Камиони пробват да пробият блокадата на Капитан Андреево

Трима са пострадали при инцидента тази нощ
Обновена: 11 фев 2014 11:49 | 11 фев 2014 11:47, Анисия Иванова
39
Камиони пробват да пробият блокадата на Капитан Андреево
Блокадата на КГПП "Капитан Андреево". Снимка Impact Press Group

Трима души пострадаха при инцидент тази нощ, след като около 3 часа камиони на фирма от Пещера преминаха през блокадата, организирана от техни колеги на ГКПП "Капитан Андреево". Шофьорите на тировете на фирмата са се изнервили от чакането на пункта и решили да пробият блокадата, за да преминат на турска територия, предаде Impact Press Group.

Два камиона са преминали с висока скорост и са блъснали двама от стачкуващите. По-късно водачи от същата фирма нападнали и пребили още един протестиращ. Според очевидци камионите връхлетели с висока скорост около 3.45 часа на ГКПП-то.

"Двама-трима колеги са ударени. Общо взето състоянието им е добро. Спаси ги здравият разум, че се отдръпнаха. Дежурните, които бяхме тук, се опитахме да ги спрем, полицаите също се опитаха да ги спрат, но не успяхме. Полицаите и ние се дръпнахме встрани. Успяха да влязат в границата, но в момента са задържани. Успяхме да ги пресечем с автомобила, който е на самата граница, отвън останаха 4-5 автомобила. Полицаите разпоредиха да обърнат и ги върнаха нанякъде, а камионите, които са навлезли навътре, ще бъдат върнати обратно”, разказа Тодор Ингилизов, представител на „Автотранс”-Стара Загора.

Още по темата
По думите му тези превозвачи ще понесат последствия за действието си, тъй като не са изпълнили полицейско разпореждане да спрат. „Мисля, че е имало и пияни сред тях, но това ще кажат вече полицаите”, каза още Ингилизов.

От хасковската полиция съобщиха, че един от водачите на камионите, направили опит да преминат блокадата на пункта, е употребил алкохол. На собственика на пещерската фирма е съставен акт за неизпълнение на полицейско разпореждане от граничните полицаи. Няма пострадали хора, има един с ожулена ръка.

Организациите АЕБТРИ и СОАТ категорично се разграничават и осъждат провокативните действия на превозвачите, каза пред "Фокус" инж. Койчо Русев, председател на Националната транспортна камара. По думите му има хора, които не се съобразяват с усложнената обстановка на граничния пункт, които са нарушили правилата или търсят провокация.

Блокадата на ГКПП „Капитан Андреево” остава. Още вчера товарни автомобили блокираха пункта, като се пропускаха  само леки автомобили и автобуси.

Причина за блокадата е проблемът с квотите за трансграничен превоз. В края на миналата седмица българските превозвачи се заканиха, че ще блокират едностранно границата с Турция, докато не се намери решение на проблема.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
ДПС преди 10 години
Лошото е г-н Димитър Ганев че на дърти години станахте за резил.
24
0
 
0
 
! Отговори
БСП преди 10 години
Нали, щяхте драгими управляващи да изкорените корупцията? Дали някой ви вярва? Направихте цирк с конкурсите за директори в ИА"АА" преназначихте хора които ви пълнят партините касички, друг откровен крадец от магистрална полиция пък го направихте директор, това се казва професионализъм. Основните крадци си останаха с различни административни похвати.
23
0
 
0
 
! Отговори
Малък превозвач преди 10 години
Хора разберете, проблемите ви идват от едно место, в Турция го разбраха само тук все още НЕ. На бългаския транспортен бизнес вместо да му помага най-много му пречат членовете на управителния съвет на БАСАТ !
22
0
 
0
 
! Отговори
Малък превозвач преди 10 години
Така ще е, дано вече и малките са се усетили, че 2-3 български фирми които манипулират цялата Автомобилна администрация и Министерство на транспорта са виновни за всичко. Всичките тези заложници на границата са техни заложници, мислят си че така както безнаказано потъпкват законите в БГ така ще е и в Турция. ДА ама НЕ номера този път няма да им мине, но за съжаление потърпевшите ще са пак малките. И това ми било бизнеса, и сдружението на превозвачите.
21
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бантустански инстории - корумпирани катаджии, митничари, полицаи. Пътна настилка по магистралите, която не може да издържи тежестта на тировете, фрашкани с каруци, ***, крадци и просяци. Форуми, фрашкани с булгароиди с IQ на варен картоф.И след това пак турците им виновни.А бе прозталаци балканоидни, вие изобщо мислите ли нявга да станете народ като народ и държава като държава?
20
0
 
