговорност от тези дето ги докараха, Милен Велчев, Ники Василев (малкия мук) веселата вдовица Шулева, където продаде енергото, Милко Ковачев с една дума цялата НДСВ мафия. Те докараха 2 пъти по големи бели на държавата отколкото БСП, а тях никой не ги закача, може би защото и ББ бе частица от тях като гл. секретар, каква ли е причината?
34
2
 
5
 
! Отговори
д-р Маймуняк преди 14 години
Е па по-добре без аристократите. По-добре ние да си лапаме рушветите, отколкото те. Стига лапачка за тях!
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ни мой тъй!
32
2
 
5
 
! Отговори
user преди 14 години
Именно НДСВ, всичките в едно гърне пърдяха /г-на ти Милен Велчев и компания/,а Бойко не остана по-назад :)
31
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
контрабандата се увеличава заради ценовата политика.на 5 лв цигари ще има 90% контрабандана 1 лв цигари ще има 10% контрабандана 50 ст цигари ще има 0.1% контрабанда
30
1
 
12
 
! Отговори
Браво преди 14 години
Кайно време беше да се освободим от това дружество. Никакъв ефек от работата на същото в страната. Пръснати са дъжавни пари на вятъра. Първите им служители които дойдоха не знаеха къде се намират .Пълен цирк.Но бързо се научиха да поркат по заведенията . Не им се излизаше от ресторанта на Австрийския в Сандански.
29
0
 
9
 
! Отговори
Желев преди 14 години
Не разбрахме Милен Велчев колко взема?
28
1
 
6
 
! Отговори
иво преди 14 години
контрабанда е имало и винаги ще има въпроса е кой да хване каналите та да потекат пари за него -обикновенно се плаща на тези които са на власт в дадения момент
27
5
 
5
 
! Отговори
клъв преди 14 години
"Според Дянков прекъсването на отношенията с англичаните няма да се отрази върху нивото на контрабандата. Тя така и така ще се увеличава, но заради кризата, обясни за пореден път финансовият министър."Е те т`ва не го разбрах!!!!!!!
26
0
 
5
 
! Отговори
боби преди 14 години
той, ами кой друг?! Това са трохите, а прехвърлянето на дълга от долари в евро е голямата, баш далавела за миленчо...*** дано тая гад, защото ни ограби.
25
0
 
16
 
! Отговори
тоти преди 14 години
защо не привикат милен велчев да обясни за тази афера той ги докара в българия?
24
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Браво ако е вярно. Не съм привърженик на ГЕРБ но това го АПЛОДИРАМ!!!!!!!!!!
23
1
 
8
 
! Отговори
нов преди 14 години
ако си спомняте ревизоро заради краун ейнджанс го махна милен велчев още тогава се знаеше че са крадци нали така?
22
3
 
9
 
! Отговори
Светлин преди 14 години
Това е първото разумно нещо, което това правителство прави.