Продължава търсенето на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене

Харченето на средства за проекта е ограничено до минимум
18 юни 2010 18:15,
96
Продължава търсенето на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

Продължава търсенето на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене, стана ясно от изказване на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Той посочи, че целта е да се намери качествен инвеститор, който да се ангажира с рисковете и ползите от проекта, съобразно участието си в акционерния капитал.

Министър Трайков коментира, че през последните месеци има неофициални разговори с потенциални инвеститори в АЕЦ Белене, но те са необвързващи.

Той подкрепи думите си със случилото се със спечелилия конкурса за стратегически инвеститор RWE, тъй като впоследствие компанията се отказа от проекта.

Още от коментара на министър Трайков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако акъла ти е колкото море, то морето е море само за амеби.
42
0
 
5
 
! Отговори
123 преди 13 години
Абе вие от това правителство кога ще започнете да си правите "оперативки" преди PR?
41
3
 
7
 
! Отговори
**** преди 13 години
Работата е там,че 5 блок е до 2017 а 6 до 2021,и след това минаваме на свещи и фенери,защото тока който ще внасяме,няма да ни го продават на нас както ние го продаваме на другите по 2.5 цента,а на много по голяма,и като мине пак през разни дружества и фирми се сещайте за какви цени ще става въпрос
40
3
 
8
 
! Отговори
somebody преди 13 години
нашите политичета(Бойко) стопират всичко защото искат да видят как те да станат инвеститори и да лапнат голямата кинта после, просто в момента се оглеждат кой да го направи от тяхно име те кинти имат и ще намерят. До колкото ми е известно ген. Батко ви има доста(няколко стотин) ветрогенераторчета.
39
3
 
6
 
! Отговори
Акъл море до 48 преди 13 години
Ако западните инвеститори искаха да имаме АЕЦ , нямаше да ни спират Козлудуй! Защо да помагат БГ да стане силна?
38
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не мога да разбера.. ако беше толкова изгоден АЕЦ Белене, що не се намират инвеститори ?! Странна работа. Единствено Русия иска да си самоотпусне кредит, който ние да изплащаме. Мнооого притеснително изглежда всичко.
37
0
 
4
 
! Отговори
**** преди 13 години
Ей тези лъжат по бетер и от ***,боко вика няма да строим,а този вика търсим инвеститори,на кого да вярва човек ??
36
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе взривете го тоя проект. Стига с тоя руски рекет. Няма да правим кефа на Р.Овч и енергийната мафия. То бива простотия ама...
35
3
 
3
 
! Отговори
Белене преди 13 години
Хора защо търсите под вола теле? Белене е проект от времето на дядо ви Тишо. И дори и тогава се намериха мислещи хора които успяха да го убедят,че предлагания вариант с по два парогенератора на реактор е опасно и е правилно да са 4-ри. При повреда в един се гасят 25% от реактора или 50% в предлагания вариант. Ха помислете малко.И сега борбата е да се пробутат залежалите парогрнератори според мене. И проблема е в риска от неправилно натоварване , а не в надеждността на системата като такава.
34
4
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
точно това исках и аз да кажа и напиша...господа управляващите да вземат да си седнат на задниците и стига са ни занимавали с тоя Белене...всичко е ясно...Белене няма да има...и не ползвайте темата за рейтинга си...на българина му е все тая вече...няма работа и не го смятат за човек и се чуди как да оцелее...а те му говорят за АЕЦ...
33
4
 
7
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Специалистите определят цената на АЕЦ Белене на 10 000 000 000 максимум, а и както 40 каза, вероятно сега и по-евтино би излязла. Тиквата каза - 26 000 000 000 - вероятно 16 милиарда са комисион за него и за грозната му любовница.42 - искам да се запозная с тебе - та след 4-5 години, като нип ринудят от ЕС да си спрем пушливите тецове (с право) да дойдеш у дома и да въртиш динамото, за да ми е топло и светло.
32
12
 
7
 
! Отговори
БКП(БСП)-КГБ Е МАФИЯ преди 13 години
АЙДЕ СТИГА ЛЪГАХТЕ НАРОДА 1 БЕЛЕНЕ НЕ Е НУЖНА НА БЪЛГАРИЯ , НЯМА ДА СЕ СТРОИ И ТОВА Е ! ТОЧКА ПО ВЪПРОСА !
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за строежа на Белене вероятно ще отидат около 4 милиарда,останалите 20 ще се източат през разни фирмички,приближени на властта
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
министър трайчо лъже и мажене може в условията на строителна криза всичко да излиза скъпо - това са глупости!цените на строителните материали се сринаха още преди година,сега беше момента да се строи евтино,ама тъпата тиква Боко взе да увърта за некакви 25 милиардаабе какви 25 милиарда бе,те цялата София е оценена на 11 милиарда,тоя иска да ми каже,че проекта Белене струва колкото две Софиициркаджии и смешници,да се заминават.толкова са некомпетентни,че лъха отвсякъде.
29
3
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Българите държат 25 000 000 000 на депозити - тоест пари колкото за две атомни централи - а в случаят ще е достатъчно да дадат около 3 000 000 000 - има механизми за това, както посочих !!!Още повече 35 е прав и ако не вземем спешни мерки, след няколко години ще трябва да избираме - или да стоим на тъмно, или да внасяме ток от тези, на които преди продавахме !!! Тогава Тиквата Б.Б. ще дойде у вас да ви свети, *** !!!
28
0
 
3
 
! Отговори
Българин преди 13 години
36 - ти не само ми ползваш никът, но и мислиш като мене.Механизмите са три, могат да се ползват паралелно - облигационен заем, продажба на акции на фондовата борса, заем срещу бъдещо потребление на ел-енергия... но разбира се до подобен *** извод не могат да стигнат нито *** - министър-председател, нито пишман-специалистите от екипът му.
27
1
 
6
 
! Отговори
Българин преди 13 години
АЕЦ Белене трябва да бъде 1/3 собственост на Българската държава, 1/3 на Българските граждани като частни инвеститори (има механизми за това) и 1/3 на чужд инвеститор... Но не виждам как ще стане това под управлението на това престъпно правителство, за което приоритет е издръжката на *** (над милиард годишно) а не енергийната независимост на България !!!
26
0
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
Що не се обърнете към народа,аз съм съгласен като гражданин да инвестирам в този проект.Гарантирайте евтин ток на инвеститорите вместо дивиденти и ще си дадем парите.Но в момента ми се струва че мафията иска някой друг да построй тази АЕЦ,и след това тя да я мениджира.
25
3
 
8
 
! Отговори
Защо ли чета? преди 13 години
Коментирайте, плюйте , показвайте компетентност. Но помислете "хаберно" . Няма скъпата АЕЦ Белене, Спираме ТЕЦ- ове с много сяра-подписали сме се като за АЕЦ Козлодуй.Спираме Козлодуй поради изтекъл ресурс,а не продължен по понятни причини. Лозунга е : По добре парафин с конец отколкото АЕЦ. Но тези , които са виновни, тогава ще се мъчат на Бахамските острови.Няма да чета повече хаберните коментари.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И кой луд ще налива огромни суми в какъвто и да е проект в държава която всеки момент може да се откаже от него........забравете скоро за сериозни инвестиции