Нямало нарушения при приватизацията на Булгартабак

Проблемът бил неясният собственик на дружеството
7 апр 2016 11:14, Екип на Bloomberg
8
Нямало нарушения при приватизацията на Булгартабак
Снимка: архив Булфото

Агенцията за приватизация е установила, че няма формални нарушения по договора за приватизация на Булгартабак. Ако някоя от дъщерните компании спре работа за повече от 12 месеца, тогава би имало нарушение. От ръководството на компанията отрекоха сигнала на синдикатите, че са били изнесени две производствени линии в чужбина, като те обясниха, че са били преместени в благоевградската фабрика. Това коментира Жельо Бойчев, депутат от икономическата комисия, в ефира на Бизнес старт по Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

По думите му макар нарушения да не са били установени, коренът на проблема остава неясният собственик. Според него отговорността трябва да се търси в политическите фигури, одобрили сделката.

"Ако тогава беше предпочетен някой от големите концерни, предвид репутационните измерения, които би имал този скандал, те не биха си позволили такава ситуация", коментира Бойчев.

На заседанието е станало ясно още, че капацитетът на благоевградската фабрика надвишава 4 пъти потенциала и потреблението на пазара в България.

"Ако дружеството не се развива и няма външни пазари, може да се очакват още съкращения и тежки последици върху икономиката на страната", обясни още Бойчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sobstvenika e...... bb ili cc...Ot onova tefterche koeto taka udobno izchezna
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Panama baby! !!Nishto novo v BG
6
0
 
2
 
! Отговори
Петков преди 8 години
Бритиш американ табако спечели първия търг за покупката с цена 300 милиона долара и бъдещи инвестиции 500 милиона.Сделката беше ръководена от вицепремиера Шулева и можеше да донесе огромна полза и да оздрави бранша,защото БАТ са мерцедесът на тютюните.Великия хидрогеолог другаря доган уволни шулева и развали сделката и уреди дебелян и майка му да гушнат Булгартабак за жълти стотинки.Но БАТ купиха сръбския и румънския тютюневи монополи и с огромното си производство задушиха Булгартабак.Честито
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩО Е ПРИВАТИЗАЦИЯ ? "НАЦИОНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ИНТЕРЕСИТЕ НА СТРАНАТА СИ "- ОПРЕДЕЛЕНИЕ В ИКОНОМИКАТА КАТО НАУКА...ТАКА ЧЕ САМИЯТ ФАКТ Е ВЕЧЕ НАРУШЕНИЕ ПА АКО ЩЕТЕ И ПРЕСТЪПЛЕНИЕ....ОСОБЕНО АКО НЯМА ГЛАСНОСТ КОЙ ЩЕ Е СОБСТВЕНИКА....????
4
1
 
2
 
! Отговори
alf преди 8 години
БУЛГАРТАБАК Е ПОДАРЕН ЧРЕЗ ВТБ НА ТУРЦИТЕ. ВСИЧКИТЕ ИМ ПРОБЛЕМИ СА СВЪРЗАНИ С ТУРЦИЯ! НЕ ЧАКАЙТЕ НИЩО ДОБРО ЗА БЪЛГАРИЯ ОТ СТРАНА НА ТУРЦИЯ!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никакъв проблем няма да ! Собственикът на Булгартабак може да е лидера на ИД ! Кой вижда проблем в това ?!
2
0
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
НАЛИ ГО ПРОДАДОХТЕ НА "РУСКИТЕ ДРУГАРИ"-------КВО ИСКАТЕ СЕГА...ХА,Х А,ХАААААААААААА??!!......ЩО НЕ ПИТАТЕ КОРНЕЛИЯ НИНОВА----НАЛИ БЕШЕ В "БОРДА НА ДИРЕКТОРИТЕ"???!!!!ПИТАЙТЕ И ......ПЕЕВСКИ ...ХА,ХА,ХААААААААААА......ВИЖТЕ И ТОЙ --КВИ ПЕСНИЧКИ ЩЕ ВИ ИЗПЕЕ...!!!!
1
0
 
8
 
! Отговори
КОЙ преди 8 години
Интересен е сам по себе си факта, че не се знае собственика, съответно, няма от кого да се търси отговорност, съоветно, данъци, съответно отношение към работещите там и т.н, но иначе няма нарушение. Красота!