3
 
! Отговори
Val преди 10 години
Sega shte vidim dali ima darjava po zakon za previzite tribva da vzemat licenza na doan 69 ili pak kumat petar neichev shte go opravi
19
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Никога не храни бугарин-нехранимайко.При първия случай ще ти забие ножа в гърба,както е в случая.Турция до сега хранеше превозвачите ви, благодарение на свръхпроизводството и големия износ на турската икономика *** има такава флотилия от ТИР-ове.Иначе с тези ТИР-ове да се превозва българска стока по света ще ви замирише дъха от глад.Ето го доказателството,че хем грабите чужд труд,хем подбивате цените защото карате свои съграждани да робуват, и претендирате,че сте прави...
18
3
 
8
 
! Отговори
до 25 преди 10 години
Ей ***, ти сега да не се засегна, че страната ти която се мисли за европейска е с 97% територия в Азия при примитивите с *** (където ви е мястото)?
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А по околовръстното на София странно се разхождат САМО туркини
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Искам да заобикалят през Гърция и да им гледам сеира на *** хахахах гърците и парите ще им вземат, и ще им намерят 1000 нарушения да не ги пуснат.
15
2
 
8
 
! Отговори
янки преди 10 години
до 2 години босфора е Български,анадола си е дръжте.
14
1
 
5
 
! Отговори
ан преди 10 години
Разделяй и владей!Големите срещу малките фирми-така ще се превземе крепостта от вътре.
13
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
16, заминавай си в анадола да се отопляваш с животинска тор и да си живееш в землянката!Тук работа нямаш!!!
12
5
 
17
 
! Отговори
16 преди 10 години
Станишев е украинец, неграмотни ми резако, абе тая *** за какво ти е на главата, за да ти пази мозъка да не се изпарява ли?
11
5
 
17
 
! Отговори
до 12 преди 10 години
Заобикаляйте бе, какво чакате? Пробвайте се през Гърция.
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имало е опит за убийство на протестиращи и полицаи, те глоби пишат на собственика?!
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПУСКАИТЕ КАМИОНИТЕ НА ЛЕСОВО , ЗАЩОТО СЛУЖИТЕЛИТЕ БАНДИТИ ОТ РД"АА"ЯМБОЛ /ДАИ/ УМИРАТ ОТ ГЛАД, НЕ МОГАТ ДА СИ ОТЧЕТАТ НА ДИРЕКТОРА ДИКРАН БОХОСЯН ДНЕВНАТА МИЗА !
8
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАКОН ЗА АВТОМОБИЛНИТЕ ПРЕВОЗИ - чл.100. Превозвач,допуснал да бъдат използвани превозните му средства за умишлено препречване на свободното движение по улиците,площадите и пътищата, се наказва с имуществена санкция 3000лв. и отнемане на лиценза за срок една година.
7
40
 
10
 
! Отговори
Обратна държава преди 10 години
За какви се мислят тия протестиращи??? Че всичко им е разрешено??? Тези хора потъпкват правата на другите да се движат свободно по улици и шосета!!! Значи тия безделници се закрилят от закон и полиция а другите които работят са едва ли не нарушаващи закона!Загубена държава! Протестиращите ,които затварят пътища трябва да се водят терористи и веднага в затвора!Цяло лято страдахме от тия платени протестиращи обслужващи нечии интереси! "Протестиращ" вече е професия и занаят!
6
32
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТОВА СА ПОСЛЕДИЦИТЕ ОТ УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ КОЙТО НИКОГА НЕ Е РАБОТИЛ ЗА НАРОДА СИ А САМО ЗА СВОИТЕ ИНТЕРЕСИ ВКЛЮЧВАЩИ И ИНТЕРЕСИТЕ НА ЕРДОГАН!