"Калашников" разработва оръжие без аналог – лека картечница

Ръчната картечница РПК-16 е с калибър 5,45 мм
Обновена: 1 сеп 2016 15:01 | 1 сеп 2016 15:00,
172
"Калашников" разработва оръжие без аналог – лека картечница
Снимка: Reuters, архив

Концернът "Калашников" разработва лека ръчна картечница РПК-16 , калибър 5,45 мм, която ще може да се използва и за щурмова карабина, каза генералният директор Алексей Криворучко, цитиран от ТАСС и "Фокус".

"Да, работи се върху това. На база проучване опита от съвременните въоръжени конфликти, ние разработваме лека 5,45 мм ръчна картечница "Калашников" РПК-16. По маса, габарити, точност и универсалност това оръжия няма аналози", каза той.

Криворучко допълни, че за новата картечница е разработен пълнител в повишена вместимост, който ще може да се ползва и за автоматите произвеждани от концерна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
1
 
0
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 6 години
До юбералес До 1942г. никакви автоматични пушки в Германия не са правени.Първата автоматична пушка е автомата на Фйодоров - 1914 год или тази на Мандрагон в Мексико.В Германия автоматични винтовки разработва само Валтер и то на основата на пушкана на Холек (чешки конструктор).Автомата ShG-44 мод. 1942 год. като автоматика е точно копие на АВС-36 (Автонатична Винтока на Симонов-36 год.).Голямо количество от нея попадат в ръцете на немците в 1942 год,Прилича и на картечницата БРЕН но,обърната.
114
1
 
1
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 6 години
До знаещ АК-47 е може би 70тия проект на Калашников бе ***. Преди него е имало множество не сполучливи модели. Инж. Ото Шмайзер съществува само в кухата ти кратуна. Хуго Шмайзер няма нищо общо с АК. Вече писах. Той не е инженер и през живота си не конструирал и джобно ножче, камо ли автомат. Бил е технически неграмотен.Не знам какво знаят и децата, ама ти нищо не знаеш. Не знаеш имената, не си на ясно кой коя година къде е бил. Просто си поредния чукондур дочул от тук и там нещо.
113
1
 
0
 
! Отговори
Симеон Димитров преди 6 години
Да обясня за 194568 път на кретена Хех и всички останали овце. Гениалният Хуго Шмайзер не е конструктор. През целият си живот е работил като икономист и организатор на производство в завода на баща му Луис Шмайзер. Този човек няма никакво техническо образовани е не можел да различава болт от винт. StG-44 е автомат проектиран от Луис Хйонел и Фриц Валтер (син на Георг Валтер). И двамата никога не са ходили в Русия и никога не са виждали М.Калашников.Това че са конструирали АК е инфо пръдня.
112
0
 
0
 
! Отговори
Хех преди 7 години
До знаещРеално истинското разработване на този автомат Шмайзер го е направил в една малка работилница в Полша заедно с брат си. Парадоксалното е, че немският "шмайзер" който е бил едно от основните стрелкови оръжия на фашистите няма НИЩО общо с тоя човек.
111
5
 
8
 
! Отговори
и още преди 7 години
И от 1947 оръжейният завод в Тула където се прави автомата на инж.Шмайзер не прави нищо друго освен да предъвква и модифицира изобретеното от гениалния германец
110
6
 
5
 
! Отговори
знаещ преди 7 години
До славянинИ децата знаят че АК 47-автомат калашников от 1947г е разработен от инж. Ото Шмайзер отвлечен да работи в Русия след войната под "ръководството" на члена на компартията ,неграмотния майстор Калашников.Ако Калашников беше толкова умен щеше да направи оръжието през войната ,а не три години след нея.
109
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До края на 2018 година в Москва ще издигнат паметник на Героя на Русия, два пъти Героя на Социалистическия труд, доктора на техническите науки, генерал-лейтенанта Михаил Тимофеевич Калашников.
108
4
 
