"Калашников" разработва оръжие без аналог – лека картечница

Ръчната картечница РПК-16 е с калибър 5,45 мм
Обновена: 1 сеп 2016 15:01 | 1 сеп 2016 15:00,
172
"Калашников" разработва оръжие без аналог – лека картечница
Снимка: Reuters, архив

Концернът "Калашников" разработва лека ръчна картечница РПК-16 , калибър 5,45 мм, която ще може да се използва и за щурмова карабина, каза генералният директор Алексей Криворучко, цитиран от ТАСС и "Фокус".

"Да, работи се върху това. На база проучване опита от съвременните въоръжени конфликти, ние разработваме лека 5,45 мм ръчна картечница "Калашников" РПК-16. По маса, габарити, точност и универсалност това оръжия няма аналози", каза той.

Криворучко допълни, че за новата картечница е разработен пълнител в повишена вместимост, който ще може да се ползва и за автоматите произвеждани от концерна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До проблеми на АКТи в ръцете държал ли си АК? или само на картинка си го виждал?Стигнах до това, че селектора за стрелба се мести с двете ръце, или трябват две ръце, и спрях да чета глупостите ти надолу.За твое сведение, наавтоматаможедасепостави подцевен гранатомет, снайпер, даже уред за нощно виждане, но това не можеш да научиш от компютърните игри.Не е и необходимо, да иматезиесктри,по принцип .Върши си прекрасно работата и така.
94
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Shopp Интересно, като е толкова добра американската пушка, защо копират и произвеждат скапания Калашник? Да станем на 250 метраедин от друг, аз със скапан калашник, ти с отлично балансилрана пушка, ако щеш-и с бронежилетки да сме двамата, и да се гърмим.Ти-с дългата мерна линия, аз със скапания калашник, дето няма опция за 3 изстрела, а всеки скапан кашик може да пусне по два,даже един на автоматична.Мен нямада ме е страх, ако меулучиш по бронежилетката, а теб от 7,62?
93
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За жалките *** дето още разправят за вица че Калашника бил копие на Stg-44, да напишат в гугъл SVT-40, а после и AVS-36, да видят всъщност как шмайзерите първо сами използвали заловени пушки( точно както хамериканците са изпозлвали Калашници през Виетнамската Война), а след това са ги изкопирали мазно при проектирането на горепосочения скрап.
92
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и да го плюете, Калашника си остава най-произвежданото и предпочитано оръжие,навсякъде по света.Не знам в Русия да произвеждат М16 или аналозитеи,но в САЩ произвеждат Калашник. Това слага край на спора, кое е по-добро.Прочетох още една басня тук. Как на 300 метра калашника не дава точна стрелба, а М16 го целиш право в главата.Имаш ли представа,колкоса300 метра, и как изглежда глава на човек от това разстояние? Шопе изстрелял съм камион патрони за АК 47 ,без една засечка.
91
1
 
1
 
! Отговори
nekoj преди 7 години
До Shopp - ами вземи да пипнеш и Клашник - да разбереш разликата! Има стотина части по малко от това дето си го държал - и е доказано че при реални условия това е само преимущество, не недостатък. И в дъжд, сняг, пясък, кал и т.н. не спира - за разлика от това дето си държал...
90
0
 
1
 
! Отговори
Да бе да преди 7 години
До Shopp:"...и като цяло е пушка за война, а не автомат за бандитски разборки."Браво на теб! Щото ти сигурно си участвал лично, и във война, и в "бандитски разборки" - та знаеш, кое за какво става?
89
0
 
1
 
! Отговори
42 преди 7 години
ДО 111ПИСАХ ЗА СУХОПЪТНА ВОЙНА, ПОСЛЕДНАТА ПО- СЕРИОЗНА БЕШЕ В ИРАК, ДОКОЛКОТО СИ СПОМНЯМ. НО ОТДАВНА СА РАЗБРАЛИ, ЧЕ ПРАВИЛОТО "РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ" И "ПРАВИ РЕВОЛЮЦИИ" РАБОТИ ПО- ДОБРЕ. ТО СЕ ВИДЯ И В БЪЛГАРИЯ СЛЕД Т.НАР. "НЕЖНА РЕВОЛЮЦИЯ" КАКВО СЕ СЛУЧИ.
88
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 42Е как бе ? Тук разправят, че над 200 войни водили американците за последните 100 години ?! Как така не са водили война ?!
87
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 108По целият свят дето се бият нещастници без военна подготовка. С М16 ако се подадеш от окопа ще ти нацеля тиквата. С Калашника ще създаваш звук и разсеян огън. Другият мит за колко държелив бил калашника на замърсяване .. тотален мит. Ако не си поддържаш оръжието (за войник говоря) то ти си ходещ труп. Независимо каква е пушката. Калашников е като сопа за всеки без военна или минимална подготовка. М-16 е за професионалисти разчитащи на точна стрелба и ефективно убиване.
86
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
по целия свят ползват калашников , м-16 си я ползват само американците ,няма нужда от повече сравнения.Оръжието е просто надеждно и компактно и можеш да разчиташ на него във всякакви условия
85
0
 
