AES България вече няма да прави компромиси с БЕХ

Повече удължавания за сделката с НЕК няма да има, обясниха от AES
28 мар 2016 11:22,
9
AES България вече няма да прави компромиси с БЕХ
Снимка: архив Reuters

Ако не се изпълни сделката с НЕК, ще бъдем принудени да използваме правни средства и ще започнем арбитраж. Няма да има повече удължаване, в края на април трябва да приключим тази сделка. Това заяви Оливие Маркет, изпълнителен директор на "AES България", в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

Той посочи, че преговорите с банките за изтеглянето на заема е в краен етап и затова е "възможно, изпълнимо и реалистично" сделката да приключи през април.

"Голяма част от тези пари ще отидат в "Мини Марица-изток", това са близо 400 млн. лв. Те ще са големият бенефициер", заяви Маркет.

Маркет коментира и създадената наскоро Национална енергийна камара, в която се включват 8 компании от сектора. По думите му основната цел е да се осигури законно представителство на интересите на компаниите в енергийния сектор и да се подобри диалогът с българските власти относно енергийните реформи. Той каза още, че камарата подкрепя либерализацията в сектора, тъй като тя осигурява прозрачност.

"Дългосрочните интереси трябва да са съвместими с либерализирания пазар. Има много добри примери в Европа как нашите компании могат да се адаптират към него", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големия бенефициер - с 30% от сумата са мините.Хм добра стъкмистика.На свободния пазар да отиват - стига крадене от държавата и на гърба на всички.
7
0
 
3
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Дайте им още компромиси за да могат да лапат много пари по-дълго време!Вижте истината за шефските доходи в БЕХ и начините по които ги прикриват.Сканираните оригинални официални документи са качени единствено в "Ядрена престъпност" - блога на Георги Котев.Напишете в Гугъл: "Енергепийна калинка 1 в кабинета Борисов 1 - документи".Ще останете изумени!
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко нали щеше да закрива БЕХ защо се отказа.
5
0
 
6
 
! Отговори
Joko преди 8 години
Дълги години ни управляваха ***. В последните 25 г. ни управляват крадци и *** ! Сега да плащат тези, които взеха политическото решение и подписаха договора за "американските" централи......
4
1
 
6
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Къде е Овч.ия ....да даде неколко ценни съвета ,бе......!!????
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
smqx v zalata.
2
0
 
21
 
! Отговори
Калинка Петкова преди 8 години
А компромиса с нерегламентирана държавна помощ защо се толерира?
1
1
 
25
 
! Отговори
7 преди 8 години
Да вадят НЕК от БЕХ и да си ходи към фалит, АЕС да лапат ***