Финансова криза? Експерт уверява, че 2008 г. няма да се повтори

Основание за притеснение има, но проблемите няма да са сериозни
3 юли 2017 11:49,
25

Основание за притеснение от избухването на нова финансова криза има, но тя със сигурност няма да повтори ситуацията от 2008. Това коментира доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания на БАН пред Bloomberg TV Bulgaria.

По думите му големият проблем е, че ръстът на кредитирането изпреварва ръста на реалната икономика.

"В доклада на Банката за международни разплащания се посочват четири страни, при които се наблюдава разминаване между темпа на растеж на задлъжнялостта и този на реалната икономика, а именно - Китай, Хонконг, Канада и Турция", допълни той.

Китай изкривява до голяма степен икономическата картина на развиващите се пазари, коментира още експертът.

"От 2007 насам кредитите в развиващите се пазари са се увеличи грубо с около 45%. С 45% са нараснали цените на недвижимите имоти. Ако Китай бъде извадена от статистиката, ръстът на кредитите възлиза на едва 20%, а ръстът на недвижимите имоти е малко по-висок", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
2008 г. няма да се повтори-XA ..XA..XA
21
0
 
3
 
! Отговори
Мда преди 6 години
Не е сигурно... много експерти много нещо.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До фейк нюзА сега комбинирайте всички видове Дълг( публичен/външен, частен) Ако тогава пак не ви излязат сметките значи Дългата ръка на Путин пак играе.Ок ?
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво възстановяване и растеж от такова ниво на съзнание, от което се действа в света, от агресивен, алчен капитализъм и материализъм очаквате възстановяване и растеж, човечеството действа в тотално противоречие на обективната реалност на космоса и природни закони :D Ще видите какво ще стане само в следващите 10 години и какви промени ще има с планетата, кризата няма да е само финансова, сами си го правите, нивото на съзнание е мн ниско и като гледам няма и желание да отиде по-високо!
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре разберете кои са масоно-илюминатският-капиталистически изд*хал еврейски елит на САЩ и тези начело на военно-промишлените комплекси, преди да е станало късно, защото след 20 години военните ще служат само за да спасяват хора намиращи се в бедстващи райони заради климатичните промени и глобалното затопляне, а хората всеки час ще следят прогнозата за времето, особено когато излизат!
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи викате тероризма сами се създаде, сами си произведоха оръжие, сами си измислиха радикалният ислям, не им го наби в главите цру, които преди това създаде проповедниците и ги внедри в страните им? Западът не свалиха умишлено лидерите на тези страни фалшифицирайки достатъчно убедителни причини да го направят за да създадат хаос там и да може плановете им за религиите да се реализират, лидери, които по-рано сами си поставиха, но вече станаха неудобни, защото се противопоставиха на идеите.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По-добре разберете кои са елитите на запада, в какво вярват и какви планове имат за света, преди да им се доверявате, фейк нюз са е такива статийки като тази! Абсолютно целият хаос в Близкият изток те го предизвикаха напълно умишлено, защото си имат план, който няма да им се получи и мн ще съжаляват!
15
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В Япония 30 години не могат да си решат проблема с дефлацията и стагнацията. Никой не знае как да стане. Кризата от 2008 беше по-скоро сметена под килима отколкото решена. Ако сега тръгнат на зле нещата - ще бъде още по-лошо! Например след 2008 в българските банки останаха много заложени имоти. В момента има раздадени големи кредити на лица с малки приходи. Вярно, с добри обезпечения, но ако започне криза това няма да помогне. Над 70% от заемите имат проблем. На прага сме на катастрофа!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще дойде ден, ще разберете кой създаде тероризма и защо, кой създава всички конфликти в света и защо, кой унищожи България и защо, кои следва стратегията за управление "разделяй и владей" и защо, ще разберете и защо сащ харчат над 100 млрд долара годишно за засекретени проекти извън границите на страната им, те са окупирали цялата система в света, хора на цру са интегрирани във всички правителства и институции и неправителствени организации като БХК, ще разберете, ама може вече да е късно!
13
1
 
7
 
! Отговори
Темида преди 6 години
Няма да се повтори защото Банките промениха методите си на работа? (не са) или няма да се промени понеже американците си промениха културата на вземане на кредити които знаят, че не могат да изплатят? (не са) Няма да се повтори понеже няма достатъчно налични балони да се спукат? (има: номер едно е технологичния бало който ще е подобен на dot com balona // жилищен, поради ниски лихви в EU и US, демографски? )Теглете кредити спокойни, те лихвите само ще падат а цените на жилищата ще летят. ВЕЧНО
12
2
 
5
 
! Отговори
ол шетърхенд преди 6 години
До АнонименСАЩ правят само оръжия, за да трепят другите и който не се подчини, го ограбват и после с парите и заграбеното строят финансови пирамиди като световна банка и небостъргачи.
11
3
 
6
 
! Отговори
фейк нюз преди 6 години
Айде малко по-спокойно, платени драскачи на коментари. Особено тоя номер 6, това някаква кремълска статистика ли е? най-задлъжнялата европейска икономика има 177% дълг от БВП, а Германия 72%.
10
0
 
3
 
! Отговори
снайпера преди 6 години
Ще ще, ако изровят някое предсказание за края на света....на друго племе!
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наскоро се въртеше една статия с там колко интересни факта за САЩ, най-забавното от тях беше, че всеки новороден американец дължи 54 000 долара, защото дълговете им надвишават БВП с 2 трилиона долара. Сега сещате ли се, защо толкова упорито се опитват да създадат глобален конфликт, без война западът е приключил, затова се правят на луди и с глобалното затопляне, защото искат да има хаос, това ги устройва в момента!
8
0
 
11
 
! Отговори
Глупи преди 6 години
Интересно - къде ли бяха тези експрети през 2007-***?
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Масоно-капиталистическият еврейски елит на запада, който дърпа конците в почти целият свят и си прави каквото си иска с нищо неподозиращите какво става в света роби, предстои да загине! Край на играта, старата парадигма приключи, колкото повече се съпротивляват, толкова по-зле ще им се отразят промените.
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименНе правят реформи и съкращения и само трупат нови дългове.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
САЩ - дълг 18 трилиона - 97 % от БВП ?!Англия - дълг 7.5 трилиона - 315 % от БВП ?!Франция - дълг 5 трилиона - 210 % от БВП ?!Германия - дълг 5 трилиона - 150 % от БВП ?!Холандия - дълг 4 трилиона - 525 % от БВП ????!!!!В топ 10 +1,2 са почти всички САЩ, Западноевропейски държави + техните "съюзници"...Положението е катастрофално!
4
4
 
8
 
! Отговори
Karl Marx преди 6 години
Как буржоазията преодолява кризите? Чрез подготовката на нови кризи, още по-всестранни и изпълнени с още по-голямо насилие. И чрез намаляване на средствата за предотвратяване на кризите.Karl Marx (1876)
3
0
 
28
 
! Отговори
шараните къде са преди 6 години
Сигурен знак за предстояща криза са именно експерти, които твърдят че всичко е тип топ и криза няма да има