2
 
! Отговори
42 преди 7 години
НА М-16 КОНЦЕПЦИЯТА МУ Е СБЪРКАНА, ПРОСТО ГО ВКАРАХА В ПОГРЕШЕН ПЪТ НА РАЗВИТИЕ, А МЕЖДУ ДРУГОТО НЕ Е ИЗПИТВАН В ПРОДЪЛЖИТЕЛНИ СУХОПЪТНИ БОЙНИ ДЕЙСТВИЯ, ЗАЩОТО ТАКИВА САЩ НЕ СА ВОДИЛИ РЕАЛНО ОТ ДЕСЕТКИ ГОДИНИ. А ТОВА ЗА ЛОШАТА СТРЕЛБА НА ЗАМЪРСЕНО ОРЪЖИЕ Е ЯСНО, НО ВАЖНОТО Е ДА НЕ ЗАСИЧА И ВЪОБЩЕ ДА СПИРА ДА РАБОТИ.
84
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калашника след 300 м е силно неточен.. много неточен. Заради механизма си, отката му е много по неприятен то М-16.Да не говорим за звука .. колко по силен е на АК. От което страда и точността естествено. При М16 тези проблеми са далеч по малки. Въобще, митовете за великият калашников и некадърните западни пушки е просто един мит и пропаганда. Нищо общо с реалността.
83
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 42От Виетнам насам М-16 се разви доста. Колко за калашника и силното замърсяване, после не можеш да улучиш средно голяма къща от не голяма дистанция. Калашника е масова стока без специални качества. това е реалността. Ако ми твърдиш че замърсено дуло има същата точност като чисто такова, ще ти се смея поне 15 мин.
82
1
 
4
 
! Отговори
42 преди 7 години
До 101Пишеш глупости. Калашникът е автомат без аналог по качества. Най- важната му особеност е, че при реални бойни действия дори силното замърсяване с прах на механизмите рядко ги блокира, за разлика от американския аналог, който се доказа като калпав във Виетнам. Даже французите и израелците произвеждат по- добри образци автомати от американците и англичаните.
81
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от Вярваме ти.Стандартите на САЩ за бедност приятелче :)))) са далеч от беднотията и мизерията в руско.
80
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До от Вярваме ти.Да разбираме ли че наличието на престъпления навсякъде, оправдава мизерията в Русия ?Нали руснаците бяха по-най-безаналогово морални ?
79
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калашников е оръжие за армия - непрофесионална такава. Оръжие дето не изисква много опит, надеждно, без нужда от много точност.М-16 - оръжие за професионален войник. Удобна, лека и високоточна. Разликата е точно като между Русия и Запада. Русия - На Нож и жертвите нямат значение.Запада - живота на войника е важен.
78
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Докато Криворучко показва на Кривоцелко как се работи с новата РПК 16, Ваня се качва в танка и поразява с един снаряд всичките мишени
77
0
 
0
 
! Отговори
от Вярваме ти. преди 7 години
До Анонимен101. Само преди ден-два, тук имаше статия, която казваше, как в Америка хората обедняват, изпадат от системата и влизат в дългова спирала, губейки всичко.Премахнаха я бързо, чудя се и как въобще я бяха пуснали. Но, да гледаме по наблизо. В Австрия демократична, член на Ес.Името Йозеф Фрицел говори ли ти нещо?Или още по-наблизо.София, един ученик убива приятеля си и го разфасова, или в Сливен, братовчед забременява малолетна? Виж първо гредата в своето око, а не сламка в чуждото.
76
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много неща са легенда при оръжията. Мускета Браун Бес се е задържал на въоръжение почти 200 години, легенда са Браунинг, Маузер, Бергмат, Берета. Както болтовия затвор на Маузер е класика, не променяна и копирана повече от 100 години, така и Калашника е машинка, която е правена от "войник за войник", както казва Михаил Калашников,и поне 100 години ще има злобно да го плюят, докато се мъчат да го достигнат.

Спонсорирани публикации