"Калашников" разработва оръжие без аналог – лека картечница

Ръчната картечница РПК-16 е с калибър 5,45 мм
Обновена: 1 сеп 2016 15:01 | 1 сеп 2016 15:00,
172
"Калашников" разработва оръжие без аналог – лека картечница
Снимка: Reuters, архив

Концернът "Калашников" разработва лека ръчна картечница РПК-16 , калибър 5,45 мм, която ще може да се използва и за щурмова карабина, каза генералният директор Алексей Криворучко, цитиран от ТАСС и "Фокус".

"Да, работи се върху това. На база проучване опита от съвременните въоръжени конфликти, ние разработваме лека 5,45 мм ръчна картечница "Калашников" РПК-16. По маса, габарити, точност и универсалност това оръжия няма аналози", каза той.

Криворучко допълни, че за новата картечница е разработен пълнител в повишена вместимост, който ще може да се ползва и за автоматите произвеждани от концерна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


172
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
4
 
5
 
! Отговори
свинаря преди 7 години
до 70По правилно е да се каже,че Михаил Калашников(ако той изобщо има нещо общо) е взаимствал някои неща от пушката на Хуго Шмайзер,а не откраднал. Всяка нова разработка е усъвършенстван модел на някоя стара версия. По твоята логика всички конструктори(включително американците) крадат
54
6
 
5
 
! Отговори
до 71 преди 7 години
Еми приятелю еиго ти с един коментар изреди от до достоиндтвата и силата на русия. За всяка друга дуржава ше ти трябват няколко листа а велика русия един коментар и стига. Русия не е била и няма да е истински фактор защото деиства като световна мутра рекет изнудване и заплахи.
53
13
 
12
 
! Отговори
Петракиев преди 7 години
Признавам,че преди години и аз бях фен на АК.Бях докато не пробвах други оръжия от този клас.Резултата е същият както при леките коли:хвалиш "Москвич" и "Запорожец" докато седнеш на истински автомобил и ....след това "Не искам и да чуя за руска кола".Същото е и с АК.Това,че го продават без пари,не означава,че е фантастично оръжие.
52
7
 
10
 
! Отговори
китайско менте преди 7 години
навярно ще се казва "Шмайзер ВП (владимир путин)2014Ж(жуже)..ха.ха.ха
51
8
 
13
 
! Отговори
хехе преди 7 години
До когаами за да прочетеш ""..че Русия създава нещо о различно от средство за ъбиване..." ...трябва да можеш да четеш и то не само BBC CNN Bloomberg или Bulgarian Air...Да знаеш случаино кой е най големеият производител/ексортьор на жито и пшеница за 2015 да знаеш кой е най-големият производител на Атомни Електроцентрали (за мирни цели !!!) ..Кой качва сателитите на европа и САЩ в космоса ...За експорт на нефт и газ , прокат и желязна руда ???Чети ако можеш интрнета е безплате
50
6
 
11
 
! Отговори
аре ся преди 7 години
Аре ти пъ всезнаико дет знаеш от къде белгйците откраднали да кажеш мишата от къде открадна калашника . Одговора следва за теб StG 44 произведен в германия през 43. Аре стига с тва колко е велика маикави русия аман от болни русофили
49
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
много хахоли в този сайт, като *** са щом чуят че се пише нещо за русия
48
14
 
15
 
! Отговори
кога преди 7 години
кога ще прочетем че Русия създава нещо различно от средство за убиване...примерно---МПС, кафе машини, крем за бръчки, топлийки и кабарчета....не, не бива...Тя , Русия създава ракети, автомати, подводници.....тъжно е да си руснак!
47
11
 
9
 
! Отговори
кога преди 7 години
кога ще прочетем че Русия създава нещо различно от средство за убиване...примерно---МПС, кафе машини, крем за бръчки, топлийки и кабарчета....не, не бива...Тя , Русия създава ракети, автомати, подводници.....тъжно е да си руснак!
46
1
 
2
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
До анонимния 56 .. момче не пиши глупости, явно си някой пъпчив пубер не ходил в казармата ...МП-38/40 е създадено от Хенрих Фолмер /също добър немски конструктор/ може да провериш като напишеш МП-38 в гуглето, що се отнася до модернизациийте на АК-47, те са много .. най-известните АК-74, стотната серия на Калашникав АК101, АК-102, АК-103 и т.н. скалибри 5,45 7,62 и натовския стандарт 5,56мм и разбира се най-новия модел АК-12 ..
45
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хората от 12 години се разхождат по повърхността на Марс, руснака продължава да прави кавъри на стрелково оръжие модел 1944 година. Много ясно че ще е без аналог, кой друг ще се занимава с такава дейност?
44
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците имат SAW Squad Assault Weapon от 30 години.
43
1
 
3
 
! Отговори
Праведен преди 7 години
До Крадци и мошенициГосподи, и крадци и мошеници започнаха да коментират в този форум!
42
20
 
12
 
! Отговори
Учителя преди 7 години
На Запад правят коли - московците измислят как да ги отключат и откраднат. На Запад правят лекарства - московците правят пушки. На Запад правят компютри - московците правят вируси..и т.н и т.н...Увредена нация с разрушителен инстинкт
41
3
 
3
 
! Отговори
Анон преди 7 години
До Анонимен 51Ами те копират от американците.
40
12
 
8
 
! Отговори
Крадци и мошеници преди 7 години
тия са безсрамни крадци...от 47-*** никакво подобрение...защо ли ! :) Героя Калашников, човек без образование, изобретил автоматичното оръжие на века ! Човека от масите...то бива пропаганда , ама точно това ги е изобличило....
39
0
 
1
 
! Отговори
Ali kemal преди 7 години
Do 55 ne drankai gluposti kpiro ne razbirash
38
1
 
2
 
! Отговори
Ali kemal преди 7 години
Cheta vi postovete i umiram da sesmeqqq verno lipsva kazarma v bg
37
0
 
10
 
! Отговори
Алексей Криворучков преди 7 години
Австрийския Щайер-АУГ от 1977 г.,се произвежда с четири сменни цеви с различна дължина - от 350 до 621 мм. Именно те определят и вида на оръжието. Когато към Steyr AUG с най-дългата цев се монтира сгъваема двунога, той може да бъде използван като лека картечница или като снайперска винтовка.Аналог има отдавна,и то по-добър, но за ЦЕНАТА не питайте... В това е силата на руското оръжие-смъртоносно,просто,надеждно,върши работа,почти за без пари (да не даваме аналогии с грозните жени с чар...).
36
10
 
10
 
! Отговори
9К51 преди 7 години
Брей много русофобски кратуни се събрали на сайта и ръсят глупости ...Хуго Шмайсер няма нищо общо с немския МП 38/40, просто този конструктор е бил толкова популярен, че всяко ново пушкало се е преписвало на него .. освен това филмите също свършват своята работа и МП-38/40 започват да го наричат Шмайзер. Калашников създава своето оръжие в края на войната и до днес е ненадминато по своите характеристики, америк. войници платиха с живота си във Виетнам за недооценяването на АК-47