Германия може да предложи на Гърция мерки за растеж

Ако гърците имат идея с какво да им помогнем, ние сме готови, заяви Шойбле
12 май 2012 14:00, Красимир Ангелов
160
Германия може да предложи на Гърция мерки за растеж
Влофганг Шойбле. Снимка: Reuters

Германия е склонна да обмисли допълнителни мерки, които да подкрепят растежа в Гърция, заяви германският финансов министър Волфганг Шойбле, цитиран от CNBC.

Страната обаче трябва да се придържа към договорените реформи, допълни министърът.

"Ако гърците имат идея с какво можем да им помогнем, за да подкрепим растежа, ние винаги сме готови за разговори“, отбеляза Шойбле.

"В крайна сметка целта е Гърция отново да стане конкурентоспособна, икономиката й да расте и тя да се завърне на финансовите пазари.

За да се случи това обаче, договорените реформи трябва да бъдат приключени. В противен случай за страната няма перспектива“, отсече финансовият министър на Германия.

В петък Германия подкрепи идеята за "европейски пакт за растеж", отхвърляйки критиките, че бюджетните икономии влошават ситуацията в Гърция.

Шойбле подчерта, че Гърция сама трябва да реши дали да остане в еврозоната и че ако иска международната подкрепа не трябва да се отказва от бюджетните икономии.

"Мога да разбера гърците добре... те страдат много“, коментира Шойбле и допълни: "За Гърция няма лесен изход“.

"Сега Гърция трябва да демонстрира дали може да събере необходимото мнозинство, за да остане в еврозоната“.

Шойбле посочи, че Германия не иска Гърция да напусне еврозоната, но също и че не може да накара страната да остане.

"Разбира се ние не искаме Гърция да напусне - това е съвсем ясно и недвусмислено. Ние обаче ще сме странно правителство ако не се подготвим за всички възможни сценарии“, допълва той.

Още икономически новини от Европа четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
2
 
17
 
! Отговори
до 110 преди 11 години
Не ти ли прави впечатление колко хора тука яростно обвиняват гърците, че не работят..но никои не е проверил статистиката..така са им втълпили.. отдиха и регламентираното време са били мързел..западните били работили..средния германец работи около 1000 часа годишно, което ни прави 5,5 часа на ден..но иначе ние тъмните балкански субекти сме мързеливи.От както е Меркел на власт 3 скандала за корупция, в рамките на няколко наши държавни бюджети..но ние се хващаме за лекар взел 10 лв за болничен..
97
1
 
14
 
! Отговори
до 110 преди 11 години
учат ни да нямаме самочувствие и да се кланяме на "Запада".. да не мислим за права и да приемаме каквото ни кажат.. и така "обединената" европа на равните възможности но двойните стандарти.. америката на демокрацията но бипартииния модел.. страха от талибаните, които те създадоха. страха за хляба, които те държат. Амбицията да робуваме на мода и пластмаса и да загърбим семейство и природа.Това, което се случва в Гр ще почука и на нашата врата.
96
3
 
15
 
! Отговори
бъбърум преди 11 години
Германците след втората световна защо се юрнаха да ги възстановяват, да наливат пари по плана Маршал. Да ги бяха оставили на естествения им икономически ръст, като нас сега. Щяха да си живеят още в руините. Верно трябва да се обединим на Балканите и да им покажем на тия смотлювци един среден балкански, да си рупат безвкусните домати и мутиралите ягоди, докато заприличат и те на тях
95
1
 
12
 
! Отговори
do 109 преди 11 години
никои не се плаши от бунт..винаги ще го извъртят срещу нас, както стана и с гърците.. изкараха нормални хора анархисти и рецидивисти..по опасното за тях са осъзнати и трудно манипулирани граждани.. а най-вече такива имат по-дълбока потребителска и еколого-икономична философия на живот..недай си боже да се комбинира и с истинска хуманност и ценностна система..
94
1
 
7
 
! Отговори
бубъръм преди 11 години
Верно е, тука за нас важат други правила, двоен стандарт нещо май. Трябва и ние да се бунтуваме яко, ама де топки за тая работа. Тъжно ми е за нас, ама си е така.
93
1
 
11
 
! Отговори
до 108 преди 11 години
ти пък..Исландия, Ирландия, Белгия и Холандия те не са балкани..на немците два пъти им опрощават на пълно външен дълг, пари, които са ползвани за световни воини, Исландците си промениха конституцията и си само опростиха дълговете, Холандците и Белгийците никои не ги закача а с Ирландия нещата просто се забравиха.. *** те са друго..те го могат а ние на балканите нямаме такива права..тук ние нямаме думата...
92
0
 
