"Калашников" разработва оръжие без аналог – лека картечница

Ръчната картечница РПК-16 е с калибър 5,45 мм
Обновена: 1 сеп 2016 15:01 | 1 сеп 2016 15:00,
172
"Калашников" разработва оръжие без аналог – лека картечница
Снимка: Reuters, архив

Концернът "Калашников" разработва лека ръчна картечница РПК-16 , калибър 5,45 мм, която ще може да се използва и за щурмова карабина, каза генералният директор Алексей Криворучко, цитиран от ТАСС и "Фокус".

"Да, работи се върху това. На база проучване опита от съвременните въоръжени конфликти, ние разработваме лека 5,45 мм ръчна картечница "Калашников" РПК-16. По маса, габарити, точност и универсалност това оръжия няма аналози", каза той.

Криворучко допълни, че за новата картечница е разработен пълнител в повишена вместимост, който ще може да се ползва и за автоматите произвеждани от концерна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Вярваме ти.Чикатило да ти го припомням ли ?И една АМ нямат в руско. Преди седмица и нещо в руско умряха 4 деца от дизентерия в болница. 2016 г .. дизентерия ! тотална мизерия.
74
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Поредната безаналогова и многоходова ... бъдеща технология.
73
2
 
10
 
! Отговори
славянин преди 7 години
И фактът че калашникът се произвежда по лиценз по цял свят, вкл. и в сащ, също е доказателство че е без аналог! Това също за тъпите и завистливи ''демократчета''!
72
0
 
5
 
! Отговори
до 96 преди 7 години
НЕ ,ЧЕ ГИ МЪРЗИ АМИ ТЕ СА СЛУГИ НА МАСОНО ИЛЯМИНАТИТЕ И НЯМАТ ПРАВО ДА ПУБЛИКУВАТ СНИМКИ БЕЗ СЪГЛАСИЕТО НА ТРЕТИ ЛИЦА ,ШЕ ГИ ДЪРПАТ ЗА ПРАВА ВСИЧКИ АГНЕТА СПАЗВАТ ЗАРЪКИТЕ НА ЦИОНСКИТЕ МЪДРЕЦИ!СЛУЖАТ ИМ СЕРИОЗНО ВЕЧЕ 26 ГОДИН БЪЛГАРИЯ Е РАЗГРАБЕНА И УНИЩОЖЕНА В СЪУЧАСТИЕ С ТАКА НАРЕЧЕНИ ЖУРНАЛИСТИ И МЕДИИ !!!!!!!!!!
71
1
 
11
 
! Отговори
славянин преди 7 години
Фактът че калашника се ползва в цял свят през последните 60 години е най-доброто доказателство че е без аналог! Това за тъпите и завистливи ''демократчета''!
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До вярваме тиИ ние ти вярваме, че в Русия престъпност отдавна няма!
69
0
 
1
 
! Отговори
Нещо си се объркал. преди 7 години
До Анонимен92 Друга държава последните 20 години прави това, за което пишеш, дословно го прави, но не е Русия.
68
0
 
7
 
! Отговори
Вярваме ти. преди 7 години
До АКО НЕ МИ ВЯРВАТЕ . Пропусна само да кажеш, че ядят деца от време на време, когато не се занимават с международен тероризъм, и че нападат суверенни държави, за да им изпият петролеца или да сменят неудобен управник, не искащ да продава петрол срещу зелени хартийки а срещу злато.Срамота, стегни се, можеш повече!И това го казва човек, живеещ в държавата на телефонните измамници, и хората, биещи и изнасилващи баби на по 85 години по селата, държава, взела вече милиарди на заем....
67
3
 
6
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
За да не съм голословен, Русназите имат разработена мобилна устаномка, която в движение следи и прихваща американските крилати ракети "томахоук" , с които Америка хуманно разсипва народаи инфраструктурата на държави, които иска да "демократизира".При това, те не са опитен образец вече, има продажби в Близкия изток, и наистина са без аналог, слещу ниско летящи цели, копиращи релефа на местността.Прихваща ги и когато е в движение установката. Ако не вярнате-вижте в нета.
66
10
 
