Ню Йорк въведе ограничения за продажбата на бензин

Щатът е понесъл щети на стойност 33 млрд. долара заради Санди
9 ное 2012 16:08, Петя Славова
30
Ню Йорк въведе ограничения за продажбата на бензин
Снимка: Reuters

Заради недостига на бензин в Ню Йорк след преминаването на урагана Санди кметът на града Майкъл Блумбърг призова за въвеждане на ограничение за количеството и реда на снабдяване с горивото, съобщи Интерфакс.

На брифинг Блумбърг обяви, че зареждането на бензиностанциите ще става според номера на автомобила, като номерата, завършващи на нечетна цифра, да зареждат на нечетни дати, а завършващите на четна цифра – на четни дати. „Новите правила ще влязат в сила от петък сутринта“, обяви той.

Кметът отбеляза също, че правилата няма да важат за колите на спасителните служби, а изключения ще бъдат направени и за още няколко типа служебни автомобили.

„Ню Йорк страда сериозно от недостига на гориво. Към днешна дата в града работят само 4 бензиностанции“, съобщи той.

Същевременно губернаторът на щата Ню Йорк Ендрю Куомо обяви, че щетите, нанесени на щата от Санди, се оценяват на 33 млрд. долара. „Това е огромна сума“, подчерта Куомо.

Освен това той съобщи, че тази сутрин местно време в Ню Йорк ще бъде отворен за движение автомобилният тунел, свързващ кварталите Манхатън и Куинс.

Общият размер на щетите, причинени от урагана на източното крайбрежие на САЩ, се оценяват на минимум 50 млрд. долара.

Още новини от бизнеса, четете в Investor.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
3
 
3
 
! Отговори
морски преди 11 години
Ако не друг, то поне природата си го връща на американците.Грабят от целия свят,но рано или късно всичко се връща!
15
7
 
3
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Само си представете вместо Синди или някоя друга , към Ню Йорк полетят Северно корейските балистични ракети , каква чудесия ще настане в 6-те големи града , които са на мушката !
14
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бензоностанциите на Лукоил и без това са като някой исторически музей.Влизаш и нищо ново няма.Горива-съмнителни,масла руски и никой не зарежда от там.Но помните ли кой продаде Нефтохим на Лукоил.Аз помня-ИВАН КОСТОВ!Преди това никой не бе чувал за Лукоил.Това е историята.И не бива да се забравя!
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
13. Знаеш ли че имам познати американци ,които не зареждат от Лукоил. И казваха Путин ги е съдил тези !
12
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
братски американски народе ,НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ ОТ ЛУКОЙЛ ,ГОРИТЕ КАТО БАЙРАМСКИ СВЕЩИ
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега ще ни разберат!
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
5. Проблемът не е в 33 мил щети. Проблемът е че работят 4 бензиностанций в NY. И хората се редят на опашки по 2 , 3 часа . Освен за колите си , харчат бензин за генераторите си -за ток и отопление, за топла вода на газови прибори. Моите сватове живеят в NY и нямат ток. Пригодили са се да използват и други средства - камини, газови котлони. Добре че не са наводнени. Но други наши българи, младо семейство с детенце са наводнени и са изхвърлили мокети и мебели . Малко е дълъг процеса на поправяне .
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
кога ще ни стигнат американците,тука отдавна ни го въведоха с цената
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЧЕСТИТО НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ! ВЕЧЕ ИМАТ РАБОТЕЩ КОМУНИЗЪМ!. СКОРО ДА ОЧАКВАТ РЕЖИМ НА ТОКА 1:2, ТИКА ИМА ТУКА НЕМА, А ЗИМАТА 1:4.МАЙ ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ НЕ САМО КОМУНИЗМъ СЕ Е СДУХАЛ!
7
4
 
17
 
! Отговори
Лукойл преди 11 години
От днес пропан бутан е увеличен за пореден път изкуствено и вече се зарежда за 1.42 лв. благодарение на алчността на Лукойл. До края на 2012 г. ще стигне 1.50 лв. за литър.Нека всички да спрем да зареждаме горива от Лукойл! Нека ние хората да регулираме ценовата им политика!Виждат, че всичко минахме на газ и метан за да ни е по-евтино и постоянно гледат да ни чукат.Ние не сме овце!
6
7
 
24
 
! Отговори
666 преди 11 години
ОБЪРНЕТЕ СЕ ЗА ПОМОЩ КЪМ ИРАН.Хаменей и Ахмадинеджат няма да ви откажат.Сделка ще има , но не срещу хартийките ви наречени долари , а срещу това което произвеждате.Проблема ви е, че освен войни и насилие вие друго нищо не произвеждате.На никой не сте нужни.Това е само началото на вашия край.
5
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
E kakvo iskate Intel i AMD li da falirat?Ami togava direktno otivame v kamennata era.Az ojelavam USA barzo da se opravqt,za6toto to4no te dyrpat naukata i tehnologiite napred.
4
11
 
20
 
! Отговори
Че Гевара преди 11 години
Опааа, братята хамериканци , май бавно но сигурно са тръгнали към купонна система - щом 30-40 млрд. им объркаха ***.ето, май ще излезе вярно,че си имаме работа с картонена кула...
3
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ега фалират! Мръсни американци! Държава съзададена от престъпници и дезартьори сега управлявана от роби и евреи! Всяват смърт по цялото земно кълбо и ако смъртта има име то със сигурност е "Съединени Американски Щати"
2
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
50 милиарда-толкова изхарчва американската армия месечно за да трепа парцаливи талибани със стелт самолети,лазерно насочвани ракети които могат да уцелят ябълка от 2000 мили и умни бомби за по половин милион долара бройката.Пехотата отделно-те са направо без пари.Това са някакви жалки стотинки за тях.
1
2
 
26
 
! Отговори
преди 11 години
Напечатаха си количествените улеснения в толкова милиарди долара и природата взе че си ги прибра обратно