Глоба и непуснат ток ядосали боса на "Уолтопия"

Бавим се заради смотани държавни организации, убеден е той
13 мар 2017 12:00, Анисия Иванова
70

 

Собственикът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев сподели, че две неща са прелели чашата и са го накарали да напише гневното си писмо до ръководството на "София Тех Парк". Първото, че държавата е решила да ги глоби, защото 500 кв. метра от сградата, която са решили да строят на територията на парка, не са въведени в експлоатация с време.

"Ние се забавихме със срока за въвеждане в експлоатация заради смотани държавни организации", обясни той.

Другата причина, провокирала написването на гневното писмо, е това, че са инвестирали в индустриална зона "Божурище" през 2014 година, построили са завод и е трябвало да им пуснат ток през декември 2015 година.

"Сега сме март 2017 и все още нямаме ток", посочи Пенчев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Тия юнаци от Министерството на икономиката не могат да ни прекарат ток година и три месеца, след като са обещали, пише го в нотариалния акт", допълни той.

Пенчев каза още, че не е имал съществена цел с писмото, просто се е ядосал. Той добави, че подобни проблеми са имали и с администрациите в други държави.

На въпрос дали ще плати наложената му глоба, Ивайло Пенчев е категоричен, че ще го направи "след сто хиляди съдилища".

"Нещата ще се оправят в България, но колкото по-скоро населението разбере, че чиновниците трябва да имат по-малко власт и да харчат по-малко пари, толкова по-добре", заключи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да преценя дали е прав или не, по-скоро изглежда, че принципно е прав в това, което казва. Обаче начина по който показва правотата си не е на адекватен човек. На психопат прилича тоя
11
9
 
5
 
! Отговори
hristo преди 7 години
aide begai v Las Vegas da igrash komar
10
18
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този човечец се държи като нервен селски бек. Има нещо неприятно и нагло в себе си. Навсякъде, че дремят, дремят, но той няма защо да очаква, че той е нещо повече от останалите хора. Човек който е постигнал с труда си успехи има коренно различно поведение от неговото.
9
5
 
8
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 7 години
Като държавата позволява да цица от нея и да не плаща осигуровки на реалното заплащне, ще цица. И аз да съм и аз ще цицам
8
21
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тоя плешивец преди да пише просташки писма, да си беше прочел договорите, които е подписвал, като е редил далаверата с държавния парцел.Или щото е много "готин и велик" държавата е длъжна да му дава без пари всичко, освен че не плаща данъци и осигуровки? Про*така такъм антипиар си направи, че не е истина....
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да, някъде в банановите републики може и да има по-долни от нас.Но за народ с 1300 години история, макар и пмиярска и прститутска,е срамота да сме толкова долнопробни.
6
5
 
23
 
! Отговори
Пазарджиклия преди 7 години
Този има фирма за катерачни стени, една от най-големите в света и е в България.
5
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименкато те е срам че си българин, се махай от тук. не ни трябваш.
4
16
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименБо*лук, свикнал да цица от държавата.Крие осигуровки, не плаща данъци, чака аванта от държавата, експлоатира работниците си, наглее, ама пък с про*так с претенции че е най-великия бизнесмен в Галактиката.Да иде в друга държава да произвежда, ама там няма да му е 0% корп. данък, а заплатите и осигуровките да ги поема държавата, както и да му изгражда инфраструктура, и да му дава евтини парцели за строитилство,щото той е много велик и кара ламборгини.
3
4
 
19
 
! Отговори
12 преди 7 години
Има основания човекът. Естествено, никой не е 100 % прав. Батьо първи, ти на какъв "български" пишеш, че не чух?
2
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименИма и по-долни и гадни народи от нашия, но това не е успокоение.
1
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хркажена държава, мрсен народ.Толкова да ме е срам, че съм българин.По-доло племе от нас няма