Камиони пробват да пробият блокадата на Капитан Андреево

Трима са пострадали при инцидента тази нощ
Обновена: 11 фев 2014 11:49 | 11 фев 2014 11:47, Анисия Иванова
39
Камиони пробват да пробият блокадата на Капитан Андреево
Блокадата на КГПП "Капитан Андреево". Снимка Impact Press Group

Трима души пострадаха при инцидент тази нощ, след като около 3 часа камиони на фирма от Пещера преминаха през блокадата, организирана от техни колеги на ГКПП "Капитан Андреево". Шофьорите на тировете на фирмата са се изнервили от чакането на пункта и решили да пробият блокадата, за да преминат на турска територия, предаде Impact Press Group.

Два камиона са преминали с висока скорост и са блъснали двама от стачкуващите. По-късно водачи от същата фирма нападнали и пребили още един протестиращ. Според очевидци камионите връхлетели с висока скорост около 3.45 часа на ГКПП-то.

"Двама-трима колеги са ударени. Общо взето състоянието им е добро. Спаси ги здравият разум, че се отдръпнаха. Дежурните, които бяхме тук, се опитахме да ги спрем, полицаите също се опитаха да ги спрат, но не успяхме. Полицаите и ние се дръпнахме встрани. Успяха да влязат в границата, но в момента са задържани. Успяхме да ги пресечем с автомобила, който е на самата граница, отвън останаха 4-5 автомобила. Полицаите разпоредиха да обърнат и ги върнаха нанякъде, а камионите, които са навлезли навътре, ще бъдат върнати обратно”, разказа Тодор Ингилизов, представител на „Автотранс”-Стара Загора.

Още по темата
По думите му тези превозвачи ще понесат последствия за действието си, тъй като не са изпълнили полицейско разпореждане да спрат. „Мисля, че е имало и пияни сред тях, но това ще кажат вече полицаите”, каза още Ингилизов.

От хасковската полиция съобщиха, че един от водачите на камионите, направили опит да преминат блокадата на пункта, е употребил алкохол. На собственика на пещерската фирма е съставен акт за неизпълнение на полицейско разпореждане от граничните полицаи. Няма пострадали хора, има един с ожулена ръка.

Организациите АЕБТРИ и СОАТ категорично се разграничават и осъждат провокативните действия на превозвачите, каза пред "Фокус" инж. Койчо Русев, председател на Националната транспортна камара. По думите му има хора, които не се съобразяват с усложнената обстановка на граничния пункт, които са нарушили правилата или търсят провокация.

Блокадата на ГКПП „Капитан Андреево” остава. Още вчера товарни автомобили блокираха пункта, като се пропускаха  само леки автомобили и автобуси.

Причина за блокадата е проблемът с квотите за трансграничен превоз. В края на миналата седмица българските превозвачи се заканиха, че ще блокират едностранно границата с Турция, докато не се намери решение на проблема.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.