11
 
! Отговори
бубъръм преди 11 години
Исландия нали и нея така я фалираха, какво става там сега не помня точно, имаше някакъв филм по - темата, ама алчните продажни политици могат да съсипят цели държави. Гърците са прави да се бунтуват, гадно ги нагъзиха
91
0
 
8
 
! Отговори
до 105 преди 11 години
Германците и за тях си не искат да работят..печелят на наш гръб, както и на гърба на гърците..
90
0
 
9
 
! Отговори
do 103 преди 11 години
приятел не се напъвай да обясняваш на простия..не се опитвай да накараш сляпото да прогледа..на българина му дай да плуе, да хули, да мрази и да се кефи на чуждия проблем..нито лошо са видели от гърците нито нищо..просто завистта на простака е нещо страшно.. тук в Бг нито една медия не си прави труда да каже какво се случва в Гърция, поради простата причина че не изнася да се каже "Гърците за разлика от нас се борят, за да не им направят това, което сториха с нас"...
89
1
 
6
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Германците работят за цяла Европа, но защо не искат да работят и за българите...???
88
0
 
4
 
! Отговори
Охранител преди 11 години
Германите работят за цяла Европа, нозащоеискат да работят и за българите...???
87
0
 
9
 
! Отговори
Do 97 преди 11 години
Имаш много грешна информация за работното време на магазините.Има си установено работно зимно и лятно работно време.По малките магазинчета работят с прекъсване, но със събота става 8 часа на ден.В големите търг. центрове няма прекъсване. Неделя е почивен ден.Днешните гъркини работят (средната класа). Гъркинята като роди, след 3 месеца майчинство е на работа(частен сектор). Дет.градини към държ/та са малко.Частните са скъпи. За това е по изгодно да се наеме жена.Богатите жени и в Бг не работят.
86
1
 
5
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
излези ли от EU ГЪРЦИЯ/ ЕВРОПА НА КОЛЕНЕ/ КАКТО СЪС /СИВ/ТОВА Е ЦЕЛТА НА USA/
85
0
 
15
 
! Отговори
до97 преди 11 години
Аз,драги , ЖИВЕЯ в Гърция и съм запознат с положението тук ! От "първа ръка" !!Това което ще видиш тук ,не е направено с лежачка и щракане на пръсти !!! Що се отнася до таверните ........гърците работят зада ЖИВЕЯТ а не живеят зада работят !
84
1
 
7
 
! Отговори
do 95 преди 11 години
къде виждаш лошо ти да има регламентирано работно време, хората да могат да си прекарват повече време със семействата си и да не се налага да се работи от 6 сутринта до 12 вечерта..хората са извоювали правата си..а ти "работливи" ми българино, които се възмущаваш на това, което е нормално, защото си приел за ненормално и недостойно работника да има привилегии не те виждам скоро да изплуваш от мизерията ти...
83
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Напишете в гугъла:КАТАСТРОЙКА - CATASTROIKA (2012)и изгледайте видеото.Ще ви се изяснят много неща, и най вече кой кара германците да са така загрижени за Гърция. Как банките фалират държави и къде сме ние в цялата тази световна игра на банкерска алчност и пари.
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Препоръчвам на "злобарчетата" да видят това : youtube/watch?v=F9zyRBVdgkc&feature=related Поне на тези които знаят малко английски !
81
2
 
11
 
! Отговори
мда преди 11 години
надявам се гърците да не върнат нито лев! откъде накъде народа. който е работил ще връща пари взети от някакви подкупни и продажни политици! дано само не ги прецакат, дано гръцкия народ не спре с протестите иначе ще станат като нас, да ги мачкат и управляват мафиоти. да живее гърция и гръцкия народ, не на капитализма и неоколониализма! вижте венецуела, аржентина, чили, бразилия, боливия, те казаха не на колониалната политика и се оправят. дано гърците направят същото, евала на крайната левица
80
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ZASHTO NA VSI4KI DRUGI EVROPEISKI DYRJAVI POMAGAT A NA BULGARIA NE ??????
79
3
 
13
 
! Отговори
1516516515615115 преди 11 години
Французи , холандци, италианци, испанци, гърци да не говорим за Америка Всички имат огромни външни дългове но никой като нашите управляващи не убива народа си и не го поробва така както Герб направи

Спонсорирани публикации