6
 
! Отговори
АКО НЕ МИ ВЯРВАТЕ преди 7 години
ОТИДЕТЕ В РУСИЯ И САМИ СЕ УВЕРЕТЕ КАКВИ ПАЛЯЧОВЦИ СА ,НЯМАТ ПЪТИЩА ,СГРАДИТЕ ИМ СТАРИ И НЕ РЕМОНТИРАНИ ,МИЗЕРИЯ ,УЖАС !
65
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пропуснахте да попитате генералния директор Алексей Криворучко за новите и уникални боеприпаси, разработвани от концерна. Те са умни, управляеми и високоточни.
64
1
 
7
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Докато вие плюете, хората разработват, учат се от войни и конфликти, усъвършенстват, и ....продават. А ние-молим се като просяци за 40 годишни "жипки" и 40 годишни самолети от Виетнамската Война.И се надяваме, да не пусне Ердоган бежанците,че само с тоалетна хартия не можем да обезпечим 2 милиона мигранти.А да, щях да забравя.Ние още произвеждаме и все още продаваме тяхните оръжия, боеприпаси, мерници, образец 60-те години, защо ли? Още 40-50 години ще е без аналог.
63
7
 
4
 
! Отговори
anon преди 7 години
боже колко мъка има по този свят. калашника руснаците го краднаха от стг44. сега ще правят пак ново "оръжие без аналог"... поредната партенка на съветската пропаганда...
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КолиоТова са глупости. Единственото кекакаво западно оръжие е ар-15 поради липсата на газово бутало и ненормално малките луфтове между триещите се детайли. Но дори и той не е чак толкова зле. В щатите от 4 години си стрелям с арка, изтървавъл съм го в пясък и прочее веднъж ми се е налагало да използвам дотиквача. Чисти се средно на 2000 изтрела и няма проблеми. Обаче слага калашника в малкия си джоб по точност и плътност на стрелбата.
61
4
 
6
 
! Отговори
ГОЛЕМ МАЙТАП преди 7 години
ТАНК АРМАТА СЪЩО Е БЕЗ АНАЛОГ - ЮТУБ КЛИП- ТАНК АРМАТА , TANK ARMATA , PANZER ARMATA .ЗАГЛАВИЕТО НАРОЧНО Е НА ТРИ ЕЗИКА ЗА ДА МОЖЕ ТОЗИ РЕЗИЛ ДА СЕ ВИДИ ОТ ПОВЕЧЕ ХОРА СПОДЕЛЕТЕ ТОЗИ КЛИП С ПРИЯТЕЛИТЕ СИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗА ДА ВИДЯТ ВЕЛИЧИЕТО НА РУСКИТЕ ОРЪЖИЯ
60
3
 
5
 
! Отговори
славянин преди 7 години
''Демократчетата'' пак *** и вият като бити *** .................което много ме радва!
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Колиоти да не искащ да кажеш че другите стрелят с калеми и фунийки ????
58
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До свинарясвинар, ако ти запаля свинарника и после продам твоите прасета с легендата че съм ги гледал сам, "на ръка" и после още 70 години продавам некви други , дали съм взаимствал или нещо не е наред? прочие това не се отнася за криваков, и другаря стоунър е участвал в "взаимстването" с пълни сили
57
5
 
9
 
! Отговори
Колио преди 7 години
100% е ясно че Калашников не е изкопирал оръжието от никого защото това е единственото оръжие в света което стреля в боина обстановка, За разлика от всички други австрийски немски американски и дори руски пушкала.Всичко останало стреля само на полигона и след един пълнител е за разглобяване за по час за разлика от АК които се разглобява за секунди и стреля и потопен в блато
56
1
 
1
 
! Отговори
прав си 76 преди 7 години
Просто лафа за че белгйците откраднали ме запали много. Неправилно се изразих и си прав и за мишата явно не случаино за него нямаше дача и прочее облаги преди перестроиката.