Нова телевизия докара главоболия на собственика MTG

Заради българския си бизнес MTG ще отпише активи за 330 млн. евро
Обновена: 5 яну 2012 22:14 | 5 яну 2012 22:11, Бойчо Попов
59
Нова телевизия докара главоболия на собственика MTG
Снимка: Нова телевизия

Собственикът на Нова телевизия Modern Times Group (MTG) ще отпише еднократно активи на стойност 330 млн. евро (2,979 млрд. шведски крони), свързани с понижението на остатъчната положителна репутация след придобиването на телевизията, съобщиха от MTG.

Групата придоби медията през 2008 г. за 620 млн. евро, припомнят от компанията.

От MTG уточняват, че ще признаят еднократни разходи за общо приблизително 361 млн. евро (3,191 млрд. шведски крони), като операцията ще бъде отразена във финансовите резултати за четвъртото тримесечие и цялата 2011 г.

Компанията посочва, че решението е в резултат на приключилите наскоро годишни оценки на активите. Вследствие на оценката е взето решение да се закрие и губещата телевизия на MTG в Словения.

Изпълнителният директор на MTG Ханс-Холгер Албрехт пояснява в съобщение на сайта на групата, че отчисленията са предимно непарични средства и преди всичко отразяват средата в България в момента.

“Пазарът на телевизионна реклама в България все още не се е върнал към растеж”, отбелязва Албрехт. Той допълва, че в комбинация с широкото въздействие на дълговата криза компанията е ревизирала очакванията си за развитието в страната ни, като е предприела пълно коригиране на стойността на българските активи в баланса си.

Албрехт уверява, че корекцията не отразява ангажимента на MTG към пазара и “вярата в дългосрочния потенциал на българските операции”.

MTG е един от най-големите медийни концерни в сферата на радио и телевизионното излъчване е Европа. Компанията притежава изцяло или дялове в телевизионни канали, които се гледат от около 125 млн. зрители в 35 държави в iкандинавските страни, Прибалтика, Русия и Източна Европа.

Още новини от сферата на комуникациите четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: Нова телевизияMTG
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Изпълнителният директор на MTG Ханс-Холгер Албрехт пояснява в съобщение на сайта на групата, че отчисленията са предимно непарични средства и преди всичко отразяват средата в България в момента."Още един як шамар за мутрата и бандата му. Никой вече не вярва на брътвежите на тиквата. Хората с парите бягат от държавата на мутрите. За съжаление сметката я плащат обикновените българи.
34
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нямам никакви проблеми нито с Ентиви,нито с битиви.Просто отдавна не ги гледам.Давам им 10 секунди в началото на новините само,и после чаоооо.
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
най ме е яд че взеха и диемите и постоянно менят имената и канала на мачовете че и взеха и по нова да ги пускат. Хубаво си беше в доброто старо време - знаеш си диема и диема2 и след английското събота и неделя си заспиваш пред някой филм от типа "кой ще избие най-много лоши за 1 мин"
32
4
 
48
 
! Отговори
Нов Световен Ред преди 12 години
Незнам какво ще "жертват", ама откакто те станаха собственици на NOVA, телевизията стана като BTV.И двете телевизии промиват мозъците на хората, манипулират ги и обслужват интересите на Господарите на света ...
31
3
 
8
 
! Отговори
hidko преди 12 години
Да е брочка, тва е нещо като отрицателна доходност :) ... остатъчна положителна репутация... хахахахахаааа,тез *** утепаха. напрао с кофата в главата!
30
6
 
47
 
! Отговори
АЗ преди 12 години
Х фактор беше добро предаване . Сега вече нищо интересно . Безлично ...Изумявам се от програмата на BTV - турски сериали и чалга концерти ....Горкият зрител !
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за дългосрочната перспектива - бих вметнал, че дори и да ме заплашват със сила, пак не бих гледал никоя от ефирните ни телевизии в близките 10 години, просто надали ще се състои чак толкова съществена промяна дотогава!!
28
0
 
58
 
! Отговори
G преди 12 години
Ами то ония простотии с кутии, всеки ден в най-гледаното време, Иван и Андрей, 20-минутни реклами ...
27
3
 
43
 
! Отговори
Д преди 12 години
Едни Господари на Ефира гледах по таз Нова , вече ги гледам на БТВ , голяма грешка да земат тия двама пияндурници Иван и Андрей... абе общо взето надоло отива работата..
26
0
 
76
 
! Отговори
до 26 преди 12 години
и не само адекватна, ами и с доста по-малко натрапчива реклама, тия от НОВА и БТВ не знам к"во правят, ама като почне реклама и звука на телевизора ми се услилва двойно и страшно ме дразнят с техните реклами и автореклами през 15 минути
25
2
 
6
 
! Отговори
до Ицо 17 преди 12 години
Не можеш да пишеш бе Ицо!Срамота!!!
24
5
 
41
 
! Отговори
ALi преди 12 години
Бнт и Бнт свят напоследък имат доста адекватна програма, дано да се запазят и занапред :) Успех :)
23
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не гледам телевизия от половин година и направо се родих
22
10
 
16
 
! Отговори
Монархист преди 12 години
БНТ рулз. Точка по въпроса!
21
1
 
25
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ТЕЗИ ЯВНО СА СЕ УСЕТИЛИ, ЧЕ КР. ГЕРГОВ И СИЕ . ГИ ПОМПЯТ ЯКО :0 ДС .. МАФИИ ТЕЗ ТРЪГНАЛИ ИНВЕСТИЦИИ ДА ПРАВЯТ .. ХАХА
20
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе незнам за вас, ама аз в последно време се улавям, че гледам все повече "БНТ" и "БНТ свят" страшно се кефя на старите филми дето ги дават по "БНТ свят" :))))
19
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
na sedvashtite izbori shte glasuvam za Karbovski !!!!!!!
18
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 6 добавен от: Зрителчо За да имат въздействие рекламите зрителите трябва допълнително да затъпяват.За това са турските сериали , за това новините са като за ***, за това водещите немогат да кажат две думи накръст ако не ги четат на айкю ...настройват си драгите зрители !
17
4
 
22
 
! Отговори
toni преди 12 години
Много по добра е от Б осфораТВ ,гледам само Нова,чалгаджийското БТВ отдавна му дръпнах шалтера
16
4
 
43
 
! Отговори
ИЦО преди 12 години
От момента на влизането на ониа двамата ГЛИСТА (Иван и Андрей) в нова тв аз си изтрих тази телевизия от телевизора.Да не говоря за оная гнус при Гала как се казваше ГУДЖИ ли просто деня ми се проваляше като се появяваше и расказва какво е гледала сяла нощ в Ютуб...