Няма постъпили плащания в сметките на НЕК от ЕРП-тата

Дружествата нямат официална позиция какви ще бъдат действията им
Обновена: 26 мар 2014 14:12 | 26 мар 2014 10:11,
62
Няма постъпили плащания в сметките на НЕК от ЕРП-тата
Снимка: БТА

До вчера нямаше постъпили плащания в сметките на НЕК от страна на ЕРП-тата, съобщи пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Припомняме, че Държавната комисия по енергийно и водно регулиране постави седемдневен срок на дружествата да се разплатят с държавната компания.

За Investor.bg от регулатора уточниха, че срокът за ЧЕЗ изтича в четвъртък -27 март, а за останалите две дружества - Енерго Про и EVN, срокът е 28 март. Датите са различни, тъй като дружествата са получили в различни дни становището на ДКЕВР.

На този етап дружествата нямат официална позиция какви ще бъдат действията им до края на седмицата.

Драгомир Стойнев съобщи още, че не се притеснява от заплахата на EVN за внасяне на иск на стойност 1 млрд. евро срещу държавата. "Подобни искове се решават в съда", допълни той.

Още новини за България четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Драгомир СтойневЕРП-та
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този Стойнев бил много безстрашен, не го притеснява иск за 1 милиард евро от EVN, не го притеснява, че Енерго-про също започва арбитражна процедура срещу България, остава и ЧЕЗ да тръгне да ни съди и ще осигурим за пет години напред работа на адвокатски кантори заради глупостите, които ръсят и вършат енергийните калинки воглаве с тази горе на снимката.
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 13 обесни каквоискаш да кажеж по ясно , с тези прости изречения тиси жалкиа
13
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
След като не спазват договора и не плащат няма съд който да е на страната на ЕРП-тата и ще си заминат със шут.
12
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО ТАКА ,ЕДИН МИСЛЕЩ МИНИСТЪР ЗА НАРОДАСИ , БРАВО И УСПЕХ , МАКАРЧЕ МНОГО ЩЕТЕ СПЪВАТ ,
11
1
 
5
 
! Отговори
do Ало преди 10 години
А, ти какъв си, форумна писарушке?
10
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УСПЕХ ЖЕЛАЯ НА ТОВА МОМЧЕ , ДАНО ИМА ОЩЕ ТАКИВА МИНИСТРИ КОИТО МИСЛЯТ ЗА ДЪРЖАВАТА , НО УВИ В ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ САМО НАТОВАРВАТ ХОРАТА С ВИСОКИ СМЕТКИ В ПОЛЗА НА ТЯХ , ТО НЕБЯХА ЗЕЛЕНИ ЕНЕРГИЙ , И КАКВО ЛИ НЕ ,УСПЕХ НА ТОВА МОМЧЕ
9
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дълбоко вярвам че министър Стойнев ще назначи нов служебен управител на ЕВН и тога ва ще видим дали имат въобще основание да искат 1 млрд.лева.Само да не стане че трябва да връщат.
8
8
 
13
 
! Отговори
Апо преди 10 години
Този другар е типичен кабак,който след като са го назначили за министър си е повярвал че е капацитет.....Ако не беше тъжно щеше да е смешно.кабак - коч без гора
7
3
 
9
 
! Отговори
Петър преди 10 години
Въобще и да не си помислят да ни съдят от ЕВН защото много добре зная че нямат никакво основание да искат един милиард.Само те си знаят какви инвестиции са направили но ние гражданите не сме видяли да се влага кой знае какво а и да не забравяме че когато станеше въпрос за инвестиция един г-н с очилца излизаше веднага и ни говореше за вдигане цената на тока.Така че по тази логика да не излезе че те дължат на българския народ един милиард който ги е влагал чрез постоянното вдигане цената на тока.
6
7
 
19
 
! Отговори
hit преди 10 години
Вече две ЕРП-та заведоха дела срещу държавата в международен арбитраж. Смятате ли, че щяха да го правят, ако не смятаха, че са прави имат голям шанс да спечелят.ОСТАВКА!
5
8
 
17
 
! Отговори
?!? преди 10 години
На тоя не му ли писна да му показват, колко е жалък. Пак само на него не му е ясно, ЕРП-тата заведоха дела в международния съд, а той чака още плащания.
4
0
 
20
 
! Отговори
дам преди 10 години
ще има да си чаааааааааааааааааакат жалко ,ч е ние ше го отнесем , а не другарите отговорни за състоянието на енергетиката
3
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да оставим всички други нелепости на това управление и този фъфлещ министър. нека приемем дори само този факт че едно търговско дружество е ЗАБАВИЛО плащане на ЕДНА фактура за ПРЕДХОДЕН месецл Не говорим за повече или за десетки неплатени фактури. А само за ЕДНА! -- и какво става!? . НЕК фалирал Смях и резил!!! То ако се тръгва на съд за само ЕДНА ЗАБАВЕНА фактура, цялата държава трябва да се съди.. Дори Мтел чакат две неплатен фактури и чак тогава ти спират телефона
2
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Министрите чакат превода, ха ха хапо-добре дръпнете едно заемче от два-три млрд.
1
4
 
25
 
! Отговори
Камен преди 10 години
Естествено, че не го притеснява. Нали няма той да ги плаща.