Продължава търсенето на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене

Харченето на средства за проекта е ограничено до минимум
18 юни 2010 18:15,
96
Продължава търсенето на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене
Снимка: БГНЕС

Продължава търсенето на стратегически инвеститор за АЕЦ Белене, стана ясно от изказване на министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков.

Той посочи, че целта е да се намери качествен инвеститор, който да се ангажира с рисковете и ползите от проекта, съобразно участието си в акционерния капитал.

Министър Трайков коментира, че през последните месеци има неофициални разговори с потенциални инвеститори в АЕЦ Белене, но те са необвързващи.

Той подкрепи думите си със случилото се със спечелилия конкурса за стратегически инвеститор RWE, тъй като впоследствие компанията се отказа от проекта.

Още от коментара на министър Трайков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
10
 
3
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 13 години
АКО ГОЛЯМАТА ЯМА В БЕЛЕНЕ, СТРУВА 2-МЛРД., КОЛКО ЩЕ СТРУВА ЦЯЛАТА ЦЕНТРАЛА ,ПО РУСКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ РАЗЧЕТИ??!КОЛКО КОМИСИОННА ,СА ВЗЕЛИ ЗА ЯМАТА , ГОЦЕ,ОВЧИЯ И ХАМСТЕРА ????!!!!ЛЕСНО ЛИ СЕ ПЕЧЕ ПРЕЗ ЗИМАТА ,ОВЧА ЗАДНИЦА В БРАЗИЛИЯ????!!!
22
4
 
8
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Ако се намери друг инвеститор за Белене( което е практически невъзможно заради много тъпите ни управляващи за момента), Русия няма да прави АЕЦ-а на същата цена, а на реална, която ще е поне двойна! Така че, тъпанарите трябва да намерят и друг изпълнител, който от своя страна ще иска още по-висока цена.Трудно е , когато късогледи гласуват за ***!
21
0
 
8
 
! Отговори
До 23 преди 13 години
Да ама кажи ми български властник, който *** не лиже.Ха вземи дори Ибрикчи Аню, извинения на турците че честваме 3 март като национален празник, освобождение от турско робство, ха после противоракетни системи (американски) и ни набутва като цел на руските ракети, ами погледнете му стойката - та това си е *** а не военен министър.Някой да има обратен?
20
2
 
9
 
! Отговори
ДАФ преди 13 години
Изгонихте западния инвеститор RWE защото дойдохте на власт с руски пари.Сега ББ играе колко е западно и американски настроен.Само че парите зад него са руски.А който плаща той поръчва музиката.
19
1
 
6
 
! Отговори
Бай Симо преди 13 години
И този папуняк не знае какви ги говори.Не гледа че е девета дупка на кавала, за нищо го не бива, ами се взема на сериозно.Седи си там мирен, защитавай си енергийните монополисти, те ще ти пълнят гушката а народа , народа, че кой български политик мисли за народа?
18
4
 
2
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Какво по - хубаво от това ? Нали знаеш: Ахмак лозе копа, юнак вино пие.
17
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не може с една средна икономика България да е най бедната държава в ЕС,и да не са самесени висши чиновници,това и на един студент вече му е ясно.Народа започва да се събужда и не мисля че някои ще може да се измъкне.Отлагат проектите защото не могат да се разберат за властта и парите,затова и не ме учудва факта че хората вече не са политически фанатици а гледат по трезво на нещата
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Begai za izrael
15
6
 
2
 
! Отговори
tulski преди 13 години
" Не искаме американси бомби (PRO)а работа " Не си прав. Бомби си е по - добре. Прегледаш ракетната установка дали е наред и сядаш на сянка да си пиеш бирата. За предпочитане е отколкото цял ден да стържеш на струга.
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко води проевропейска политика която е антибългарска!!На ES go natisnaxa за Белене,Козлодуй,петроловоза защото са свързани с Русия а те лижат *** на Путин.Бойко ако не може да справи да си ходи.Не искаме американси бомби (PRO)а работа
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
RWE-Се отказа заради вашето бездействие и несигурноста в правителството.
12
1
 
6
 
! Отговори
йь преди 13 години
"но те са необвързващи" -каза трайчо, щото искаме повече %, комисионни.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, да ама на някои повече им харесва ролята на слугинажни марионетки. То ЦРУ направи пътека до София - и резултатът е налице. Никой, който се е изправил срещу Русия не е прокопсал. Никога.
10
1
 
13
 
! Отговори
doomchant преди 13 години
За толкова време - вече 11 месеца - толкова ли не се намери един инвеститор, който да си плати съвсем нормалната и установена от времето комисионна от 10% за това Белене. Какви са стипци само тия инвеститори! Хайде, то мандата ще свърши скоро!
9
23
 
7
 
! Отговори
РУСИЯ ,НЯМА ТЕХНИКА преди 13 години
РУСКОТО УЧАСТИЕ В АЕЦ-БЕЛЕНЕ ,ТРЯБВА ДА СЕ СВЕДЕ ДО МИНИМУМ.РУСКАТА ТЕХНИКА Е ОСТАРЯЛА И НЕНАДЕЖДНА.РУСНАЦИТЕ МОГАТ ЕДИНСТВЕНО ДА ПРАВЯТ ОРЪЖИЯ.ЧЕРНОБИЛ - Е ПОКАЗАТЕЛЕН ,ЗА ПРИМИТИВИЗМА , НА ЯДРЕНИТЕ ИМ ЦЕНТРАЛИ!РУСКАТА ЯДРЕНА ТЕХНИКА Е ОПАСНА ЗА БЪЛГАРИЯ!
8
3
 
8
 
! Отговори
do 5 преди 13 години
Прав си,ако е неспособен да вземе само 1 решение на ден да си ходи,че започва да ни писва от неговото мислене на глас.Тоя ще си побърка народа.Кой българин ще тръгне против руснак?Да излезем от ЕС
7
5
 
17
 
! Отговори
zo преди 13 години
Да си припомним как АЕЦ Белене остана без инвеститор. Когато недоразумението пърДянков беше изтипосан вицепремиер, той започна да прави изцепки по всички телевизии, че АЕЦ Белени изобщо не ни трябва и, че няма да даде и 1 стотинка за нея, в резултат RWE взе решение да се оттегли от проекта. След това руснаците предложиха заем, ББ и пър обявиха, че приемат само европейски пари. Просто така им наредиха от ЦРУ.
6
2
 
12
 
! Отговори
111222 преди 13 години
Най-вече на Боко "мозъка" където говори без да мисли, та дори изненада Трайков-Вие да не сънувате-обръщение към журналистите: НЕ, НЕ ТРАЙКОВ, ВИЕ ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО СТЕ В СЪН, НО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ВКАРАТЕ И БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВЪВ ВАШИЯ КОШМАР.
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко е пълна марионетка и страхливец. Само се ослушва като гърмян заек какъв му е рейтинга и го командват всички - от ЦРУ, та чак до Меркели и Берлускони.
4
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не се притеснявай, той и самият Бойко не си разбира какво говори, пък ти искаш друг да го разбере.