12
 
! Отговори
до 142 от славянин преди 7 години
''Демокрацията'' за мен е повече от обида, защото не съществува никъде - тя е поредната ч.ф.тска шмекерия за държане на народите в робство!
107
1
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Въпросната картечница всъщност си е 5.45мм АК -74 с по-голям пълнител.
106
7
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До АнонименПрез 1935г. във фабриката на Хюго Шмайзер е изработен първия образец на автоматична пушка. (''Шмайзер''-а е картечен пистолет). По същото време през 1936г. в СССР, Токарев разработва автоматична винтовка АВТ -36. Интересно защо, през 1945г. руснаците решават ''Калашник''-а да не стъпва на разработката на Токарев, а използват тази на Шмайзер.
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ак47 свърши своята историческа роля щедро раздаван от комунистическия блок той превърна поробените народи и колонии на британците и французите в сериозни опоненти докато накрая те се отказаха от колониализма
104
4
 
4
 
! Отговори
партизанин преди 7 години
До АнонименТова,че немец държи някаква пушка на снимка не означава,че я копира, СВТе на Токарев,а АВС-на Симонов, другаря Калашников по това време е в краварника, той е кравар
103
7
 
11
 
! Отговори
славянин преди 7 години
А територия като руската се пази с оръжие, не с перални, хладилници и телевизори - това пак за тъпите ''демократчета''! Разбирам че на ''демократчетата'' въобще не им се отдава логическото мислене, но трябва да се опитва да им се обясняват елементарните неща!
102
6
 
6
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Кое е най-разпространеното леко стрелково оръжие по света!? АК! Този факт е достатъчен всички ***, злобни и завистливи ''демократчета'' да замълчат, когато фактите говорят и най-тъпият ''демократ'' трябва да замълчи! Но-о...............................''демократчетата'' са *** и упорити!
101
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ShoppС М16 или с калашник стреля на стрелбището? И още нещо-щом си спечелил мече за детето ти, тоест, детето ти е малко-ясен си ми. Ти си от новото поколение, което от ГМО и облъчване с филми за Рамбо,мисли ,че слънцето изгрява от запад, докато не се сблъска с жестоката действителност. Когато ти се падне сгода, заведи детето ти до НВИМ в София, та и то, а и татко му, поне да видят истински калашник, и цяла витрина от произвежданите в разни държави, а не само на компютъра да си го виждал.
100
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи отново, за жалките *** дето още разправят за вица че Калашника бил копие на Stg-44, да напишат в гугъл SVT-40, а после и AVS-36, да видят всъщност как шмайзерите първо сами използвали заловени пушки( точно както хамериканците са изпозлвали Калашници през Виетнамската Война), а след това са ги изкопирали мазно при проектирането на горепосочения скрап.
99
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ак 47 е чудесно оръжие. На прекрасна цена само че истинското и име е STURMGEVEER44 Нацистка разработка руснаците пленяват конструктура господин шмайзер и две години го пускат по живо по здраво по същото време излиза и прослувутия ак 47
98
0
 
3
 
! Отговори
Арончо, в грешка си преди 7 години
До anon Щурмовата пушка на германците ползува стандартен маузеров патрон за пушка, а не това,което твърдиш.същите патрони ползува и МГ. Немците са практичен народ,предпочели са да карат нафронта два вида патрони за леките си оръжия, пистолетния наПарабелум , с който стрелят и "шмайзерите", и пушечния, на Маузер, с който стреля всичко останало, дето се носи на ръка.Руснаците имат същото виждане повъпроса.
97
2
 
6
 
! Отговори
В потвърждение на124 преди 7 години
През Втората световна, немците безуспешно се опитват да копират СВТ 38 и 40.Самозарядна винтовка на Токарев, разработвана за снайпер, имаща същия принцип, от когото взаимстват по-късно идеи за щурмовата си пушка, чак след 4 години.И още нещо-неуспешно са го копирали.През войната, пленени руски пушки са били на въоръжение във вермахта,точно като снайпери, точно свт-тата на Токарев.Справки -нета.
96
4
 
3
 
! Отговори
anon преди 7 години
до разбирача на свт40 и авс36 - тези оръжия като дизайн и философия нямат нищо общо със стг44. стг44 е първото ръчно оръжие което намалява отката на цевта с цел презреждане и водене на ефективен автоматичен огън. също така 7.62х39 на братушките е почти дословно краднат от нацисткия 7.92х33. щото не може да краднеш автомата и да не взаимстваш и муницита... аман от разбирачи ей...

Спонсорирани публикации