US инвеститор с интерес към отработено ядрено гориво у нас

Джеймс Уорлик: Представители на компанията вече преговарят
Обновена: 12 окт 2010 16:19 | 12 окт 2010 16:18,
62
US инвеститор с интерес към отработено ядрено гориво у нас
Снимка: БГНЕС

Американски инвеститор проявява интерес към дейности в България, свързани с отработено ядрено гориво, съобщи днес пред журналисти американският посланик в България Джеймс Уорлик.

Той допълни, че представители на компанията вече са идвали в България и са провели предварителни разговори, които, по думите му, са били „много продуктивни“. Посланикът обаче не назова името на компанията, за която става въпрос.

Джеймс Уорлик каза още, че смята за „положителни и окуражаващи“ действията на българското правителство напоследък, свързани с ускоряване на проектите за изграждане на междусистемни газови връзки между България, Гърци и Турция, особено като се има предвид, че с газовата връзка между България и Турция практически ще се поставя началото на реализацията на газопровода „Набуко“.

По думите на посланика за България е важно да има няколко алтернативни източника на доставки на газ. Той добави още, че България ще бъде зависима от руския природен газ още години, така че трябва „страната ни да поддържа добри и солидни отношения с Русия, която е надежден партньор в газовата сфера“.

Още новини от икономика и политика


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
отработеното ядрено гориво остава в България и всякакви съглашения за неговото изнасяне за СССР са отдавна изтекли и противозаконни на правилата в Европейския съюзследователно цената на енергията от АЕЦ ще трябва да се включи цената на предприятията за преработка и съхранение на отработеното ядреното гориво което ще направи безмислено изграждането на АЕЦ Белене
51
1
 
6
 
! Отговори
епикур преди 13 години
От обеднения уран се правят бомби и патрони,после войниците имат малко леввкимия но няма значка
50
2
 
4
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 13 години
Срещу България се води информационно-психологическа война.Целта българинът да се откаже от вечните интереси на нацията си и своята държавност!Написалият материалчето е пълен ***.За еработата на АЕЦ,зареждане със свежо гориво,трамспотрирането на отпадъците има междудтржавно споразумение между Русия и България.Всичко се контролира от МААЕ.А свързването с газа е вече целта на занятието.Ама Урко какне разбра,че "Набуко" е опера а не дестващ газопровод.Другото е за ***!
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега някой заради лична облага ще даде брашно срещу трици.
48
3
 
2
 
! Отговори
Aкъл море преди 13 години
От това може да се печели, но в Русия. Тук в БГ ще е достатъчно да купят нужните хора(желаещи много). Дори и голи обещания ще свършат работа.Ние нямаме Путин, нашият е Боко!
47
2
 
0
 
! Отговори
nakato преди 13 години
Тия управляващи няма ли да разберат че държава не се управлява като фирама. И най-накрая да си добиват поне ресурсите за сметка и печалба на държавата, не да ги раздават на ляво и на дясно и после да реват няма пари. Няма да има ***. Използвайте си ресурсите БЪлгарски, не ги давайте на други!
46
2
 
0
 
! Отговори
Стария Краставичар преди 13 години
Да не излезе после, че интерсчията за горивото е един брадат мъж, който се укривал в Афганистан, също като инвеститор. Ворлик, стиха с тия краставици бе, пък и те - ваще все зелени тикви!
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Руските услуги винаги излизат най-скъпо.
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Преди години в Русия се бяха вдигнали срещу вноса на чужди ядрени отпадъци за складиране. Тогава Путин удари по масата и разреши да се внасят френски и немски отпадъци, защото от това се печели. Това за сведение на специалистите отляво.
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отработеното гориво е гориво за реакторите на бързи неутрони , а такива има само в Япония,САЩ и Русия и тъй като уранът на планетата има за най-много 100г. интереса е нормален.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хей 47-и нищо не си разбрал!В БЪЛГАРИЯ има ЯДРЕНИ ОТПАДЪЦИ които не са паднали от небето.
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
45-ти , иде реч за "смешните партизани" и "смелите десиденти"на едните им е пратен офицер за връзкаа срещу другите половината БНА
40
4
 
5
 
! Отговори
Акъл море преди 13 години
Най-вероятно големият Бойко е представил българска територия за складиране на ядрените отпадъци на САЩ и Европа. Надявам се, приятелите на Америка да се увеличат след оказаната ни чест! От толкова много държави да избереш БГ е наистина признание за 20 годишните теманета на демократите-атлантици!
39
2
 
8
 
! Отговори
ПЕНЕ преди 13 години
Тоя ПАК изкочи от дупката си и взе да дава съвети !? ДОКОГА ?!?И защо никой не прави сравнение , колко ще ни взима този американски имвеститор , за да ни освободи от ненужното гориво??! Дали ще е по-евтино от руските услуги !?И едно уточнение : Г-н Лорлик , не само България но и цяла Европа ,още дъъъълго време ще са зависими от Руският газ ! ! ! Просто и ясно - защото от там вземат газ ВСИЧКИ - не само България !
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
44-Ако беше разбрал и какво се коментира, щеше да е добре:))))))))))))))))))
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
продължение на #43...1951 - мащабна военна операция срещу горяните...В Сливенския Балкан силите на МВР, изпратени да разбият горянските чети, достигнали 14 000 души. В ядрото им била елитната дивизия на Вътрешни войски, наброяваща 7000 човека. В нея имало дори танков батальон и дивизион катюши. Още 7000 милиционери и служители на Държавна сигурност вървели след елитната дивизия на МВР. Силите на вътрешното министерство били подкрепени от 8000 войници и офицери от армията, които блокирали подстъпите към планината.
36
3
 
2
 
! Отговори
pepi_55 преди 13 години
Майор Франк Томпсън, британски офицер изпратен за връзка с партизаните в България, е разстрелян на 10 юни 1944 г. от българската жандармерия заедно с двама български партизани. По ж.п. линията София-Мездра има село кръстено на него от много години.Това е по повод на "смешните партизани". Все пак не могат да се конкурират със "смелите десиденти" до 1989г.
35
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това изявление никак не е случайно и става по времето на тайните преговори за продължаване на договора за АЕЦ Белене. Иначе казано Русия притиска България да продължи договора за централата и да налива пари в руската икономика. В същото време умишлено се вдига шум около преработката на отработеното ядрено гориво което вече не може да се изнася извън пределите на България в изпълнение на директивите на Европейския съюз. Извода е че отработеното ядрено гориво се трупа нейде в България.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Do AmenhotepPi4 skriva6 mi 6apkata s tvoite znaniq po vsi4ko .Da ne bi da si (ili da si bil) suvetnik na prezident ili nbe6to takova vis6e zna4i.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този чиляк си действа за САЩ и срещу влиянието на Русия у нас:1) руснаците искат да вдигнат цената на газа - Уорлик вика че имаме гигантски залежи от газ2) руснаците искат компенсации за аец белене - Уорлик вика дее е завода за ядрени отпадъци без който не може да се получи разрешение от ЕК за нова АЕЦ3) руснаците викат аре че южен поток ще ви заобиколи - Уорлик вика президента на Турция и хоп подписват споразумени за строеж на газова връзка